Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zgłaszanie za trolling

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zgłaszanie za trolling w tej grze ma jakikolwiek sens? Stracić niemal 50 punktów za mecz, w którym czwórka przyjaciół na ataku grała Hanzo, Wdówką, Bastionem i Torbionem nie wydaje mi się sprawiedliwe, a dostaję pierdolca jak 3 dzień z rzędu dostaję podludzi tego pokroju.

Zaczynam mieć wrażenie, że mm jest ustawiony, bo jak wygrywam lub przegrywam to seriami. Przedwczoraj seria 15 wygranych meczy rankingowych w których moja drużyna wyraźnie dominowała, teraz 5 przegranych, gdzie ani 1 mecz nie był choćby trochę wyrównany.

Opublikowano

Ja również zgłaszam ludzi za trolling taki, mam nadzieję że to po kilku reportach przechodzi i kolega dostaje jakąś karę. 

Co do systemu, również uważam że jest ustawiony, miałem 2100, spadłem do ~2000 i potem wygrywałem każdą gierkę do 2430 i teraz znowu jestem w 2050. xD O podludziach nie wspomnę, trafiają mi się co gierkę i nie idzie z nimi grać... Bastion na ataku, totalna porażka.

Opublikowano

Wczoraj zagrane 5 meczy, wszystkie przegrane, z 2940 do 2690, dziś z 2690 do 2930, jednak grając około 20 meczy. W tym przegrywając około 5.

Za wygraną dostaję 15-30 punktów, za porażkę na moich rangach tracę do 60, nawet mając po 4 złota (złote obrażenia jako Mei jest naprawdę czymś rzadkim, a potem dostaję np. 20 punktów za wyccarowanie całej gry).

Opublikowano

Maksymalnie można stracić 50 i to zależy od tego ile razy wygrałeś lub przegrałeś z rzędu, medale się nie liczą. System nie jest ustawiony , ponieważ dobiera graczy o tym praktycznie tym samym poziomie RU... to wiadomo, że wszyscy nie będą grać na identycznym poziomie niż inni w danym ranku. Jeżeli przegrywasz to przestań grać, zrób sobie chwile przerwy ogólnie się odstresuj i wróć po chwili zrelaksowany. Nie myśl o rankingu bo wtedy człowiek gra pod presją i nie daje z siebie 100%. Co do podludzi... jeżeli ktoś ssie daną postacią a mimo to nią gra to po proś go o to aby ją zmienił a jeżeli nie zmieni to chuj mu w dupe bo widocznie jest tępym ignorantem i go zgłoś za utrudniane rozgrywki, brak teamplayu itp.

Opublikowano

Maksymalnie można stracić 50 i to zależy od tego ile razy wygrałeś lub przegrałeś z rzędu, medale się nie liczą. System nie jest ustawiony , ponieważ dobiera graczy o tym praktycznie tym samym poziomie RU... to wiadomo, że wszyscy nie będą grać na identycznym poziomie niż inni w danym ranku. Jeżeli przegrywasz to przestań grać, zrób sobie chwile przerwy ogólnie się odstresuj i wróć po chwili zrelaksowany. Nie myśl o rankingu bo wtedy człowiek gra pod presją i nie daje z siebie 100%. Co do podludzi... jeżeli ktoś ssie daną postacią a mimo to nią gra to po proś go o to aby ją zmienił a jeżeli nie zmieni to c**j mu w dupe bo widocznie jest tępym ignorantem i go zgłoś za utrudniane rozgrywki, brak teamplayu itp.

Ilość zdobytych punktów zależy wyłącznie od serii wygranych/przegranych?

Co do RU - mogą mieć i grand mastera, ale nie rozumiem dlaczego w ciągu 1 cholernego dnia potrafi mi kilka razy pod rząd dać jebanych trolli, a jak wygrywam lub przegrywam, to niemal zawsze seriami - rzadko zdarzy się tak, żebym miał winratio w okolicach 50% - albo mam 90+, albo 10-. 

Opublikowano

hmm z tego co tu  wyczytuje to dziwne rzeczy się tam u was dzieją panowie w 2 dni dokładnie tysiąc RU wbitych 0 trolli (oczywiście zdarza się taki hanzo na ataku ale są to wyjątki i praktycznie zawsze jest to w miarę ogarnięty grajek) od 2k do diamenta w 2 dni to nie wyczyn no chyba, że tylko ja miałem takie szczęście nie trafiając żadnych trolli.

Opublikowano

hmm z tego co tu  wyczytuje to dziwne rzeczy się tam u was dzieją panowie w 2 dni dokładnie tysiąc RU wbitych 0 trolli (oczywiście zdarza się taki hanzo na ataku ale są to wyjątki i praktycznie zawsze jest to w miarę ogarnięty grajek) od 2k do diamenta w 2 dni to nie wyczyn no chyba, że tylko ja miałem takie szczęście nie trafiając żadnych trolli.

Jeśli to co pisze @harcok66 - że ilość punktów zależy od ilości zwycięstw/porażek pod rząd, to przy średniej 20 pkt na wygrany mecz (ja tyle dostaję grając na swoich rangach) musiałbyś wygrać 50 meczy pod rząd, a każda porażka kosztowałaby Cię sporo punktów. Wydaje mi się, że traciłem więcej niż 50, ale może mój błąd, załóżmy to 50. Imo trudne do ugrania byłoby to w 2 dni, ale jeśli dałeś radę, to gratuluję.

Ja grając z ekipą, gdzie średnio mamy 3300RU często ośmieszam przeciwników (ot, emotka puszczona po strzałce Any) i imo w diamencie nie ma tak wysokiego poziomu, jak mogło by się wydawać. Ja mając platynę nie mam żadnych problemów, do póki team ogarnia. Jednak jeśli ktoś zaczyna trollować, bo po 10 minutach gry i dogrywce straciliśmy 2. punkt i uważa, że to i tak przegrany mecz, no to co on k***a robi w diamencie?

Może mam pecha, może mam magnes na idiotów, ale wydaje mi się, że w randze jaką jest diament czy platyna trolli być już nie powinno. W CS'a grałem i przez 500h w grze trafiłem może na 2 takich nieudolnych śmieszków. Nie wiem jak w innych grach, ale pierdolca dostaję, jak za 6 meczy tracę tyle punktów, ile potem odrabiam przez 12 wygranych. 

Opublikowano

Punkty nie zależą tylko od serii a od tego jak grałeś i czy byłeś ogólnie użyteczny dla swojego teamu. Medale nie są brane pod uwagę, ponieważ w pierwszym sezonie Supporty przez to traciły dużo i zawsze dostawały najmniej. Ale jednak tak czy inaczej seria zwycięstw/porażek jest to też bardzo ważna, ponieważ ona jakby podnosiła nam swojego rodzaju mnożnik punktów, które otrzymujemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...