Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 8.1 (34bit) na Windows 8.1 (64bit) - Problem

spnz

Pytanie

Opublikowano

Witam, posiadam oryginał Windowsa 8.1. Ostatnio zainstalowałem sobie fifę 15 oraz 16 lecz pojawił się problem w postaci komunikatu, że ten program nie jest zgodny z wersją oprogramowania, i że mam się skontaktować supportem owego programu. Wyczytałem w internecie, że wersja Windowsa 32bit nie obsługuje "nowszych" gier, dlatego postanowiłem pobrać ze strony Microsoftu program, który pobiera plik ISO danego systemu bądź wgrywa pliki instalacyjne na pendrive. Wybrałem Windows 8.1, 64bit, wszystkie pliki instalacyjne wgrały się na pendrive. Dalej wybrałem opcję, aby system wystartował z USB, wyskoczył komunikat, iż nie widzi urządzeń podpiętych pod USB, zdziwiłem się. Po odpaleniu systemu spróbowałem ponownie, nadal to samo. Postanowiłem sprawdzić czy po odpaleniu pliku setup.exe z pendrive pojawi się obraz Windowsa, jedyne co się pojawiło to ten sam komunikat jaki przy grach fifa 15, fifa 16. Jestem w czarnej d*pie, nie mogę wgrać systemu a 3/4 gier nie działa z powodu 32bitow

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym programie od Microsoftu pendrive sam się formatuje więc zakładam, że aplikacja sama to robi.

@Edit

Pobrałem Windows 8.1 34bit, który aktualnie mam wgrany i nawet teraz setup.exe nie działa oraz pendrive nie wykrywa.

Sformatowałem sam pendrive na NTFS

Opublikowano

W tym programie od Microsoftu pendrive sam się formatuje więc zakładam, że aplikacja sama to robi.

@Edit

Pobrałem Windows 8.1 34bit, który aktualnie mam wgrany i nawet teraz setup.exe nie działa oraz pendrive nie wykrywa.

Może z płytki spróbuj zainstalować

668421422290643422464.png

Opublikowano

@Edit

Może z płytki spróbuj zainstalować
Chętnie gdyby mój laptop posiadał CD-ROM
Opublikowano

Najlepiej będzie jak ściągniesz ISO i wgrasz ISO na pena Rufus'em.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nadal nic. Spróbuje wgrać Windowsa 7 64bit (oryginał żeby nie było, że piractwo)

@Edit

Sprawdzałem sterowniki do mojego sprzętu, nie ma na inne systemu prócz Windows 10 a jeszcze miesiąc temu były pod Win8, aktualizuje system do 10 i zobaczymy.

Opublikowano

34 bit?  :pls:

Zdecyduj się w końcu, jaki system chcesz mieć. 

Jeśli masz klucz do 8.1 (32 bitowej wersji), to możesz jedynie zainstalować wersję 64 bitową (musisz sprawdzić, czy klucz jest zgodny).

Co do sterowników do możesz użyć Driver Boostera. 

strange1.jpg

Opublikowano

Nic nie musi sprawdzać serial jest do każdej wersji windows.  

Płytkę czy pena uruchamia sie przy starcie komputera a nie pod systemem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...