Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spawacz i jego wpływ na społeczność Metina

Azprime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałbym poruszyć tym temacie działalność na YouTube niezwykle kontrowersyjnej postaci w społeczności Metina, jaką jest S A B A L (Cenzura, wtf). Od pewnego czasu zauwazyłem jawną manipulacje ludźmi oraz plucie jadem z jego strony we wszystko, co nie pasuje mu w jego wizji idealnego świada społeczności Metin2 i ten temat chciałbym właśnie tutaj poruszyć. Jakie jest Wasze zdanie na temat jego osoby? Niżej przytocze parę wypowiedzi i screenshotów, które udało mi się posklejać w sensowną całość. Jednocześnie zaznaczam, że cały zebrany tu materiał nie został w żaden sposób przerobiony, wszystko zostało zachowane w oryginale i dostępne jest na jego FB i YT o ile tego nie pousuwał.

Na początku wejdźmy jednak na jego kanał i zapoznajmy się z opisem, aby wiedzieć z kim mamy do czynienia.

25ca3a2ff5844bdb8f6b95fb37af6c72.png

... kręce materiały na temat: serwerów( rozkładam je na części pierwsze), techników (hejtuje oszustów ) , youtuberów (hejtuje tych co robią swoich widzów w Wacława za wirtualną walutę w item shopie + zł za odcinki) , Odkrywam prawdę i nie cofnę się przed niczym ...

1. Oczernianie YouTuberów od złodzieji, a współpraca z xCruzerem.

Na początek nutka hipokryzji. Przedstawiony niżej cytat odnosi się do nagrywania Waffell'a z Abatii.

"Waffell ma świadomość tego że serwer upada, ma jakieś problemy, bugi itd, a mimo to go promuje. Czemu? Bo pieniądze... Dla Wafflla nie są ważni widzowie, a ważny jest portfel".

Gracze uciekają? O tak, idealny moment na to, żeby zrobić sobie kolejną dramke i doj**** troche fejmu. Szkoda tylko, że oceniając YouTuberów pominął przy tym xCruZeRa, swojego najlepszego kolege, który nagrywa serie TYLKO z serwerów, które s a b a l nazywa kotletami, który tak samo jak Waffell nagrywał w owym czasie na Abatii mając świadomość tego, że serwer upada i tak samo pobierał pieniądze za nagrywanie. Dziwne? Nie no skądże, przypadek. xCruZer spoko, ale Waffel i reszte YT j**** srogo, w końcu oszukują Was na każdym kroku i próbują od Was wyłudzić pieniądze zachecając do gry na "tych śmiesznych kotletach".

Screen przykładowego odcinka Cruzera z Abatii:

YouTuberzy polecani przez s a b a l a:

Screen na pamiątke, bo filmik napewno zaraz wyleci z YouTube, tak samo jak inne kompromitujące go treści których nie potrafi uargumentować w sensowny sposób:

4a28d0487b024d20985609606f7b2964.png

2. Blokowanie niewygodnych mu treści.

Po wczorajszym wpisie atakującym moją osobe i publikującym informacje, które kompletnie nie mają pokrycia z rzeczywistością udałem się do niego na fanpage, aby ustosunkował się do tego co umieścił w internecie. Samego zajścia komentowac nie będe, zostawiam to jako temat do dyskusji. Kiedy chłopak został zjedzony przez osoby kompletnie postronne nie mające nic wspólnego z tematem, uznał że najlepiej usunąć wątek i zablokować mnie na FB, aby nie drążyc niewygodnego mu tematu.

Untitled-_arxehws.png

Untitled-_arxnaen.png

Untitled-_arxnawr.png

Untitled-_arxnawq.png

Screensho_arxnass.png

3. Włamania i okradanie kont graczy przez spawacza.

Cytat z filmu MPCforuma odnosnie baz danych, od 1:50.

