Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyjść z golda?

witti97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poważnie pytam. Jak wyjsc z tej ligi raków? Byłem w g1, dobra passa jakoś się grało, ale ostatnio chbya na 30 meczy przegralem 25 i spadłem do g4. No juz kurwicy dostaje jak roamuje, pomagam, robie wszystko co moge, az tu nagle schodzi bot przeciwników na mida z adc który zdązyłem do 10min zrobić np 8/0. Ostatnie gierki to po prostu masakra, top 0/5, bot 0/10, jungler 0 gank, a jak już jednak wpadnie to insta die po czym staje sie nagle 0/5. Mainuje cassiopeie i mam kda coś w okolicach 3.0. Linii nie przegrywam, zawsze schodze z farmą mniej więcej 7-8minionów/min i ze statami zawsze na +. Ale jak przychodzi co do czego to w teamfighcie leje sam, bo reszta teamu to cancer shits. Cassio nie pojde na splitpush bo to mija się z celem, tak więc proszę powiedzcie jak opuścić to gówno. Wydaje mi się, że gold jest poziom niżej niż silver i nawet bronz...

Opublikowano

Może pora na nową palete picków? Nie dziw sie że nie możesz wycarrować jakąś useles cassio xD

Naucz się kozacko junglować, wymainuj amumu, olafa, xina i lecisz :D

A w razie gdybyś dostał mida to annie, kennen galio i anivia polecam :p

Jeżeli któraś z tych postaci ci się bardzooo spodoba to zostań jej one trick pony.

Opublikowano

Musisz wiedziec o co w chodzi w tej grze.. inaczej nie wygrasz. Pewnie myslisz ze wiesz o co chodzi ale tak nie jest... Na tym elo mozna wygrac 50 gier na 55...

Opublikowano

Musisz wiedziec o co w chodzi w tej grze.. inaczej nie wygrasz. Pewnie myslisz ze wiesz o co chodzi ale tak nie jest... Na tym elo mozna wygrac 50 gier na 55...

No to mi powiedz o co chodzi :)

Opublikowano

To musisz sam zrozumieć ;)

Opublikowano

Najwazniejsze jest to, zeby po pierwszych przegranych odtiltowac sie, najlepiej nie grac juz w ten dzien. Do tego jest przydatny smurf bo mozesz isc tam pograc, pocwiczyc championa, a pozniej/nastepnego dnia wrocic pelny energii po serii wygranych :D

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Każdy tak uważa, a jak przyjdzie coś ugrać i ktoś zaawansowany obserwuje, to się okazuje iż popełniasz masę błędów. Musisz zwracać uwagę na siebie niż na swój team. Jest to ciężkie, ale trzeba nabrać tej pokory do własnej osoby. RNG nie oszukasz, więc 0/10 adc cię nie ominie. Grasz na środku, masz możliwości, choć los podstawia ci nóżkę. Graj co masz grać i w końcu się uda. Jeśli Cassio nie działa, to stwórz champion pool, po czym zacznij go szlifować. Kontroluj swoją wizję oraz staraj się nie podejmować głupich decyzji. Ktoś się wbija 1v3? Wiesz, że nie macie większych szans? Nie leć za nim, wycofaj się i tyle. Niech sobie tam narzeka. Podobna sytuacja jest z dragonami - niby oddany, ale się tam kręcą ludzie, a następnie leci wyjebka. 

