Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Our-World [PL] [S4] [x30] [Zapowiedź]

Our-World

Ważne pytania  

70 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy AFK ma być dozwolone?

2. 2. Czy PK na spotach ma być zakazane?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

AC to wygoda, też jestem za tym aby był, ale,ale pamiętam ze grałem na serwerach gdzie AC było tylko i wyłącznie ustawione do bicia mobów. Wiadome nie każdemu chce się trzymać myszkę w ręku przez x-godzin.

Opublikowano

Jeżeli tylko administracja będzie chciała współpracować, to oczywiście jestem jak najbardziej chętny do pomocy. Znam MU od początków, grałem i gram regularnie i wiem czego gracze oczekują i jakie ustawienia nie sprowadzą serwera do upadku po paru miesiącach funkcjonowania. Mam też wiele pomysłów, które urozmaicą grę i niektóre z nich nie były stosowane na żadnym serwerze :)

Opublikowano

Serwer zapowiada się całkiem ciekawie tylko trzeba teraz pchać robotę do przodu i udzielać się na forum.Jeżeli można zapytać to na jakim etapie są prace? (nad czym teraz pracujecie?)

W ostatnim czasie wystartowało kilka fajnych mu online ,więc jeżeli chcecie przygarnąć ludzi to musicie  troszkę się wysilić,bo jednak jest konkurencja ;)

Opublikowano

gralem na wielu serwerach, x-world, ktory tak wszyscy besztaja byl najlepszym na jakim gralem ale gdzies do 2009 roku. potem administracja przestala sie interesowac serwerem, bledami i graczami, ale to juz inna sprawa, jesli bedzie to pewnego rodzaju reprodukcja xw, ale administracja bedzie sie nalezycie opiekowac serwerem, na pewno wpadne ze znajomymi. powrot do korzeni :D aaa i nie dawajcie helpera- afki na wlasne zyczenie

@Edit

a skoro mowisz o starcie pod koniec miesiaca, domyslam sie ze prace nad serwerem juz sa w fazie koncowej? testy i dopieszczanie?

Prace nad serwerem są w fazie "środkowej". Jak już wspomnieliśmy, start pod koniec miesiąca jest prawdopodobny, ale nie możemy dać gwarancji, że się wyrobimy z czasem. Nie chcemy wypuścić niedopracowanego serwera.

Nie no Helper musi byc :D

AC to wygoda, też jestem za tym aby był, ale,ale pamiętam ze grałem na serwerach gdzie AC było tylko i wyłącznie ustawione do bicia mobów. Wiadome nie każdemu chce się trzymać myszkę w ręku przez x-godzin.

Clicker z pewnością będzie.

Jeżeli tylko administracja będzie chciała współpracować, to oczywiście jestem jak najbardziej chętny do pomocy. Znam MU od początków, grałem i gram regularnie i wiem czego gracze oczekują i jakie ustawienia nie sprowadzą serwera do upadku po paru miesiącach funkcjonowania. Mam też wiele pomysłów, które urozmaicą grę i niektóre z nich nie były stosowane na żadnym serwerze :)

Każda propozycja co do serwera będzie brana pod uwagę. Wysłałem Ci PW.

Serwer zapowiada się całkiem ciekawie tylko trzeba teraz pchać robotę do przodu i udzielać się na forum.Jeżeli można zapytać to na jakim etapie są prace? (nad czym teraz pracujecie?)

W ostatnim czasie wystartowało kilka fajnych mu online ,więc jeżeli chcecie przygarnąć ludzi to musicie  troszkę się wysilić,bo jednak jest konkurencja ;)

Obecnie pracujemy nad stroną, forum oraz ogólną konfiguracją serwera. Jeżeli chodzi o zabezpieczenia, to będziemy korzystać z antyhacka Liveguard.

Opublikowano

najlepiej bez helpera.

afk zabronione

pk zabronione

i to jest własnie stare dobre mu!

ja sie na to pisze !!! :D

"Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje.Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " ;)

Opublikowano

Kiedy będzie klient dostępny do testowania ?

