Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia fabryczne

Ruskij

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem:

Posiadam dwa konta steam. na obydwu jest CS:GO.

Początkowo miałem jedno - wtedy nie było problemu, gdy kupiłem drugie, wiadomo, były standardowe ustawienia. Zmieniłem je. Jak się potem okazało, na jednym koncie ustawienia były inne niż na drugim - ale to nie do końca, po pewnym czasie ustawienia się "zmieszały".

Ostatnio na swoim PC byłem również zalogowany na koncie znajomego, grałem w CS - ustawienia również były "zmieszane". Była część moich ustawień, część jego.

Z racji tego, że działo się tak jakiś czas, postanowiłem odinstalować CS'a, jak pomyślałem tak zrobiłem, dodatkowo wszedłem w folder steama zobaczyć czy wszystko się usunęło - musiałem ręcznie usunąć folder z configiem.

Ponownie zainstalowałem i ... mimo braku configa (był config.default.cfg <- czy jakoś tak) ustawienia były dalej te same (moje+kolegi) i komendy wpisane kiedyś w konsole również zostały (np pokazywanie FPS).

I tu mam pytanie, czy wie ktoś w jaki sposób mogę wszystko wyzerować? Żeby wszystko było jak przy kupnie CS:GO ;)

Słyszałem też, że znajomy, który ma również dwa konta, nie ma tego problemu, loguje się na nie, na moje, na innych - a mimo to wszędzie ma SWÓJ config.

Jak mogę dokonać tego u Siebie? Co zrobić, żeby fizycznie zapisany config w moim folderze CS:GO działał na każdym zalogowanym koncie?

Co zrobić żeby wyzerować konsole i mieć jedne ustawienia na każdym logowanym przez nas koncie (na jednym komputerze jedne ustawienia dla wielu kont)?

(Dzięki jeśli chciało Ci się to czytać ;) )

Pozdrawiam.

Opublikowano

Configi są zapisywane w folderze z ID32 Twojego konta steam (steamcommunity.com/profiles/%steam32id%).

U mnie ścieżka jest taka: C://Pliki programów (x86)/Steam/userdata/folder z id konta/730/local/cfg <- i tutaj masz plik tekstowy config.cfg, który zawiera cały config. Jak chcesz to możesz to usunąć, to powinien się wygenerować nowy, podstawowy (w razie czego lepiej skopiuj :v).

Jak masz np. 5 kont o ID: 1, 10, 11, 100, 101, gdzie 1 to główne konto z dobrym configiem - wystarczy skopiować plik config.cfg i zamienić w każdym z folderów :p

Jak nie wiesz, które ID jest z głównego konta, to pomoże Ci strona steamid.xyz - wpisujesz link do konta steam z przeglądarki i dostajesz wszystkie ID, ten z folderu to SteamID32.

tenor.gif

Opublikowano

Właśnie znalazłem go w tym folderze co mówisz, ale czy jest możliwość skopiowania go do .../cfg i tam edytowania? czy musi zostać w tych śmiesznych folderach?

Opublikowano

Właśnie znalazłem go w tym folderze co mówisz, ale czy jest możliwość skopiowania go do .../cfg i tam edytowania? czy musi zostać w tych śmiesznych folderach?

Musi zostać.

tenor.gif

Opublikowano

I teraz rozumiem, że przy chęci edytowania zmieniam z "tylko do odczytu" na hm możliwość edycji, a po wszelakich przeróbkach znowu zaznaczam "Tylko do odczytu"? tak? :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...