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

nie da sie tego powiedziec... przy kazdej rzeczy ktora robisz w grze musisz sie zastanowic czy to jest dobre :D

Opublikowano

Dawno nie czytałem tylu bzdur w jednym temacie.  :v

Grasz mid'a? Poczytaj o pickach dobrych do roamu. LB, Fizz, Zed, Yasuo. Wybieraj postacie które są świetne 1v1 i przy tym mobilne. Przez pierwsze 7-10 minut skupiaj się wyłącznie na sobie, farm, zabijaj wroga, pushuj linie i w czasie gdy minionki tłuką jego wieże to leć na bota/topa zależnie od rozstawienia przeciwników. Pamiętaj o tym, że musisz oddawać fragi! Nie idź na przykładowego bota tylko po to, by zdobyć double killa... To się mija z celem. Oddaj fraga adc/top lanerowi a wiesz dlaczego? Bo Ty masz postać świetną w 1v1 i zdobędziesz easy fragi na midzie a Twój przykładowy adc nawet jeśli jest bardzo słabym graczem to dzięki tym fragom szybciej będzie budował itemki i będzie miał przewagę na linii.

Ja jednak bardziej polecam Ci nauczyć się grać na jungli. Kontroluj mape, counter jungluj, gankuj. Junglerem można wycerrować grę bardzo łatwo, ale tu również musisz oddawać fragi, assysty Ci wystarczą. Świetną postacią do jungli jest Vi. Zawsze ganki nią będą korzystne, bo albo frag albo przeciwnik spali flasha a to równa się, że za chwilkę możesz spróbować ponownie go zgankować i już nie będzie miał jak uciec. Vi ma świetne survi w jungli, nigdy nie miałem z tym problemów.

Kolejną postacią jest nazywany przez niektórych "noob pick" Master Yi. Ta postać nie dość, że jest bardzo prosta to w dodatku jej ganki są bardzo efektywne.

Bardzo polecam Ci również Shaco! Tą postacią masz 90% szans na zdobycie first blood'a na drugim poziomie, jeśli nie znasz tej sztuczki, odezwij się na PW to Ci wytłumacze. Przeciwnicy są bardzo uczuleni na postacie typu Shaco czy Evelynn, bo jak wiadomo pojawiają się z dupy w najbardziej nieoczekiwanym momencie. Warwick również świetne ganki, ale po 6 poziomie jak wiadomo ult = kill. Mógłbym wymieniać i wymieniać.

Najlepiej na soloQ grać właśnie jungle/mid, ale bardziej polecam Ci jungle. 

To chyba na tyle, życzę zwycięstw. W razie czego PW.

Opublikowano

To ciekawe, bo ja właśnie wyszedłem ostatnio z S1, teraz g3 i carruję kolegę z p2 do d5 (i dobiera p2-p4 zwykle) i jakoś daje się rade duo na premade bocie. Największy wpływ na grę wg mnie ma bot lane na niskich ligach. Jeżeli nie potrafisz wyjść wyżej to nie zasługujesz na tę ligę. Chętnie wszyscy zobaczymy co oznacza Twoje "robię wszystko co mogę". Daj replay. :)

Jestem również bardzo ciekaw tych 0/5, 0/5, 0/10, bo ani razu w  teamie nie miałem więcej niż jednej takiej osoby przez ponad 20 gier. :)

Jak ci dobiera platyny to nie ma takich trolli, kek.

@topic

Gry na tych niskich rangach tak zawsze wyglądają, że jedna drużyna góruje od początku do końca, musisz grać i wpaść na falę winów, tyle, a najlepiej to jeszcze mutuj wszystkich po zaczęciu się gry  ;)

Tak się składa, że im niższa dywizja tym więcej come backów. Mutowanie wszystkich na początku gry jest żałosne. Każdy kto chce carrować powinien podbudowywać morale swojej drużyny, a nie je osłabiać w postaci braku komunikacji. Poza tym jak dobierało mi goldy to również żadnego trolla nie spotkałem, a jak już, to słabego gracza, którego i tak się dało wycarrować. 