Stronka kiedy ruszy?

Co do propozycji Wyjadacza to któraś będzie przyjęta? (chodzi mi głownie o kwestie zwiększenie opóźniacza resowego i  zmniejszenie expa).

Opublikowano

Do 5 dni pojawią się oficjalne informacje  na temat serwera (data startu,pełna konfiguracja serwera). Wtedy także zostaną uruchomione testy otwarte.

Opublikowano

Serwer świetnie się zapowiada. Jako że conajmniej 3 lata nie zaglądałem na żaden serwer Mu-Online to z chęcią znajde jak najwięcej czasu na ten :)

A teraz tylko pytania ^^ :

1. Czy utstawianie resetu na ograniczenie 48h jest konieczne chodzi mi głównie o to że dawno nie grałem i nie mogę sobie wyobrazić tego w jakim tempie przy x30 dostaje się lvle i czy to czasami nie za duzo biorąc pod uwagę że 250lvl jest zaraz po resku. Prawdopodobnie mylę się i to jest nawet za mało czasu ale dla pewności się spytam.

2. Czy będzie ustawiony bonus expa w party? Tak samo z pytanie czy w party rasowym będzie taki bonus :D. To zachęca ludzi do dawania pt takim jak ja^^ którzy wbiją bez żadnych znajomości. Jeżeli takiego bonusu obecnie nie ma to może warto było by to przemyśleć.

PS. Tak od siebie to myślę że clicker na ustawianie postaci by nam biła i buffowała jest jak najbardziej zadowalające. Jako że ja zawsze starałem się podnosić jak najszybciej jewele i kase to zniechęciły mnie do gry te helpery całe gdzie ci wszystko podnosiły potowały itd. to już odbiera całą frajdę z gry. Kiedyś bez takich urządzeń człowiek książke na myszke stawiał i rozmawiał z resztą a teraz to wszyscy AFK siedzą z helperami i nawet podnieść od tego helpera szybciej nie możesz niczego co prowadzi do tego że grać bez tego się nie da ^^. Dlatego clicker jak najbardziej jednak helper to już za wiele. PK na spotach tylko powinno być zakazane no i w przypadku gdy ewidentnie ktoś próbuje nam uniemożliwić dojście do spotów. AFK to rozumiem czasami się pójdzie coś do jedzenia zrobić itd. to nie ma sensu tego wykluczać bo jest to jak najbardziej normalne.

Tyle mam od siebie do przekazania jak wpadne na jakieś pomysły jeszcze to dam znać.

Opublikowano

Co do ankiety to trochę jest śmieszna. AFK jak wiadomo w tej grze pełni główną rolę z tego względu że taka jest akcja gry. siedzenie przed monitorem i patrzenie jak 5 osób bije w party na jakimś spocie jest bezsensowne , jedyna opcja na zabicie nudy w takich sytuacjach to rozmowa ale ileż można rozmawiać , mało już jest gracz "NO LIFE" a równoważnikiem tego żeby nie było za kolorowo uważam że PK powinno być dozwolone na spotach. Ograniczy to tych pro afkerów do zaglądania co jakiś czas i obawy że ktoś ich nie pykną...

A co do bicia tych dużych leveli na spotach gdzie grają noobki - bardzo rzadko spotykane w dzisiejszych czasch , a jak się zdarzy to trudno , kto gra mniej wiecej aktiv wróci na spot a kto afk , będzie gnił w mieście.

