Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i5 2400 vs i5 2400s i5 2500s

Mashrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie to 2400 wystarczy.

Jest tańszy niż 2500s, a to bardzo lekko mniejsze taktowanie nie zbawi+te turbo. 

znaczy znalazłęm 

i5 2400=300zł

i5 2400s=260zł

i5 2500s=220zł 

dla mnie jak najmniej wydać a najwiecej wydajności wziąść więc który procek były git ? 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Jak chcesz wydac wiecej a miec wydajnosc to wez i7 2600/700, a nie sie w i5 bawisz, imo jesli takie ceny to bralbym i5 2500s bo sie kala. 

ni huja cie nie rozumiem 

zapytałęm się który z tych procków bd najlepszy w swojej cenie a ty mi coś pierdolisz o i7 2600/700 która jest o 2-3stówy droższa a co do 2500s co to kala ???? 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Moze wiecej szacunku do osoby, ktora Ci pomaga, ciezko wygooglowac skoro jakiegos zwrotu nie ogarniasz? ... Napisalem co warto kupic, nawet ze zrozumieniem czytac nie potrafisz, i5 2500S jest najbardziej oplacalna, bo calkiem wydajna, zwlaszcza gdy odpali sie turbo, a za 220zl to juz w ogole warta uwagi. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Moze wiecej szacunku do osoby, ktora Ci pomaga, ciezko wygooglowac skoro jakiegos zwrotu nie ogarniasz? ... Napisalem co warto kupic, nawet ze zrozumieniem czytac nie potrafisz, i5 2500S jest najbardziej oplacalna, bo calkiem wydajna, zwlaszcza gdy odpali sie turbo, a za 220zl to juz w ogole warta uwagi. 

No, rzeczywiście 2500s najlepszy, kiedy ma raptem 2.8 GHz na 4 rdzeniach w turbo, nawet za te 220 zl tak slabo  xD

Bierz i5 2400, najwydajniejszy z tej 3 i cena nie odstrasza. 

­

Opublikowano

Tia moze 80zl to nie duzo, ale podczas gier bedzie obciazenie, obciazenie = wlacza sie turbo, w turbo i5 2500s ma wyzsze taktowanie niz i5 2400, czyli jest wydajniejsza, wiec o co Ci chodzi? @TroLLu bo lepiej zeby pod obciazeniem, kiedy moc jest potrzebna miec wieksze taktowanie, niz gdy uzywamy przegladarki przeciez. f4lcon Cie juz poprawil. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Tia moze 80zl to nie duzo, ale podczas gier bedzie obciazenie, obciazenie = wlacza sie turbo, w turbo i5 2500s ma wyzsze taktowanie niz i5 2400, czyli jest wydajniejsza, wiec o co Ci chodzi? @TroLLu bo lepiej zeby pod obciazeniem, kiedy moc jest potrzebna miec wieksze taktowanie, niz gdy uzywamy przegladarki przeciez. f4lcon Cie juz poprawil. 

co? turbo w 2500s na 4 rdzeniach ma 2.8 GHz, na 1 rdzeniu jest 3.7

2400 na 4 rdzeniach ma 3.2 GHz

http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5-2500S%20CM8062300835501.html

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...