Opublikowano

To ciekawe, bo ja właśnie wyszedłem ostatnio z S1, teraz g3 i carruję kolegę z p2  (i dobiera p2-p4 zwykle) i jakoś daje się rade duo na premade bocie. Największy wpływ na grę wg mnie ma bot lane na niskich ligach. Jeżeli nie potrafisz wyjść wyżej to nie zasługujesz na tę ligę. Chętnie wszyscy zobaczymy co oznacza Twoje "robię wszystko co mogę". Daj replay. :)

Jestem również bardzo ciekaw tych 0/5, 0/5, 0/10, bo ani razu w  teamie nie miałem więcej niż jednej takiej osoby przez ponad 20 gier. :)

@topic

Gry na tych niskich rangach tak zawsze wyglądają, że jedna drużyna góruje od początku do końca, musisz grać i wpaść na falę winów, tyle, a najlepiej to jeszcze mutuj wszystkich po zaczęciu się gry ;)

Opublikowano

To ciekawe, bo ja właśnie wyszedłem ostatnio z S1, teraz g3 i carruję kolegę z p2 do d5 (i dobiera p2-p4 zwykle) i jakoś daje się rade duo na premade bocie. Największy wpływ na grę wg mnie ma bot lane na niskich ligach. Jeżeli nie potrafisz wyjść wyżej to nie zasługujesz na tę ligę. Chętnie wszyscy zobaczymy co oznacza Twoje "robię wszystko co mogę". Daj replay. :)

@topic

Gry na tych niskich rangach tak zawsze wyglądają, że jedna drużyna góruje od początku do końca, musisz grać i wpaść na falę winów, tyle, a najlepiej to jeszcze mutuj wszystkich po zaczęciu się gry  ;)

Tak się składa, że im niższa dywizja tym więcej come backów. Mutowanie wszystkich na początku gry jest żałosne. Każdy kto chce carrować powinien podbudowywać morale swojej drużyny, a nie je osłabiać w postaci braku komunikacji. Poza tym jak dobierało mi goldy to również żadnego trolla nie spotkałem, a jak już, to słabego gracza, którego i tak się dało wycarrować. 

10b84e3bf2592.png

e9a2435502541.png

Coś takiego chociażby? Już wysysałem komuś te screeny, dobrze, że nie usunąłem :) Pierwsza gierka, drużyna bez asyst, więc jak widać 90% killi wziąłem sam - nie mogłem oddawać. Druga. Warto było oddawać kille adc, ktory w 22min ma 35 farmy albo fizzowi 28 farmy?

Opublikowano

Liga legend i to 'low elo' że tak powiem zależy od wielu czynników. Wypowiem się ponieważ sam byłem kiedyś w takiej sytuacji jak Ty i opowiem Ci moją ale do tematu, po prostu graj graj graj graj wchodząc do quene nie graj po to by wygrać ale graj by zagrać jak najlepiej i myśl, z każdą minutą akcją czy mogłeś zrobić to inaczej jeśli nie, jeśli pomogłes/zrobiłeś to co miałeś a twój teamek i tak zrobię np 0/10 to nie przejmuj się bo to nie Twoja wina tylko boosowanego śmiecia xD Jak będziesz grał i zauważał co się dzieje itp to nauczysz się tej gry ja szukałem pomocy tak jak Ty jak byłem w jakimś g3/4 i wszystko co znalazłem to "po prostu graj" no i grałem i doszedłem sobie przez ten sezon z g5 do p3 co jest dla mnie bardzo dobrym wynikiem i jestem zadowolony. Ponad to oglądaj dużo streamów solo kolejkowych z high elo ew. powtórki meczy na yt nawet możesz sobie wytypować jaką postać chcesz oglądać i na jakiej lini bo są ludzie którzy wrzucają takie gry na youtube by pomóc właśnie takim jak Ty. Ja pamiętam kiedy wpiłem moją p3 i 100 lp byłem mega happy jednak to co się potem stało to ja p******e xD spadłem spadałem jak kamień z góry aż do g4 przegrywałem przez tydzien dwa wszystkie prawie mecze i spadłem do g4 z p3 mowie sobie c**j konto na sprzedaż no bo jak mam grać kiedy dostaje po 14/16 za mecz a trace po 22 serio xD ale udało mi się grałem wyjebane miałem jaką mam dywizje i ile mam pkt po prostu grałem, naprawiłem sobie mmr i znow siedze sobie w p3 i odpoczywam na ten sezon