Moim zdaniem dostęp do tych baz danych mają nieuczciwi

Zastanawiającym jest fakt, dlaczego tak wielka i wspaniałomyślna osoba jak S a b a l, jest w posiadaniu, korzysta i udostępnia dane graczy z baz danych, które powyciekały. W końcu w filmach tak bardzo cisnął po osobach, które okradają konta graczy i korzystają z baz z wycieków.

Screen który pokazuje przedstawia wymiane danych dwóch graczy z bazy która wyciekła przez s a b a l a, z osobą której z szacunku tu nie wymienie.
Jak widać na screenie znajduje się login, hasło i email osoby.

Screensho_arxenxr.png

Screensho_arxenxs.png

4. Rozpowszechnianie informacji, które nie mają pokrycia z rzeczywistością.

"Antaris zamykamy przez Gameforge, uciekajcie z serwera"

"Azprime ma kosmiczna kare od skarbówki i utrzymuje się tylko z metina"
"Nelios to serwer Vitrona, nie grajcie tam"

Trzy klasyki, które nie mają kompletnie pokrycia z rzeczywistością, ich źródła nie musze tłumaczyć bo użytkownicy siedzący dłużej niż miesiąc na tym forum doskonale wiedzą o co chodzi.

5. Manipulacja i robienie ze swoich widzów idiotów.

Wypowiedź MPCforuma z tego filmu, sam jego początek.

"Ja się nie znam na CS'ie, nie powiem co jest na mapach, nie będe udawał znawce"

Przejdźmy jednak do kolejnych jego filmów, tym razem o braku zabezpieczeń na Pandorce.

Cycaty od 10:25 filmu

Ja nie mam aż takiej dużej wiedzy jeśli chodzi o skrypty i tego typu rzeczy, programowanie...

A tu zaraz..

Jeśli nie jest zabezpieczony client to każdy może to rozj**** jak bedzie chciał. To czy ktoś wejdzie i włamie się pewnie do bazy i będzie game over k***a

Klasyczne, nie znam się, czyli wypowiem się i przy okazji zrobie idiote ze swoich widzów jaki to ja jestem nieomylny i nigdy nie mówie niczego co nie pokrywa się z rzeczywistością. Życze miłego włamywania się do bazy przez clienta.

6. Megalomania podchodząca pod urojenia wielkościowe o charakterze psychotycznym.

Film dot. Abatii i Lotharii, od 3:43.

Ja już powiedziałem, to są ostatnie ich projekty, ja kolejne im przycisne i nie pozwole im wypuścić.
Powiedziałem, to są ostatnie ich serwery, ostatni serwer Santhiana, ostatni serwer z Abatii, ja tego dopilnuje nie ma takiej
opcji żeby wypuścili kolejne serwery, będe ich jebał jak k***a antarisa tudzież arianee, wiecie o tym że potrafie więc tak jak już powiedziałem..
Ja im to zablokuje, nie ma takiej opcji żeby mogli k***a zarabiać na chujowych serwerach

To już zostawiam Wam jako wisienka na torcie i zachęcam do dyskusji na temat jego osoby.

7. Unikanie konfrontacji i uciekanie od odpowiedzialności

Jakiś czas temu strażnik texasu napisał do mnie, abym nie wstawiał prezentacji Nexorii bo wyjebie z Armaty i ją z automatu zablokuje, jak to trafnie ujął jego elokwentnym językiem. Rozmowa potoczyła się tak, że przy zaproszeniu go do spotkania w 4 oczy zostałem zablokowany na FB. W rozmowie przewija się również Endymion z Vesterisu, z którym miałem przyjemność konsumować wysokoprocentowe napoje oraz ironia na początku rozmowy. Jak widać, ktoś tu chyba woli się chować i uciekać po kątach jak szczur wyzywając ludzi w internecie.

