Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z GTA SA na PS2

SopeloPT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem 1 misje tą z rowerami wszedłem do domu zapisałem gre i ją wyłaczyłem potem właczyłem i wychodze z mieszkania i ładuje sie w nieskończoność jest ten napis Ganton ale cały czas i nic sie nie robi ale jak wchodziłem w misje czy coś w tym stylu albo wchodziłem do mieszkania też sie długo ładowało ale sie załadowało i tak nie było szybko płyte kupiłem na allegro przecierałem ją itd ale to nie pomogło ....

@Edit wszedłem w strzałke i wyszedłem z domu po 5-7 minutach ale gdy wszedłem było 10-15sec teraz znowu wyszedłem ładowało sie jakieś 1-2 minuty nie wiem co o tym sądzić ale jest to uciążliwe znowu wszedłem trwało to ok 10 sec gdy wyszedłem trwało też jakieś 10 sec nie wiem czy sie naprawiło czy co.............

@Edit2 poszedłem na misje "RYDER" a misja sie ładuje i ładuje wkońcu zrestartowałem konsole a wyszłem z domu po jakichś 30 sec.

Jeżeli chcesz abym ci odpisał dodaj do twojej wypowiedzi @SopeloPT

Opublikowano

Próbowałeś od nowa zacząć grę?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Obstawiam 3 opcje:

1) Uwalony nośnik

2) Zabrudzony laser

3) Rozregulowany laser

W przypadku uwalonego nośnika, to już nie nie zrobisz. Laser zawsze można przeczyścić, albo też zabrać się za jego regulacje. Z tym, że trzeba przy tej czynności być ostrożnym i sprawdzić przy okazji czy reszta gier będzie odpalała.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Obstawiam 3 opcje:

1) Uwalony nośnik

2) Zabrudzony laser

3) Rozregulowany laser

W przypadku uwalonego nośnika, to już nie nie zrobisz. Laser zawsze można przeczyścić, albo też zabrać się za jego regulacje. Z tym, że trzeba przy tej czynności być ostrożnym i sprawdzić przy okazji czy reszta gier będzie odpalała.

gta 3 chodziło normalnie

nie próbowałem.

Dobra, zaczne gre od nowa usune save i przełoże karty

Opublikowano

Obstawiam 3 opcje:

1) Uwalony nośnik

2) Zabrudzony laserx

3) Rozregulowany laser

gta 3 chodziło normalnie

nie próbowałem.

Widzisz, 90% gier może Ci działać bez problemu, a jedna czy dwie nawet jeśli płyty się są skopane mogą nie działać bo laser się obluzował i przykładowo opuścił o głupi milimetr. To już może oznaczać problem z prawidłowym odczytem danych z krążka. Nie twierdzę, że u Ciebie akurat tak się stało, ale...

Kilka razy musiałem regulować laser, doskonale pamiętam, że pierwszy raz zdarzyło mi się przy God of War gdy kupując nówkę sztukę we foli dostałem szału, że nie odpala u mnie, a u znajomka działa dobrze.

Nie wiem czy granie od nowa coś tutaj zmieni, to nie jest PS3 gdzie dane mogą się uszkodzić na hdd. Tutaj obstawiam jak już winę płyty, albo lasera. Nawet gdyby coś było z zapisem gry, to po prostu byś otrzymał komunikat lub sam zobaczył na memorce, że dane są uszkodzone.

Jeśli masz taką możliwość, to sprawdź płytę na jakiejś innej konsoli czy działa bez problemu.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Obstawiam 3 opcje:

1) Uwalony nośnik

2) Zabrudzony laserx

3) Rozregulowany laser

gta 3 chodziło normalnie

nie próbowałem.

Widzisz, 90% gier może Ci działać bez problemu, a jedna czy dwie nawet jeśli płyty się są skopane mogą nie działać bo laser się obluzował i przykładowo opuścił o głupi milimetr. To już może oznaczać problem z prawidłowym odczytem danych z krążka. Nie twierdzę, że u Ciebie akurat tak się stało, ale...

Kilka razy musiałem regulować laser, doskonale pamiętam, że pierwszy raz zdarzyło mi się przy God of War gdy kupując nówkę sztukę we foli dostałem szału, że nie odpala u mnie, a u znajomka działa dobrze.

Nie wiem czy granie od nowa coś tutaj zmieni, to nie jest PS3 gdzie dane mogą się uszkodzić na hdd. Tutaj obstawiam jak już winę płyty, albo lasera. Nawet gdyby coś było z zapisem gry, to po prostu byś otrzymał komunikat lub sam zobaczył na memorce, że dane są uszkodzone.

Jeśli masz taką możliwość, to sprawdź płytę na jakiejś innej konsoli czy działa bez problemu.

dałem gre od nowa wychodziłem z domu jakies 3-4 minuty a wszedłem w misje ryder to załadowała sie po 10 sec ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...