Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komputer, a gry się zacinają

silek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
W tym tygodniu kupiłem sobie nowy komputer. Wyniosło mnie to ok. 6 kafli. Próbowałem odpalić różne gry i byłem przekonany, że będą chodziły na full ustawieniach lecz tak się nie stało. Jeżeli napisałem to w złym dziale to z góry przepraszam.

Bebechy:
Nvidia GeForce GTX 1060 6GB
Procesor: Intel Core i7-4790 CPU @ 3.60 Ghz   3.60 GHz
Ram: 16gb

Ogólnie jestem kompletnym nie ogarem jeśli chodzi o to ale jeszcze jest coś takiego:
Gigabyte Ultra Durable motherboard LGA 1150 H81M-S2PV 

Opublikowano

Zainstalowałeś wszystkie sterowniki?

Wliczając nvidie experience?

No wlasnie mam opcje do zainstalowania tego experience ale co to dokladnie jest to nie wiem. Tak to wszystkie sterowniki zainstalowane są

P.S zainstalowałem nvidie experience i w optymalizacji ustawien wniej mam wszystko na maxa a jak naciskam w opcjach gry na optymalizacje to wszystko leci na minimalne. Na maksymalnych w grze nie jest tak źle bo 30 fps no ale 30 fps z takimi podzespołami to chyba powinno byc troche lepiej. 

@1361622928-U485574.pngBomi332

Kupilem u znajomego informatyka wiec raczej nie martwię się o jakies przekręty. System 10 home edition

Komputer dokladnie kosztował cały z podzespołami wlasnie ok. 5700zl 

Ustawienia odpalam na fullhd (1080p) i ultra tzn chodzi co o ustawienia graficzne? to tak zmieniam je sobie

Wlanie jest problem taki że jak wszedłem w gre i nacisnąłem optymalne ustawienia dla mojego komputera to wszystko wskoczyło na minimalne. 

Opublikowano

@silek123 powiem tak... Przepłaciłeś. Za 5k (nie licząc systemu) możesz mieć o niebo lepszego kompa. Płyta na chipsecie H81 to płyta warta 200zł (ten chipset został przez intela nazwany "biurowym", a on ci go dał do takiego procesora? kanciarz i tyle). Grafika warta 1300zł, a mógł dać spokojnie 1070.

Przekręt i tyle. Podaj całą specyfikację to ci pokaże za ile mogłeś to mieć, bo przepłaciłem ponad 1000zł. 

"Informatyk" no powiem ci... nieźle kręci ten twój "znajomy informatyk".

Zainstaluj CPU-Z i wyślij specyfikację przy pomocy funkcji "Validate" to zobaczymy. Bo serio szkoda kasy, a możesz oddać i kupić coś o niebo lepszego.

Btw. system windows jest aktywowany? Masz karton z płytkami i wgl? Naklejkę? Jak nie to to nie jest legalny system, tylko wersja testowa 90 dni za darmo...

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Problem rozwiązany. 

Podpiąłem monitor do karty graficznej z plyty głownej nie do nvidi :D

Czyli zrezygnowałeś z podpięcia monitora pod kartę graficzną? Czyli zintegrowana ? znacznie słabsze wyniki w porównaniu z kartami niezintegrowanym... Chyba że znowu coś źle zrozumiałem.

Jak kolega napisał wyżej podaj parametry z CPU-Z możesz również zrobić test ram za pomocą memtest86 kolega miał problem właśnie z ramami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...