Screensho_arxexpx.png

Screensho_arxerwn.png

Screensho_arxerws.png

Screensho_arxersp.png

Screensho_arxersr.png

Screensho_arxerss.png

Screensho_arxersq.png

Pozdrawiam i zapraszam do rzeczowej dyskusji!

• Odpowiedzi 220
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla mnie to osoba, która tylko pieprzy głupoty, metin to gra, a on i tak wszystko traktuje na poważnie, jakby gra była jego życiem.

Nie szanuje swoich widzów, raz byłem na jego strumyku i widziałem jak użytkownik wyraził swoje zdanie, po czym został zwyzywany z jego strony.

Jeśli ktoś się go słucha to poprostu nie ma chyba dla niego serwera :v

Szuka dziury w całym, ignorować go.

3 2 1 0 Sa bal nagrywa hejt

Opublikowano

Zaraz przyjdzie i będzie pierdolił jakim to on człowiekiem nie jest. Adrian, sam mi napisałeś, że trzeba go ignorować więc po co ten post?

Opublikowano

To ostatnie zdania z mojej strony na temat tego pajaca i jego manipulacji materiałem. Mam nadzieje, że po tym tekscie pare osób pójdzie po rozum do głowy, niekoniecznie przez pryzmat mojej osoby, bo w końcu zaraz nadejdzie fala hejtu jaki to jestem zły i nie dobry, z kolejnym stekiem bzdur i moją przeszłością od czasu wyjścia z wózka. Myślcie samodzielnie, nie dajcie sobie wciskać gówna serwowanego przez sepleniącego półmózga, który nie umie poprawnie złożyć zdania i wszystko wylewa przez swoją zawiść związaną z pieniędzmi.

Opublikowano

To ostatnie zdania z mojej strony na temat tego pajaca i jego manipulacji materiałem. Mam nadzieje, że po tym tekscie pare osób pójdzie po rozum do głowy, niekoniecznie przez pryzmat mojej osoby, bo w końcu zaraz nadejdzie fala hejtu jaki to jestem zły i nie dobry, z kolejnym stekiem bzdur i moją przeszłością od czasu wyjścia z wózka. Myślcie samodzielnie, nie dajcie sobie wciskać gówna serwowanego przez sepleniącego półmózga, który nie umie poprawnie złożyć zdania i wszystko wylewa przez swoją zawiść związaną z pieniędzmi.

067b0984ebc64b33ac51719e51cae1cc.png

Opublikowano

RBzEZr9.png

t4ngC0A.png

AQM19nH.png

aTOgS2R.png

pqnC3fh.png

Ten gosc to idiota skonczony ktory powinien miec zakaz na dostep do internetu, wszedzie widzi spisek i robi z siebie jakiegos nie wiem boga metina, a jest zwyklym gownem jak kazdy youtuber

ban.gif

Opublikowano

Osoby wymieniona w temacie w 90% ma racje. Jest tjb wrozbita, antaris - padl ? Padl. Arianea - baza itd, off. Duzo osob sprzedaje/ sprzedawalo na lewo eq, aby 'dorobic', gdyz nielegalny zarobek z is'a, to za malo, dla nastolatka/ow. Dlaczego nie krytykuje on np. Balmory, Vesterisa ? Dlatego wie, ze nie padnie szybko Balmora jak i Vesteris, tak jak np. altr../ant/ar..

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Ten typek to niech sobie załatwi korekte przegrody nosowej-jego głos...pfu coś strasznego.

Nie czepiałbym się ale to co on wygaduje na yt to głowa mała,ja typa nawet nie oglądam-bo po co sobie banie tyrać takim przychalstem?.

Jak on taki kozak jest to niech sam postawi serwer,nie sam prowadzi kanał na YT-tylko że let's playe a nie jakieś pieprzenie durne do mikrofonu i krytyka innych-bo to umie każdy,nie sam zatrudni techników,grafików i innych opiekunów serwera IDEALNYCH-sorry,dla nie go nawet idealny będzie zlodziejem i prostakiem.

