Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć grę/botowanie

megakurys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem MegaKurys

w tym poradniku pokaze wam jak zacząć z grą, co jest dobre a co złe. O wszystko możecie mnie pytać, temat będę dopisywał kiedy tylko będe mógł.
Będzie on podzielony na 2 różne rzeczy (w późniejszych fazach) bo według mnie botowy gracz też musi się troche przyłożyć do konta.

Przydatne linki;

Sposób na zbieranie boxów bez bana, potrzebny jest pet z mechanizmem zbierania;http://www.mpcforum.pl/topic/1574519-spos%C3%B3b-na-zbieranie-box%C3%B3w-bot/

Daje tutaj spis działających botów, o linki pytać. :D vkD1tgs.png

Na zielono jest zaznaczone dla wszystkich graczy, w sensie gracze i bociarze. Na czerwono bociarze

Okej LETS GO!

1 Dzień:

powinien on wyglądać tak,

tworzymy konto

robimy początkowe misje

znajdujemy dość spoko klan

licytujemy na aukcji

Co powinno nas interesować na aukcjach?
Najważniejsze są takie rzeczy jak;

robot naprawiający 4 (szybkość)

auto naprawa

auto rakietki

szybsze rakietki

cpu rozszerzające 3 lub 4

statki

Najważniejsze jest pośledzić na początku ile kosztują takie rzeczy jak;

Generatory,Bron i Dron

Jesli cena drona nie przekracza 10/15 ml nie musimy kupować pierwszego irysa za uridium.

Te 100 energi za wrota przeznaczamy całościowo na zetę, nie trzeba klikać pojedyńczo można odrazu wybrać Klikaj po 100!

UWAGA!

Bot userą zalecane jest kupno 7 generatorów napędu (najlepszych) z tych 15k uri które zdobędziemy za początkowe misje i wrota devolarium.

Ogolnie bijemy na x-3 jeśli już macie kolege z którym ubijacie (jest bardzo silny) spytajcie się czy może dobijać to co wy zaznaczycie, tak najlepiej wbija się level.

2 Dzień

Mamy podstawowe rzeczy, statki a i może nawet już pare dronów.

Bot userzy->Mozna już puszczać bota! chodź ja bym z tym poczekał aż będziemy mieli możliwość wejścia na mapy 4-x!

W dalszym ciągu bijemy alieny i licytujemy potrzebne nam rzeczy.

3 Dzień

W 3 dniu już by się przydało wejść na mape x-5, pamiętajcie o ciągłym robieniu misji bo to najważniejszy dochód punktów doświadczenia.

Bot userzy już po jakimś tam czasie (oczywiście przydałoby się żeby też mogli wchodzić na mapę x-5) Albo kupują części do peta =>25k uri z odblokowanymi paroma rzeczami montownia (taniej i lepiej dla kazdego :D) I tego peta levelują na 8 lvl, tak wiem to dość ciężkie ale co na to poradzimy?

Gdy ja expiłem peta, miałem wtedy 14,15 level i tylko misje wchodziły w grę. Pod koniec misji włączałem peta i pet brał 5% punktów doświadczenia którego ja dostawałem. Pet do 8 lvl potrzebuje, przeliczone na nasze punkty doswiadczenia aż 80ml pd!

4 Dzień

Tutaj już sie staracie o dobre wyposażenie, podstawowe to 31 lf-3 i 20 bo2 i 8 irysów (na początku starczy wam 10,15 Bo2)

Bijecie alienki na x-6 bo tam są czasami na niskim Hp więc parę strzałow i mamy ubitego np boss kristalin ;)

Bociarze już powinni puszczać bota i zarabiać 6,8k uri za około 8h 

Starają się o 8 lvl peta i potem zbierają na mechanizm zbierania do boxów

5 Dzień

Tu już zaczynamy robić takie rzeczy jak skylab, jest to przydatna rzecz do np uszlachetniania lub sprzedawania dla kredytów, każdy to powinien mieć.

Nikt raczej kokosów w 5 dni nie uzbiera mi się udało 3 irki zdobyć i 10 lf-3 ;)

Bociarze zbierają uridium. Będą potrzebne na potem. To samo tyczy się Normalnych graczy, nie rozdajemy uri na lewo i prawo.

