Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS

KhazaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Wczoraj naszła mnie ochota żeby zagrać sobie w jakąś starszą gierkę ( Gothic 2 ), pobrałem więc torrent i zainstalowałem, niestety było kilka problemów z nim, więc wyłączyłem go i odpaliłem LoL'a. Wchodząc do gry mam od 1 do 10 fpsów (wcześniej normalnie grałem na zablokowanych 60 klatkach i nic nie spadało) .. W innych grach ( CS:GO, Fifa 16 ) wszystko gra z fps'ami.(tzn. jest ich tyle samo co wcześniej). Reinstalowałem LoLa i używałem funkcji "napraw". nic nie pomogło. Próbowałem też użyć funkcji przywrócenia systemu (windows 8.1) ale ciągle wyskakuje błąd przywracania systemu 0x80070005 mówiący o możliwości blokowania jakiś funkcji przez antywirusa. Odinstalowałem McAfee specjalnym programem, a problem dalej występuje i nie da się przywrócić systemu. BŁAGAM, O JAKĄKOLWIEK POMOC, BO NIE MAM POJĘCIA CO ROBIĆ..

Opublikowano

Odpaliłem w oknie i problem zniknął, od razu fpsy wskoczyły na 60 klatek, tylko czym to jest spowodowane bo nie ukrywając nie rozumiem tego i po drugie w oknie ciężko będzie mi się grać? Wracając z powrotem na full screen fpsy wracają na 3 fpsy.

Opublikowano

Ustawiając na borderless fpsy też są na poziomie 60, tylko pytanie dlaczego tak się stało, że zawsze grając na fullscreenie i mając 60 klatek bez problemu to teraz wynoszą od 3 do 10??

Opublikowano

Ustawiając na borderless fpsy też są na poziomie 60, tylko pytanie dlaczego tak się stało, że zawsze grając na fullscreenie i mając 60 klatek bez problemu to teraz wynoszą od 3 do 10??

Borderless jest zdecydowanie wygodniejszy, a co do fullscreena to bardzo dziwna sytuacja, moze jakis vsync sie zjebal, a na nizszych ustawieniach jest to samo? 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

tak, niezależnie od ustawień jest tak samo. Od 3 do 10 fpsów, może ten torrent był jakoś zatruty? ale żeby tylko w jednej grze coś siadło, to wątpię. 

Opublikowano

tak, niezależnie od ustawień jest tak samo. Od 3 do 10 fpsów, może ten torrent był jakoś zatruty? ale żeby tylko w jednej grze coś siadło, to wątpię. 

Skanowałeś komputer antywirusem? CCleanera odpal, wyczyść cały syf.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Pierwsza sprawa, to sprawdź aktualizacje karty graficznej. Możliwe, że wjechał jakiś update i na kompie dzieją się odpały. Druga sprawa, to wpisz "Konfiguracja systemu" w wyszukiwarce systemowej (tzw. msconfing), po czym wejdź w "Usługi". Zaznacz "Ukryj wszystkie usługi od Microsoft" i poblokuj te, których nie rozpoznajesz.

Inna sytuacja może wyniknąć z kompatybilności, więc kliknij na ikonę od League of Legends ---> Zgodność ---> Tryb Zgodności i ciśniesz w Win7. Odpalasz grę jako administrator.

Wątpię, aby jakiś rollback windowsa pomógł, dlatego próbuj wyżej wymienionych opcji.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Zainstaluj sobie program PC Cleaner Pro

Przejrzy, przyśpieszy system i odświeży dokładnie twój komputer, usunie wszystko co mogło spowodować Ci szkody jakiekolwiek(nie tylko LOL)

Nie chcę tego z żaden sposób reklamować itd. chcę Ci pomóc, a sam używam tego programu już jakiś czas, i naprawdę jestem zadowolony z efektów.

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Poczyść jakieś rejestry programami typu CCleaner, albo zrób na nowo system od nowa jeśli bardzo Cię to wkurza. Osobiście polecam Ci grać na Bordeless bo jest wygodniejszy, możesz szybko zwinąć grę na pasek, sprwadzić coś na przeglądarce i szybko wrócić znowu do gry. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...