Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sprawdzić port oraz czas nieobecności.

maccabra555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Gdzie i czy jest możliwość sprawdzenia portów serwera, miedzy innymi port query, nie mam na tym serwerze żadnych uprawnien, a chciałbym mieć podgląd serwera na np. gametrackerze. Znam tylko adres (domenę) za pomocą której można się połączyć. Serwer stoi na net-speak.

Drugie pytanie to, czy jest jakaś możliwość aby sprawdzić ostatnią wizytę danego użytkownika na serwerze, mając UID? Również bez dostępu do query itp.

Opublikowano

Na ts3index możesz sprawdzić gdzie kto był, ale serwery muszą być dodane do ich listy.

nmap'em możesz skanować bądź jakims skannerem-online.

GameTracker udostępnia port query, wystarczy wejść na jakiś serwer i sprawdzić

Opublikowano

Na ts3index możesz sprawdzić gdzie kto był, ale serwery muszą być dodane do ich listy.

nmap'em możesz skanować bądź jakims skannerem-online.

GameTracker udostępnia port query, wystarczy wejść na jakiś serwer i sprawdzić

Hej. Skanowałem jakimś skanerem i wywala błąd, że wszystkie są filtrowane (dałem chyba zakres tcp 5000-15000). Jak macie jakiś dobry scanner online, to podeślijcie i mniej więcej w jakim zakresie może być ten port query? Serwer to slotówka, ale na gametrackerze parę serwerów jest z tego hostingu, tylko że z innej maszyny. Napisałeś, że gametracker udostępnia, tylko gdzie? Ja widzę tylko port do clienta.
ts3index pokazuje bzdury, przynajmniej na moim serwerze (dodany w 2014) - daty połączenia nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Poza tym nie dodam do ts3index, bo nie mam portu query.
Specjalista
Opublikowano

Serwer mówiłeś jest na net-speak. Oni blokuja porty także skanowanie nic nie da bo port nieodpowie na twoje żądanie.

No oczywiście jak serwer jest dodany na gametrackerze. Możesz podac mi adres do gametrackera to Ci powiem jaki jest.

Opublikowano

^ w skanerze wyjdzie, że post tej filtrowany/zablokowany -.-

Na GameTrackerze poszukaj IP domyślne a pewnie ktoś już dodał serwer + będzie tam QueryPort.

Niestety, ale nie każdy serwer jest zaktualizowany na ts3indexie

Specjalista
Opublikowano

To już zależy jak jest port zabezpieczony  B) Mi żaden scaner z pięciu które testowałem nie pokazał, że jest filtrowany... Podejrzewam, że w net-speak będzie to samo.

Więc musisz poszukać na GT tego serwera.

Opublikowano

Witam.

Dzięki za odpowiedzi.

Niestety tak jak mówiłem, żaden serwer z tej maszyny nie jest dodany na GT. Ale na to częściowo znalazłem już rozwiązanie, bo każda slotówka posiada jakąś tam podstronę, na której jest podgląd. 

PGS poszło PW 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...