Szeryf teksasu<..>

Czekam na jego plucie do mikro na ten temat...

Opublikowano

Osoby wymieniona w temacie w 90% ma racje. Jest tjb wrozbita, antaris - padl ? Padl. Arianea - baza itd, off. Duzo osob sprzedaje/ sprzedawalo na lewo eq, aby 'dorobic', gdyz nielegalny zarobek z is'a, to za malo, dla nastolatka/ow. Dlaczego nie krytykuje on np. Balmory, Vesterisa ? Dlatego wie, ze nie padnie szybko Balmora jak i Vesteris, tak jak np. altr../ant/ar..

Przeczytaj dokładnie pierw o czym napisałem w temacie, a później ustosunkuj to do tego co Ty napisałeś, bo nijak ma się jedno do drugiego.

Opublikowano

o antarisie sam mowilem kazdemu kiedy padnie nawet jak sprzedalem im zabezpieczenia :) To wiele osob moze potwierdzic. A to jest zwykla ocena teamu i sytuacji. O wielu serwerach tak mowie (wszystkich prawie) jak ktos zapyta ale nie robie z tego gowna na youtube tylko mowie o zazwyczaj w prywatnych rozmowach.

ban.gif

Opublikowano

Wy tak samo spinacie o tego s a b a l k a, a tak naprawde to miło mi się go słucha i ogląda :) W sumie nie słucham się go, żeby nie wchodzić tu i tam. Ale ogólnie fajnie gada i tyle. eldo

Opublikowano

Wy tak samo spinacie o tego s a b a l k a, a tak naprawde to miło mi się go słucha i ogląda :) W sumie nie słucham się go, żeby nie wchodzić tu i tam. Ale ogólnie fajnie gada i tyle. eldo

trzepiesz sobie do jego filmów? 

Opublikowano

trzepiesz sobie do jego filmów? 

Tak, robie to codziennie.

Opublikowano

Ale wy takim płaczem teraz pokazujecie strach przed jego osobą... go to napędza do dalszego działania... A on was niszczy jak chce ^^

Każdy ma swój rozum ale póki co Sab.al ma dość sporo racji.

Opublikowano

Ma rację, podaje argumenty, nie pierdoli się w temacie tylko przechodzi do konkretów, przekazuje prawdę. To, że Wy boicie się o swoje serwerki i musicie zniszczyć kogoś wpływowego, to niestety nie wyjdzie :/

wjub1h.jpg

Opublikowano

Ma rację, podaje argumenty, nie pierdoli się w temacie tylko przechodzi do konkretów, przekazuje prawdę. To, że Wy boicie się o swoje serwerki i musicie zniszczyć kogoś wpływowego, to niestety nie wyjdzie :/

Kłamie i manipuluje jak sam temat mówi, a ja osobiście pokaże niedługo co mam na tego osobnika.

Jest kłamcą i to w dodatku okropnie głupim, nie wiem po jakiej jest szkole, ale chyba uciekał z lekcji bo nie dorównuje intem 3 gimnazjaliście, a gdyby ktoś chciał wyśle rozmowy z nim na PW.

@Edit - Jak ktoś ma tutaj zasięg postów chętnie nawiąże współpracę, tak aby go poniżyć.

Opublikowano

Kłamie i manipuluje jak sam temat mówi, a ja osobiście pokaże niedługo co mam na tego osobnika.

Jest kłamcą i to w dodatku okropnie głupim, nie wiem po jakiej jest szkole, ale chyba uciekał z lekcji bo nie dorównuje intem 3 gimnazjaliście, a gdyby ktoś chciał wyśle rozmowy z nim na PW.

Ten temat nie ma na celu pokazywanie kto co na kogo ma, tylko kulturalna dyskusje na temat MPCforuma. Przedstawilem swoje argumenty i trzymajmy się tego. Można się z nimi zgadzać, albo nie, po prostu to mój punkt widzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...