i mały tip ode mnie, wiem, że kazdy to mowi ale ja wiem ze miałem na to wyjebane i moze Ty tez masz jak przegrasz gre i czujesz ze jestes taki zjebany smutny przygnębiony ztiltowany a myslisz sobie a c**j jest ok dam rade zagram dobrze to nie graj xD bo to głupia zmyłka która prowadzi do jebanego lose streka z doświadczenia mówie

elo

8259114700795331298119.png

Opublikowano

Dlatego właśnie przeszedłem na euw. Jak dla mnie na euw gra się zdecydowanie lepiej przez jakieś 30 gier z 2-3 razy miałem kogoś kto nafeedował chociażby 0/10. Na eune nie dość że dobrze zagrasz to gość który nafeeduje nic nie zrobi przez całą grę to na koniec cie jeszcze zwyzywa a niech dobierze ci sie jeszcze z 2-3 polaczków to tylko wyjście z gry pomaga. Na euw nawet jak przegram grę to się nie denerwuje bo gry przeważnie są wyrównane i gra się przyjemnie.

Takie moje zdanie :)

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Dlatego właśnie przeszedłem na euw. Jak dla mnie na euw gra się zdecydowanie lepiej przez jakieś 30 gier z 2-3 razy miałem kogoś kto nafeedował chociażby 0/10. Na eune nie dość że dobrze zagrasz to gość który nafeeduje nic nie zrobi przez całą grę to na koniec cie jeszcze zwyzywa a niech dobierze ci sie jeszcze z 2-3 polaczków to tylko wyjście z gry pomaga. Na euw nawet jak przegram grę to się nie denerwuje bo gry przeważnie są wyrównane i gra się przyjemnie.

A powiedz mi kolego jaką masz dywizje na euw? bo ja mam silver i całkowicie się z tobą nie zgadzam

na west gram od zawsze, moje pierwsze konto tam powstało na którym gram do dziś i wydaję mi się, że ilość feederów i trolli jest jak najbardziej wyrównana :) 

lissandra na topie która robi 0/11 w 9 minucie, lux w jungli, tryndamere i teemo na adc, aurelion 0/7 na suppie(oczywiście wszystko rankedy) to jest norma w tej dywizji

w tydzień spadłam z s2 do s5 i to nie z mojej winy<<< naprawdę źle zagrałam tylko w dwóch grach a w reszcie jak najbardziej wygrywałam swoją linie (gram na midzie więc powinnam mieć duży wpływ na grę a przegrywam 12/4 fizzem bo gdy mój botlane robi 1/9) więc oczywiście, w diamencie czy wysokiej platynie wszystko jest cud miód malina ale zapraszamy do niższych dywizji gdzie jest taki sam śmietnik jak na eune, dobranoc

Opublikowano

Powiem ci tyle, jeśli jesteś dobry na midzie i ogarniasz to nawet jak jest trudny game np jak ten niżej na screenie, to musisz walczyć i wspierać cały czas swój team. Ostatnio bardzo ciężko się gra na goldach przez taktyke kto ma wiencej killi tym lepiej, szkoda ze przy tym nabijająteż dead-y. Powodzenia w następnych grach :D

(vayne co 5 min wyłaczało, więc było ciężko + ten feed 10+ deadów)

Screenshot_2016_10_12_20_06_25.jpg

Lulz. Daj like jak otworzyłeś xD

Opublikowano

Gościu, uwierz mi, że nie chcesz wyjść z golda. Platyna to jest w ogóle inny świat. Co gierke będziesz ztiltowany

