Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolny internet 100mb/s

KomputerowiecPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Aktualnie mam orange, i narzekam na przesyłanie filmów na youtube, 30s filmik mi się przesyła jakieś 5min a taki 30minutowy 5-6godzin...

Byłem u nich i mówili że nie mogą zwiększyć internetu bo za małe miasto, takie pierdolenie a mój kolega ma neta takiego że mu filmy się 30minutowe w 2h przesyłają jak nie krócej.

Czy jak przejdę do vectry to tam mogą mieć internet np zamiast 100mb/s 200mb/s?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Idź do Vecrty i się zapytaj.

Liczy się upload, 100 mb to pewnie download. Kiedyś w neo można było zwiększyć sam upload za dopłatą.

Nie liczy się długość filmu, tylko rozmiar, może kolega inaczej obrabia filmy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

A jaki masz teraz internet , tylko nie jak   podłączony jesteś ale to co jest w umowie napisane.  Na pewnie nigdy nie miałeś i nawet nie masz 100 mb/s jeśli to radiówka. 

Nie przejdziesz sobei do Vectry jak nie mają swoich kabli w twojej mieścinie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

no i co z tego? jak chcesz miec internet od vectry to zrywaj umowe z orange i podpisuj z vectro i ciagnij sobie kable

wiecej chyba sie nie da powiedziec, a jakie predkosci bedziesz miec to predzej sasiedzi ci powiedza niz my

­

Opublikowano

Nie masz 100 mb/s tyle ma sieć lokalna z routera a nie internet, normalne łącze to ADSL+ pewnie ledwo 10-20 Mbps jak na tak małą miejscowość więc działa tak jak ma działać i nie masz żadnych z nim problemów. 

Kable sobie jak chcesz to przekopuj, pozwolenia i koszty kabla to chyba ok 50-100 zł za metr, czyli w miarę tanio. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam pobieranie 20 mpbs, a pobiera mi 500kb/s, taki internet w tej Polsce.

Masakra, sam dawniej miałem radiówkę, która pobierała mi około 120kb/s...

Aktualnie mam LTE od Play, gdzie mam 100GB na miesiąc, po wykorzystaniu np. plik pobiera się z prędkością od 100-500kb/s. Normalnie pliki pobierają mi się z prędkością od 2mb/s do 4mb/s, wiec nie narzekam. Mieszkam na wsi i można powiedzieć w dolinie, więc jest git.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

przecież nawet miasta nie podałeś, umowy nie zerwiesz tak łatwo z prędkością "do", Twoje łącze musiałoby być wyjątkowo niestabilna, musiałbyś wzywać techników, by wykonali pomiary i ew. na ich podstawie potem rozmawiać z usługodawcą

ogólnie to polecam rozejrzeć się za lokalnymi dostawcami  

76561198093115115.pngAddFriend.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Facet podaj co masz w umowie Download/ Upload. Nikt Ci nie wywrózy a 100mb/s jak wspominają masz DO 100. A uploadu nie podałes. wejdz na beta.speedtest.net/pl i daj linka do resultatow.

Co do vectry sie zapytaj skad mamy wiedziedz gdzie sie osiedliles i jakie mozesz miec lacze :P

sygaa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...