Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 10 generuje wysokie zużycie łącza

owghard

Pytanie

Opublikowano

Witam. Zrobiłem formata kompa, po raz pierwszy zainstalowałem windowsa 10. Wszystko spoko ale net ledwo co chodzi, w procesach znalazłem to. Po zabiciu tego procesu wszystko wraca do normy ale co chwilę uruchamia się na nowo. Jak temu zaradzić? Chyba wyłączyłem w opcjach wszystko co mogłoby coś pobierać.

bxFvX0u.png

vgk6EnF.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież ma wykorzystywać to co się dziwisz, aktualizacje sobie wiadrem nie przytachasz do kompa.     Napisz do Microsoftu ze skargą że system używa internetu. 

Net pewnie ledwo chodzi tylko z twojej winy bo czegoś zapomniałeś zainstalować albo zainstalowałeś coś co obciąża łącze. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przecież ma wykorzystywać to co się dziwisz, aktualizacje sobie wiadrem nie przytachasz do kompa.     Napisz do Microsoftu ze skargą że system używa internetu. 

Net pewnie ledwo chodzi tylko z twojej winy bo czegoś zapomniałeś zainstalować albo zainstalowałeś coś co obciąża łącze. 

Udzielaj normalnych odpowiedzi, albo nie odpowiadaj w ogóle jak nie wnosisz nic do tematu. Do autora, aktualizacje i inne opcje typu wysyłanie informacji do ms przez win10 można wyłączyć za pomocą programu o nazwie Spybot Anti-Beacon, jest do ściągnięcia za darmo

Opublikowano

Weź rzesz sie przymknij z tymi swoimi bzdurami.

Jak widać w załączniku ślepota nie pozwoliła ci nawet zauważyć że to Windows Update ściąga aktualizacje czyli system sam blokuje internet aż ściągnie aktualizację systemu ( zwykle to cały obraz nowego systemu. 

Informacje wysyłane do Microsoftu to tylko  kilka kb a nie megabajty czy gigabajty  co blokują mu łącze. Problem ma tylko z tym co napisałem i nie ma potrzeby używać jakichkolwiek programów do czegoś co nie powoduje nawet spowalniani internetu. 

Opublikowano

Weź rzesz sie przymknij z tymi swoimi bzdurami.

Jak widać w załączniku ślepota nie pozwoliła ci nawet zauważyć że to Windows Update ściąga aktualizacje czyli system sam blokuje internet aż ściągnie aktualizację systemu ( zwykle to cały obraz nowego systemu. 

Informacje wysyłane do Microsoftu to tylko  kilka kb a nie megabajty czy gigabajty  co blokują mu łącze. Problem ma tylko z tym co napisałem i nie ma potrzeby używać jakichkolwiek programów do czegoś co nie powoduje nawet spowalniani internetu.

To nie sa bzdury bo przez ten program bedzie mógł wyłączyć całkowicie aktualizacje windowsa
Opublikowano

No i co mu to da?  Zostanie z Windowsem pełnym błędów i problemów bo nie będą sie ściągały aktualizacje i poprawki.   Większe aktualizacje Windowsa to prawie 4 Gb obraz dysku , skoro teraz wyłączy i będzie chciał następnym razem zaktualizować będzie ściągało mu od nowa całość.  

Trzeba tylko poczekać aż skończy sie aktualizacja, to w końcu jest nowy system bez aktualizacji, każdy tak ma chyba że ściągnie sobie najpierw  aktualny obraz instalki. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...