Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena laptopa Acer Aspire 7540g-Uszkodzony

oscarx7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Dostałem laptopa Acer Aspire 7540G,który jest uszkodzony mianowicie nie włącza się obraz (czarny).Chciałbym tego laptopa sprzedać na allegro,ale nie wiem ile mam wołać pieniędzy.W serwisie jego naprawa kosztuje 100 zł.

Dysk Twardy 650 GB-WDC Scorpio Blue

Procesor AMD Turion X2 2x2,2 GHZ
Pamięć Ram 4GB (2x 2GB)

Grafika:ATI Mobility Radeon HD 5650 - 1024 MB, rdzeń: 550 MHz, pamięć: 800 MHz, GDDR3, ATI Catalyst 10.4

Matryca 17.3 cali 16:9, 1600x900 pikseli

Laptop ma wszystko ładowarkę,baterię,laptop używany więc stan wizualny nie jest idalny,ale też nie najgroszy.Tutaj link do recenzji laptopa z dokładnymi informacjami http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Acer-Aspire-7540G.36611.0.html

Opublikowano

Więcej niż 150-200zł nie dostaniesz. Ogólnie laptop nie działa, bo prawdopodobnie odkeiła się karta graficzna od płyty głównej. 

Tutaj masz poradnik jak możesz spróbować takowego laptopa naprawić: http://www.mpcforum.pl/topic/770635-naprawiamy-kart%C4%99-graficzn%C4%85-piecze%C5%84-z-karty-graficznej/

Ogólnie próbowałbym go najpierw naprawić a dopiero potem sprzedać, bo zawsze możesz jeszcze mieć z niego pożytek ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ok to sprawdzę tę kartę jak gośc od którego dostałem tego lapka dał go do naparwy naprawili mu za 100 zł i powiedzieli,że za jakis czas znowu się zepsuje,czyli naprawa w serwisie 100 zł. Myślałem,że więcej dostanę bo np sam dysk to już jakieś 100 zł na allegro

Opublikowano

Czyli upiekli mu laptopa :P To co ci podesłałem w linku. Nic innego nie mogli mu zrobić, wiesz za co płacisz 100zł (oczywiście nie pieką dosłownie w piekarniku, tylko przy pomocy opalarki, ale ogólna zasada i efekt jest taki sam ;) ).

Opublikowano

Ok to jest sens samemu się za to brać ? Tak żeby laptop chociaż trochę pochodził ? Rozbierałem/naprawiałem setki PC,ale z lapkami dopiero zaczynam

Opublikowano

Spróbuj a się przekonasz. Powiem tak, ja zacząłem od rozebrania laptopa na części pierwsze i zapamiętałem jak go złożyć. Zrobiłem to bez powodu, bo był to stary laptop z 20GB dyskiem, ale operacja powiodła się, a w ręce na koniec zostały mi 2 śrubki xD

Więc skoro już rozbierałeś komputery to o to bym się nie martwił, a raczej o samo pieczenie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...