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Opublikowano

Każdy radzi coś innego, bo każdy ma własną mentalność, reakcje, skłonności, umiejętności i upodobania w kwestii stylu gry, pozycji, czy postaci. Nie ma gotowego, niezawodnego przepisu na wbicie lepszej dywizji (nie wliczam w to boostingu, ani cheatów). Po treści tematu widzę, że jesteś bardzo nerwowy. Z takim nastawieniem nie osiągniesz niczego. Aby bezproblemowo wyjść z golda, musisz być lepszy od większości graczy, znajdujących się w tej samej lidze. Ale nie wystarczą tu umiejętności mechaniczne (chyba, że jesteś bogiem tej gry, choć nie sądzę). Musisz potrafić się opanować i zmotywować team, wyzywanie i użalanie się nad sobą w niczym Ci nie pomoże, tylko utrudni grę. Zastanów się chwilę nad każdą decyzją, biorąc pod uwagę korzyści całej drużyny. Napisałeś, że nie możesz oddawać killi, bo zabijasz głównie sam. Zachęć resztę chociażby do zrobienia trapa albo odcięcia pushującego adc. Solo niczego nie wygrasz, musisz lekko "popychać" swój team ku wygranej. Sama dobra technika gry oczywiście jest bardzo pomocna, ale to nie wszystko. Trzeba przede wszystkim myśleć.

c:

Opublikowano

Miałem taki problem, dlatego skusiłem sie na załozenie nowego konta i od 10 rankedów pierwszych najlepiej wypaść wygrałem 8 na 10 i s1 dotrwałem do serii do golda i przeniosło mnie do g5 potem g3 potem g1 > a teraz w platynie jestem, pewnie z prostego powodu potrzeba tutaj postaci tankowatej która może coś robic w late a nie w early, powiem ze zadnej serii nie zawaliłem, i konto platyna jest, poprostu graj postacią którą najlepiej ci idzie, a co do twoich kompanow to normalka, kazdemu tak idzie, w moim przypadku by nie wpadać na takich dałnow to gram 3-4 dziennie xD. Sądzę że po takiej ilości gier na twoim koncie poprostu zostałeś w elo hellu, system riot daje ci okreslony czas na wyjscie z dywizji, jezeli nie wykorzystales tego to poprostu konczysz tak jak teraz.

de61bf29105c1.png

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

No właśnie, o co chodzi w tej grze komputerowej?

Sama w końcu chciałabym się dowiedzieć :c

"Fajnie mi się dziś gra, włączę sobie rankeda

(30 min później)

A JE**C TĘ GRĘ!"

Opublikowano

Może pora na nową palete picków? Nie dziw sie że nie możesz wycarrować jakąś useles cassio xD

Naucz się kozacko junglować, wymainuj amumu, olafa, xina i lecisz :D

A w razie gdybyś dostał mida to annie, kennen galio i anivia polecam :p

Jeżeli któraś z tych postaci ci się bardzooo spodoba to zostań jej one trick pony.

Kim ty k*rwa jesteś? - no ofense ale sikam jak to czytam.

