Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki system walki preferujecie?

Turg

System walki, stary czy nowy?  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wolisz stary czy nowy system walki?

• Stary
      10
    • Nowy
      23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie stary.

Twórcy powinni pamiętać, że mc to nie gra pvp. Jest to ważna jej część, ale gracze już się przyzwyczaili do jednego typu. :)

Opublikowano

Tak,jak się przyzwyczaiłem do starego,tak samo szybko przywykłem do nowego.

Zacznę może od tego,że nazwanie starej walki "systemem" to przesada. Tam się tylko klikało myszą,byle szybko. Nowy system też skomplikowany nie jest,ale chociaż ma urozmaicenia. Zadać dwa szybkie ciosy czy jeden mocny? A może osłonić się tarczą? Już wymaga to pewnych mechanizmów działania,a nie samego nawalania.

W końcu PvE jest ciekawsze. Już nie wystarczy prać szkieleta,byle dużo a szybko. Cholernik ucieka już na boki,chowa się zza ścianą i strzela z wychylenia. I dobrze. Łatwe zwycięstwa nie cieszą :)

Opublikowano

Stary system walki lepszy był potrzebny SKILL do nakurwiania w myszkę.

No albo kill aura fajne polecam chociaż to dopiero zacząłem używać wtedy kiedy już przestawalem grać no albo teraz czasem na jakimś serwie pvp żeby być najlepszy i popsuć komuś grę :D

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak śledzę tę dyskusję,to zwolennicy starego systemu albo nie używają argumentów w ogóle,albo piszą wręcz wprost,że łatwiej było cheatować. Jedyny wart rozważenia argument to stare przyzwyczajenia. Jednak szybko można przywyknąć do nowego.

Za nowym systemem przemawiacie mówiąc,że brak bezsensownego nawalania w myszę i trudniej oszukiwać. Argumenty są konkretne i rzeczowe.

Wniosek: stary system to raj dla oszustów i graczy nie umiejących opanować prostej czynności w postaci przytrzymania LPM. Nowsza wersja gry kluczem do odsiania dzieciarni :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardziej nowy, nie ma klikania w myszkę 10 razy na sekundę, ale wolałbym o wiele inny sposób walki w Minecraftcie.

Opublikowano

Nowy. To co dodali, przynajmniej równoważy rozgrywkę, a nie bezsensowne klikanie w myszkę.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

W ogóle niebywałe, że przy takim prymitywnym systemie walki ktoś się bawił w PvP i jeszcze płacił żeby mieć lepsze wyposażenie.

W zasadzie jest to gra o kopalni, a została zdegenerowana do prymitywnego 'klepania'.

WIP: TerraFirmaProgressivePack  - zintegrowana paczka modów techniczno-surwiwalowych w oparciu o TerraFirmaCraft

Opublikowano

Stary system to dno dna, ponieważ wygrywał ten, który miał lepszą mysz, lepsze macro lub lepiej skonfigurowaną killaurę. Nowy jest dużo bardziej urozmaicony i w 100% zależny od skilla gracza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...