Pozwolicie na to żeby było afk dozwolone i zabronione PK na spotach - masa afkerów którzy nic na serwer nie wniosą oprócz dużego levela, 0 kontaktu, 0 rozmów , 0 dropu itd itd

Co do resetów moim zdaniem lipa pomysł . Wróćmy do czasów old scholl , każdy zaczynał w innych odstępach czasowych ale niektórzy pamiętają lub słyszeli jak to kiedyś hardcorowo było. proponuje zrobić serwer PVP 400 lvl + 250 czy tam 350 master leveli.  do 400 lvl zrobić np exp 30 a na master 10. Ludzie wtedy częściej aktiv bo trzeba zbierac itemki , chodzić na dropy , ubierać się i grzać się na pvp. A nie jakaś monotonia z resami która nic nie wnosi... 10000 resów , drugie tyle GR i gówno z gry , nowy wchodzac na serwer i widząc jak ktoś ma 30 resów to nawet mu sie nie chce wchodzić

MYŚLEĆ GOŚCIE - to nie boli

AMEN

Opublikowano

Serwer świetnie się zapowiada. Jako że conajmniej 3 lata nie zaglądałem na żaden serwer Mu-Online to z chęcią znajde jak najwięcej czasu na ten :)

A teraz tylko pytania ^^ :

1. Czy utstawianie resetu na ograniczenie 48h jest konieczne chodzi mi głównie o to że dawno nie grałem i nie mogę sobie wyobrazić tego w jakim tempie przy x30 dostaje się lvle i czy to czasami nie za duzo biorąc pod uwagę że 250lvl jest zaraz po resku. Prawdopodobnie mylę się i to jest nawet za mało czasu ale dla pewności się spytam.

2. Czy będzie ustawiony bonus expa w party? Tak samo z pytanie czy w party rasowym będzie taki bonus :D. To zachęca ludzi do dawania pt takim jak ja^^ którzy wbiją bez żadnych znajomości. Jeżeli takiego bonusu obecnie nie ma to może warto było by to przemyśleć.

PS. Tak od siebie to myślę że clicker na ustawianie postaci by nam biła i buffowała jest jak najbardziej zadowalające. Jako że ja zawsze starałem się podnosić jak najszybciej jewele i kase to zniechęciły mnie do gry te helpery całe gdzie ci wszystko podnosiły potowały itd. to już odbiera całą frajdę z gry. Kiedyś bez takich urządzeń człowiek książke na myszke stawiał i rozmawiał z resztą a teraz to wszyscy AFK siedzą z helperami i nawet podnieść od tego helpera szybciej nie możesz niczego co prowadzi do tego że grać bez tego się nie da ^^. Dlatego clicker jak najbardziej jednak helper to już za wiele. PK na spotach tylko powinno być zakazane no i w przypadku gdy ewidentnie ktoś próbuje nam uniemożliwić dojście do spotów. AFK to rozumiem czasami się pójdzie coś do jedzenia zrobić itd. to nie ma sensu tego wykluczać bo jest to jak najbardziej normalne.

Tyle mam od siebie do przekazania jak wpadne na jakieś pomysły jeszcze to dam znać.

1.Opóźniacz będzie na naszym serwerze funkcjonowało to na innych to będzie i funkcjonować tutaj, nie ma się czego obawiać. Jeżeli wbijemy ten 400lvl przed 48h mamy czas na inne sprawy, zbieranie kamyków, robienie itemów na resa czy małe pk na bramie albo chodzenie na eventy które będą opłacalne.

2.Exp party będzie.

Co do clickera jeszcze nie ustawiona sprawa, niestety nie dostaliśmy go jak chcieliśmy w naszym antyhacku.

PK zakazane na spotach,a o afkach dowiecie się więcej w regulaminie.

Opublikowano

Do 5 dni pojawią się oficjalne informacje  na temat serwera (data startu,pełna konfiguracja serwera). Wtedy także zostaną uruchomione testy otwarte.

Tzn dziś? :)

Opublikowano

W 1 poście została podana data startu serwera i beta testów. Niestety mamy sporą obsuwę przez prywatne sprawy które w ostatnim czasie zabrały mi za dużo czasu. Poszukuję 2-3 osób do testów zamkniętych (pisać w prywatnej wiadomości).

Przepraszamy za słowa rzucane na wiatr ale nie mamy zamiaru puszczać nie dopracowanego serwera do grania. Chcemy przetestować serwer pod każdym względem, dokładnie każdą rzecz aby nie był to serwer na jeden miesiąc.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...