Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Support

swayzeex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad leona czy nautiliusem jako support który lepszy?Szukam postaci tankowatych lub cos w tym stylu

Posiadam: Janna/Soraka/Nunu/Taric/Zilean/Lulu/Braum/Tresh/Blitz/Alistar/Tahm Kench/morgana

Opublikowano

Nautilus jest bardziej denerwujący, ma większy zasięg z Q. Postać ta ma najwięcej CC w grze bodajże, jest tankowaty i ogólnie jego R jest bardzo dobre w przypadku grania np. na takiego Twitcha czy Vayne. Synergia z wieloma champami. Ma sposób na ucieczkę w postaci Q do ściany, slowa i mocne aa z CC. Myślę, że jest o wiele lepszy niż Leona, która sprawdza się w nielicznych przypadkach.

Opublikowano

Po co dodatkowy support przy tak bogatej posiadanej palecie picków? Imo lepiej byłoby się skupić na postaciach takich jak janna, lulu, thresh 

Ale jak już chcesz wybierać między leoną a nautiliusem, to lepiej brać nautiego.

Lepszy dash od leony, łatwiejsze i raczej bardziej usefull ulti, slow i stun autoatakiem. Ma jeszcze dodatkowo op shield. Leona nie ma podjazdu, ze swoją wbitą w jeden target i ciężkim do trafienia ulti 

Opublikowano

Po co dodatkowy support przy tak bogatej posiadanej palecie picków? Imo lepiej byłoby się skupić na postaciach takich jak janna, lulu, thresh 

Ale jak już chcesz wybierać między leoną a nautiliusem, to lepiej brać nautiego.

Lepszy dash od leony, łatwiejsze i raczej bardziej usefull ulti, slow i stun autoatakiem. Ma jeszcze dodatkowo op shield. Leona nie ma podjazdu, ze swoją wbitą w jeden target i ciężkim do trafienia ulti 

czyli lepiej szkolić się w tych postaciach?:D

​Akurat tresehm trudno mi się gra :D

Opublikowano

czyli lepiej szkolić się w tych postaciach? :D

​Akurat tresehm trudno mi się gra :D

Graj tym, czym chcesz sobie grać. Na siłę nie ma sensu klepania bohaterów, bo ważny jest fun z gry. Osobiście preferuję w drużynie coś wielkiego (czyt. takie braumy), bo to dpsika na klatę weźmie i nie wywali się po 2 strzałach od enemy adc.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Alis

Z supportów ap najlepsza jest nami, co do tanków to alistar, tahm kench też jest świetny jeśli enemy mają pick comp (kompozycje do wyłapywania). 

Alistara szlifuje bo jednak combo nie zawsze wyjdzie ale w 75% udane :)Niekiedy udane combo przewyższyło na wygraną miałem jeden taki mecz :D

Opublikowano

Alis

Z supportów ap najlepsza jest nami, co do tanków to alistar, tahm kench też jest świetny jeśli enemy mają pick comp (kompozycje do wyłapywania). 

Alistara szlifuje bo jednak combo nie zawsze wyjdzie ale w 75% udane :)Niekiedy udane combo przewyższyło na wygraną miałem jeden taki mecz :D

Warto także zaznaczyć, że "byka" można mieć za darmo, w zaledwie minutę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi się, że jednak Nautilus byłby nieco prostszy niż Leona, z tego względu, że nie musisz się specjalnie starać, żeby trafić R. :)

PS. A co z Nami? ;)

akupiłem Nautiliusa a Zyra? :D

O Zyrze wspomniałam tutaj http://www.mpcforum.pl/topic/1580581-champ-najlepsze-picki-na-soloq/#entry13352162

Jeśli Cię to interesuje, to zapraszam :)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...