Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki tryb i wersja serwera

graba54pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam do was pytanie , na jakiej wersji opyla się robić server + hostingu/vps , czy też tryb , wy wybieracie ja postaram się go zrobić oczywiście hajsem nie sram za przeproszeniem więc na początku jak zawsze pluginy standard a potem się okaże jak dobrze w robocie pójdzie ;D, myślałam nad wersją 1.6 i trybem survival z małym dropem z gildiami factions :) , ale to wasza decyzja , wy decydujecie ja realizuje powoli :D.

temat bez hejtu się nie obejdzie! , JBC EASYHC+1.7.X!

TS.zKwadratem.PL

zKwadratem.pl

Opublikowano

Ja bym Ci polecił wersję 1.7.X i silnik PaperSpigot

Na 1.7 gra dużo osób.

Szukasz taniego, szybkiego, stabilnego i przede wszystkim wytrzymałego serwera gier / VPS?

Discord: AidisProPlayer#4324

Opublikowano

Ja bym Ci polecił wersję 1.7.X i silnik PaperSpigot

Na 1.7 gra dużo osób.

Same tak zwane bachory + na 1.7.X nie da się zrobić starego klimatu z 1.6.X :D , bo na 1.7.X to przeważnie jest easyhc a ja easyhc sram ..

TS.zKwadratem.PL

zKwadratem.pl

Opublikowano

Możesz stawiać na 1.8+ bo teraz coraz więcej osób tam gra, stawiaj od razu na VPS bo na hostingach tak średnio można polegać. Co do trybu to "izihace" nie stawiaj broń boże! Możesz postawić dobre minigry czy hardcore bądź coś oryginalnego. 

Opublikowano

Hmm tu mnie zaintrygowałeś :)

Coś w typie starego klimatu... Ja bym Ci polecił na jakimś beta 1.8 jeżeli są silniki albo relase 1.1 . I uprzedzę pytanie nie na tej wersji co teraz jest 1.8.x tylko na poprzedniej becie :P

Tak Huzuni i innych cheatów raczej nie będzie, klimat będzie fajny bo z tego co pamiętam tam wyszło pierwsze bagno (teren xD). Tzn cheaterów nie będzie aż tak dużo jak teraz, Ci co mają trochę IQ to myślę że znajdą takowe wspomagacze :/ ( Tu zacytuję Kartezjusza wiem że nie muszę ale chcę xD "Myślę, więc jestem" ).

Oczywiście na czym stawiać serwer.. to najbardziej opłacalne na VPS. I teraz tak chwilę szukałem silnika na 1.1 i na 1.8 beta, ale znalazłem tylko na 1.8 w dodatku z nie działającym pobieraniem :? Więc jak chcesz na tych wersjach musisz wydać troszkę pieniędzy i zapłacić komuś kto takowy silnik może Ci napisać. Tutaj do wyboru masz dużą paletę ale ja bym Ci polecił AdamGrzegorz

__________________________________________________________________________________________________________________________

:yay:  :yay: PS. 666 postów :D Przypadek ? Nie sądzę  :yay: :yay: 

Opublikowano

@ref

Ja to chyba zrobię server na wersji 1.5.2 bądź 1.6.4 , i się potem zobaczy czy będą grali czy nie oczywiście tryb to freebuild bez tych badziew plotme itp bez samoobsługi , albo survivala bez dropu ze stone , bez stowniarek , i z factions bądź bez gildi.

TS.zKwadratem.PL

zKwadratem.pl

Opublikowano

Opłaca się, jak najbarziej.....

Nie widzę problemu jednakże, by zacząć serwer na najnowszej wersji oprogramowania, dla wszystkich jest to najlepsze rozwiązanie....

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...