Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade GPU, co wybrać?

PiesekLeszek90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kiedyś sam składałem zestawy, pomagałem innym na tym forum, ale ostatnio (jakieś 2-3 lata xD) za bardzo sie nie interesowałem co nowego wychodzi na rynek, jaki sprzęt jest dobry etc.

Teraz "wracam" do sprzętu aby lekko ulepszyć moje stare pudełko, a dokładniej karte graficzną.

I tutaj jest pytanie do was, co wybrać? Pamiętam że kiedyś chciałem R9 270 / 270x ale to było 2 lata temu i prawdopodobnie jest coś lepszego. 

Mój zestaw:

Procesor: AMD Athlon II x4 640 3.5GHz (podkręcony z 3.0Ghz, chłodzenie to Fortis 1225)

RAM: Kingstone HyperX 2x2GB + 1x2GB , razem 8GB 1600Mhz CL9

MoBo: Gigabyte GA-MA770-UD3 PCI-e x16

Zasilacz: Thermaltake SmartSE 530W modularny

Obudowa: Zalman Z9 Plus

I aktualna karta graficzna: Gainward GTS 450 1GB GDDR5

Ekran mam 1 (1360x768) i raczej nie będzie więcej...

O nagrywarce dyskach etc chyba nie muszę mówić :v

GPU będzie używane głównie do gier.

Powiedziałbym że "coś dobrego i najtańszego" ale wiem że to tak nie działa więc...

budżet na GPU to ~700zł (im mniej tym lepiej, duh)

Dzięki z góry za pomoc.

60vprg.png

Opublikowano

GTX950

Do tej rozdzielczości ilość pamięci wystarczy spokojnie. A do tego procka i tak nie ma co lepszego gpu wrzucać.

https://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-950-ssc-acx-2-0-2gb-gddr5-128-bit-hdmi-3x-dp-dvi-i-box-02g-p4-2957-kr-767081/

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Co do procesora to on też będzie zmieniany, ale wole zacząć od GPU bo procesor dzięki podkręceniu jeszcze jakoś wyrabia.

Dodatkowo przy CPU muszę zmieniać też płytę główną czyli wyjdzie jeszcze drożej...

Dzięki za sugestie

60vprg.png

Opublikowano

Jesli dalej bedziesz pchal zwlaszcza w procesor to warto cos lepszego, za 500zl uzywany gtx 770 2gb, za 700 jak Ci sie uda to gtx 970, jak nie no to taki r9 380 4gb tez spoko. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...