6 Dzień

Teraz już mi trudno zgadywać co macie ogólnie trzymacie się takiej reguły, licytujecie;

lf-3 31 

bo2 20

napedy (chyba ze juz macie) 15-20

irysy 8

Bociarze w pierwszy tydzien powinni zarobić 30k uri ze skrzynek, oczywiście bez peta. Pamietamy o tym by go włączać przed końcem misji.

7 Dzień

Jest już 7 dzień, skoro dotrwaliście do tego czasu i dalej gracie brawo dla was.

Według mnie powiniście już mieć z 5 Bo2 i 10 lf3 i przynajmniej 2 irysy!

(pamiętajcie o licytacji) Nie kupujcie 8 flaxów bo i tak to potem sprzedacie za grosze.

Cały czas robicie, jak trzeba zakładacie nowe konto i licytujecie tam vege, golca i go ubijacie na potrzebe misji (nie przesadzajmy z ubijaniem jej :D)

Pamiętajcie o tym by nie kupować mechanizmów dla peta mniejszych niż 3 lvl, żeby was nie kusiło nawet się nie przyglądajcie ceną :D cena 3 lvl mechanizmu zbierania to koszt 37,5k uri więc musicie tyle uzbierac do czasu gdy wasz pet będzie miał magiczną 8.

8 Dzień

8 dzień. Robicie zapewne całkiem niezłe postępy a wasza salwa wynosi z 3k.

Dążycie do starej fulki, prosicie, wręcz błagacie o wypłatę z klanu na parę bo2,lf-3 i irysów (oczywiście bez przesady xD)

Pierwsze cdd możecie wymieniać na pp jak już macie.

Co by tu napisać, bocicie i też prosicie o kredki :p Urkę trzymacie na później

9 Dzień

Robicie misje, nie zapomijając o skylabie!

Bez niego w przyszlosci bedzie naprawde ciezko a kazdego to czeka żeby go zrobić.

Ogólnie napiszę to tak, uri którę zbieracie przyda wam się do tworzenia zet przy promocji.

Jak będziecie mieć promocję, rabat i premium cena za 1 kliknięcie wynosi 50 u.!

Więc zetę dacie radę zrobić za 70k :p

Temat będę dokanczał powoli, kolejny refresh jutro o 6 rano, proszę mówić czy brzydko czy ładnie i byłbym wdzięczny za przypięcie. Pozdrawiam

Myślę też o nagranie jak zaczynam i robię to wszystko co tu piszę, propozycję pisać ;P

26uf3tZZqdpY0r4LC.gif

Opublikowano

wszystko dobrze, ale nie wziąłeś pod uwage różnych serwerów, na jednym są irki po 30 kk na innym po 1 kk. Ale poza tym przyda się dla początkujących graczy :D

Opublikowano

wszystko dobrze, ale nie wziąłeś pod uwage różnych serwerów, na jednym są irki po 30 kk na innym po 1 kk. Ale poza tym przyda się dla początkujących graczy :D

Lub po 160kk ;) GE1 pozdrawiam xD

Bo narkomani mają piekło na ziemi, czyściec przechodzą w momencie śmierci, cała trucizna uwalnia się w ostatnim oddechu. I potem mają swoją wymarzoną, wyczekaną i wyćpaną szczęśliwość.

21076673_155844708327715_28800624_n.jpg

Opublikowano

Lub po 160kk ;) GE1 pozdrawiam xD

Ile ? o.O  Po 100 kk czasami widywałem.. Na GE1 tyle osób gra ? 

Opublikowano

Może napisz ceny nocne, daje sobie rękę odciąć że nie przekraczają 50kk :D

Nie każdy w nocy gra :D Ale zapewne masz racje, w nocy za grosze pewno wylicytuje  :yay:

Opublikowano

ja jak się budzę do szkoły to odrazu licytuję, nie wiem jak na G1 tak o napisałem że ceny pewnie poniżej 50ml ale nie mnie oceniać :D

Na GE1 cały czas jest dużo osób bo tam polacy to raczej mniejszość.

Bo narkomani mają piekło na ziemi, czyściec przechodzą w momencie śmierci, cała trucizna uwalnia się w ostatnim oddechu. I potem mają swoją wymarzoną, wyczekaną i wyćpaną szczęśliwość.

21076673_155844708327715_28800624_n.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...