@top Do póki twoje nastawienie się nie zmieni, to twoja dywizja oraz poziom na którym grasz również nie ulegnie zmianie :). Twoje statystyki nie mają znaczenia jeśli nie potrafisz ich wykorzystać korzystnie dla swojej drużyny i "gry", możesz być 20/0 a nadal możesz być useless(naprawdę da się tak), możesz być 0/4 mieć farme ponad czas, a i tak nie wykorzystasz tego na + gry jeden z kolegów wyżej bardzo dobrze napisał, że gdyby jakiś "zaawansowany" gracz cię po-spectował zobaczyłby masę błędów i głupot..., może ty ich nie widzisz ale one istnieją w każdej twojej grze... z własnego doświadczenia (i nie tylko) wiem, że nastawienie to 99% wkładu w wygraną oczywiście umiejętności są ważne, ale z negatywnym nastawieniem i brakiem "informacji" na temat wykorzystania twoich "skill'sów" nic nie osiągniesz tam gdzie jesteś teraz :), ba! wręcz przeciwnie będziesz "upadał" jeszcze niżej i dalej narzekał na drużynę, której również nie zapominaj jesteś członkiem.... to typowa  wymówka problem w tym, że ty również bierzesz udział w tym "teatrzyku" prawda jest taka, że siedzisz tam gdzie powinieneś :). Problem leży w tobie... nie w twojej drużynie i za przeproszeniem nie pieprz*ie mi, że "kiedy gra jest 4:20 i mój team ma 0/10 0/7 0/2 etc", bo to typowa wymówka "dzieci" że przegraliście grę przez "kogoś"... nie da się wygrać każdej gry... oczywiście zdarzają się różne sytuacje, ale k*rwa nie wmówisz mi że zdarza ci się jedno i to samo w każdej grze ;), dlaczego osoby pokroju nervariena zagranicznych stream'erów,graczy etc potrafią bez problemu wyjść nawet z tymi twoimi "rakami" w team'ie?, da się? da.... i to już nie chodzi, czy ktoś jest "czelendżerem", tylko zwróć uwagę na podejście styl gry oraz "zapał" nie masz najwidoczniej wystarczających umiejętności oraz "wiedzy", aby być wyżej i tyle. Pozostaję mi tylko powiedzieć "Powodzenia na samonersrift" jak to mówię ;) i nie przejmuj się z czasem zaczniesz się "pchać" wyżej ;)

@Karoliina - czego ty oczekujesz od silver'ów? "spadłam z s2 do s5 i to nie z mojej winy" - Spadłaś, bo zasłużyłaś na to aby znalezc się "niżej", to tylko i wyłącznie twoja wina i nie wmówisz mi, że spadłaś z nie swojej winy AŻ o 3 LIGI... po prostu grasz słabiej niż powinnaś, możemy polemizować dalej o "rakach" etc. Ale dlaczego ja i wiele więcej osób nie mamy problemu z wygrywaniem gier od niskiego do wysokiego elo?, może wmówisz mi że miałem farta boos't'ując dziesiątki kont do np d1 nawet z b5? takie pierd*lenie o szopenie.... @iAnty Jedynie "słusznie" się wypowiedział i on też jakoś "problemu" nie ma, wyjaśnisz mi może ten "incydent" w takim razie? ach.... zapomniałem przecież to wina "drużyny" :))) cóż z takim nastawieniem daleko nie zajdziesz...

"w diamencie czy wysokiej platynie wszystko jest cud miód malina" - to ty chyba nie "byłaś" w tych Dywizjach :) śmiechłem, ale cóż... "Powodzenia" w lidze legend z twoim nastawieniem

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

A powiedz mi kolego jaką masz dywizje na euw? bo ja mam silver i całkowicie się z tobą nie zgadzam

na west gram od zawsze, moje pierwsze konto tam powstało na którym gram do dziś i wydaję mi się, że ilość feederów i trolli jest jak najbardziej wyrównana :)

lissandra na topie która robi 0/11 w 9 minucie, lux w jungli, tryndamere i teemo na adc, aurelion 0/7 na suppie(oczywiście wszystko rankedy) to jest norma w tej dywizji

w tydzień spadłam z s2 do s5 i to nie z mojej winy<<< naprawdę źle zagrałam tylko w dwóch grach a w reszcie jak najbardziej wygrywałam swoją linie (gram na midzie więc powinnam mieć duży wpływ na grę a przegrywam 12/4 fizzem bo gdy mój botlane robi 1/9) więc oczywiście, w diamencie czy wysokiej platynie wszystko jest cud miód malina ale zapraszamy do niższych dywizji gdzie jest taki sam śmietnik jak na eune, dobranoc

Na euw po miesiącu grania posiadam Platyne III a wiesz co miałem na eune? Przez 3 lata grania j****y Gold I na euw na low lvlach jest większy poziom niż na eune w goldzie. EUNE TO SYF.

8816414724839291359194.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...