Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.9-1.10][RealLife] MojeMc

SebxteR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo fajne mapy macie na serwerze. Lobby do logowania oraz lobby do wyboru serwera z planet minecraft :)

http://www.planetminecraft.com/project/fantasy-lobby-3194094/

http://www.planetminecraft.com/project/fantasy-spawn-3192425/

Spawn z serwera speedbuilders tak samo:

http://www.planetminecraft.com/project/epic-small-lobby-argania-1/

Opublikowano

7518114766091751242020.png

Serwer bardzo fajnie zbudowany, na pewno wejdę... nigdy takiego czegoś nie widziałem ;) Poza tym, jest jakaś rekrutacja i ts3? :P

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

Serwer bardzo fajnie zbudowany, na pewno wejdę... nigdy takiego czegoś nie widziałem ;) Poza tym, jest jakaś rekrutacja i ts3? :P

Rekrutacji obecnie nie prowadzimy, ale na ts3 jak najbadziej zapraszamy: ts.mojemc.pl

Opublikowano

No no.. Gosiiia, Daffit - znajoma ekipa.

Co do serwera. Bardzo on mi się spodobał. Naprawdę budowle, dekoracje itp. budzą podziw. Lecz mam również parę uwag:

- Prace: W głównej mierze takie, które szybko się nudzą a niekiedy więcej tracimy pieniędzy niż zyskujemy w danej pracy (na zakup przedmiotów potrzebnych do jej wykonania). Również brakuje większego wytłumaczenia o co chodzi w danej pracy, jak zarabiać itp.

- Mapa: Zdecydowanie za mała, wszystko dzieje się w jednym punkcie. Tu też nie widzę zastosowania dla autobusów, gdy wszystko jest tak blisko siebie... Zdecydowanie bym ją powiększył również o tereny pozamiejskie np. lasy, góry itp. To również część miasta.

- Tutorial: Zdecydowanie brak wskazówek na początku, co trzeba zrobić najpierw... wybrać pracę? Wyrobić dowód? 

- Autobus: Trochę się zawiodłem jak okazało się, że mogę z tego samego miejsca jechać w to samo miejsce. To bym naprawił.

To tyle, życzę sukcesów.

Opublikowano

No no.. Gosiiia, Daffit - znajoma ekipa.

Co do serwera. Bardzo on mi się spodobał. Naprawdę budowle, dekoracje itp. budzą podziw. Lecz mam również parę uwag:

- Prace: W głównej mierze takie, które szybko się nudzą a niekiedy więcej tracimy pieniędzy niż zyskujemy w danej pracy (na zakup przedmiotów potrzebnych do jej wykonania). Również brakuje większego wytłumaczenia o co chodzi w danej pracy, jak zarabiać itp.

- Mapa: Zdecydowanie za mała, wszystko dzieje się w jednym punkcie. Tu też nie widzę zastosowania dla autobusów, gdy wszystko jest tak blisko siebie... Zdecydowanie bym ją powiększył również o tereny pozamiejskie np. lasy, góry itp. To również część miasta.

- Tutorial: Zdecydowanie brak wskazówek na początku, co trzeba zrobić najpierw... wybrać pracę? Wyrobić dowód? 

- Autobus: Trochę się zawiodłem jak okazało się, że mogę z tego samego miejsca jechać w to samo miejsce. To bym naprawił.

To tyle, życzę sukcesów.

Co do mapy:

• Właśnie pracujemy nad drugą częścią miasta, za mostem.
  • W następnej kolejności będziemy tworzyć drugie miasto ;)
Co do autobusu:
  • Wiemy o tym. W prawdziwym życiu też da się tak zrobić :D
  • Autobus też czeka na zmiany, razem z dodaniem drugiej części miasta planuje go zmodyfikować i ulepszyć.
Jeśli chodzi o tutorial:
  • Przy wejściu w title pojawia się informacja "Pomoc? /faq"
  • Już po teleportacji widać podkreślone pytanie "Jak zacząć?"
9cc403a5672b4fbbaf437ef0a21b4b6a.png

Akurat co do prac, to podstawowe wytłumaczenie jest :)

ec0d5f0c119249fcb96b728559a7e384.png

Faktycznie, nie ma jakiegoś opisu co trzeba robić. Nie jest chyba trudno się domyślić, że drwal ścina drzewa, górnik kopie.

Ale myślę, że dodamy jakieś opisy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na trybie RealLife dodano ostatnio drugą część miasta oraz możliwość ustawiania skinów premium komendą /skin.

409f76bd3d8a41f990c98377dd020748.png

A w ramach odprężenia od życia miejskiego można udać się na poszukiwanie lam na osobnym trybie Survival w wersji 1.11.

884c80a30f1745aaa65459eba60bc3eb.png

Opublikowano

EVENT ŚWIĄTECZNY

Z okazji zbliżających się świąt na serwerze RealLife zostaje uruchomiony kolejny event. Trwał będzie od 28.11.2016 do 31.12.2016.

Informacje co należy robić, znajdziecie na serwerze u Świętego Mikołaja, który znajduje się niedaleko placu zabaw.

+ Niedługo pojawi się nowa prezentacja serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...