Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer HC 1.9 zablokować enchanty?

Sp1di

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heej, robie serwer hc na 1.9 i zastanawiam się czy dobrym pomysłem jest zrobienie serwer bez enchantowanych itemów, same diamentowe zbroje i miecze, gra na poty.

Opublikowano

Niestety muszę to powiedzieć, to zły pomysł. Nie wolno zabierać, nie dając nic w zamian.

@macjoker007

Ale nie uważasz że większości się już znudziło robienie setów, wystarczyło by wykopać tylko diamenty (diamenty by coś znaczyły, nie było by dużego dropu) i powiedzmy że można by było już walczyć

Opublikowano

A co Ty na to, żeby je ograniczyć np do prot 2, sharp 2 itd. Wydaję mi się, że jest to lepszy pomysł niż całkowite usunięcie enchantów  :)

Opublikowano

A co Ty na to, żeby je ograniczyć np do prot 2, sharp 2 itd. Wydaję mi się, że jest to lepszy pomysł niż całkowite usunięcie enchantów   :)

Szczerze mówiąc chwile temu pomyślałem o tym samym, jest to chyba najlepsze rozwiązanie :D

Ale poczekam jeszcze na opinie innych

Edit: @Revision342 wpadło mi jeszcze 1 do głowy, może zamiast enchantu, książki które dropią ze stona. Można by było np. dropnąć książke prot 2, albo sharpness 1

Opublikowano

A co Ty na to, żeby je ograniczyć np do prot 2, sharp 2 itd. Wydaję mi się, że jest to lepszy pomysł niż całkowite usunięcie enchantów   :)

Szczerze mówiąc chwile temu pomyślałem o tym samym, jest to chyba najlepsze rozwiązanie :D

Ale poczekam jeszcze na opinie innych

Edit: @Revision342 wpadło mi jeszcze 1 do głowy, może zamiast enchantu, książki które dropią ze stona. Można by było np. dropnąć książke prot 2, albo sharpness 1

Jak będą dropić takie itemy ze stone to według mnie to już nie jest hardcore ;)

Opublikowano

Wg. mnie można ograniczyć enchanty do 1 lub 2 ich poziomu, jednak lepiej nie zablokować całkowicie enchantu.

...

Opublikowano

@#Butipsal @Revision342 @macjoker007 @xGrzechu @Adder. @sexylady @xVendrome @DarnoczeG @Risen. @K1ks_ @Renox. @554461402688252517908.png Marichcje @RobertUnder @Skajled

Dobra zostawiam enchant, ale teraz jedno pytanie. Lepiej zostawić sam enchanting table, czy lepiej enchanting table z tym że klikamy na niego np. kilofem i za dany exp możemy enchantować np. za 5 lvl mamy efficiency 1

Opublikowano

Zostaw sam enchant

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Może lepiej podzielić to na paczki złożone z kilku książek do enchantowania, w różnych lvl'ach. 

np.

jedna paczka kosztowałaby 3lvl'a i zawierała by losowe kilka książek do enchantowania o niskiej wartości ( np. sharpness 1 i protection 1 )

druga paczka kosztowałaby 6lvl'a i zawierała by losowe kilka książek do enchantowania o wyższej wartości ( np. sharpness 2 i protection 2 )

trzecia paczka kosztowałaby 9lvl'a i zawierała by losowe kilka książek do enchantowania o dużo wyższej wartości ( np. sharpness 3 i protection 3 )

a enchanty można by nakładać i zdejmować w craftingu. Oczywiście, za pomocą książek.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@@Sp1di Skoro tworzysz serwer hardcore, to nie powinieneś dawać takiego ułatwienia. Nie pasuje na serwer hardcore takie coś jak zaprezentowales na zdjęciu.

Zostaw stary enchant

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRenox wiem, ale chce żeby na tym serwerze nie trzeba by było siedzieć cały dzień w kopalni. 25lvl x 4 = 100. 100 lvl wystarczy wbic i masz seta do walki

Opublikowano

Hardcore, jak sama nazwa wskazuje, to tryb z dużymi utrudnieniami. Nie powinieneś tego ulatwiac graczom - gracze po 1 dniu grania na serwerze nie powinni chodzić w diax eq (chyba że zakupia takie eq w is)

Zawsze możesz zrobić tak, że ten ułatwiony enchanting będzie tylko dla rang VIP

Opublikowano

@#Butipsal @Revision342 @macjoker007 @xGrzechu @Adder. @sexylady @xVendrome @DarnoczeG @Risen. @K1ks_ @Renox. @554461402688252517908.png Marichcje @RobertUnder @Skajled

Dobra zostawiam enchant, ale teraz jedno pytanie. Lepiej zostawić sam enchanting table, czy lepiej enchanting table z tym że klikamy na niego np. kilofem i za dany exp możemy enchantować np. za 5 lvl mamy efficiency 1

Zwykły enchant lepszy, to nie EasySurvival tylko HardCore. Takie wybieranie jest zbyt ezzy.

...

Opublikowano

Dlaczego zostałam oznaczona?

Uważam, że enchanty to bardzo fajna sprawa, może autorskie jakieś zrobisz?

HC to głównie młodsi gracze, więc raczej lubią urozmaicenia ;)

Opublikowano

Mam to samo pytanie co @554461402688252517908.png Marichcje.

Na Twoim miejscu zostawiłbym enchanty, bo to podstawa. Ale nie p2w, czyli żeby np VIP'y nie miały tych enchantów, których normalny gracz nie zdobędzie, bo to nie miałoby już sensu.

Opublikowano

@@Marichcje na serwerach "izihace" są głównie młodsi gracze - serwerów hardcore w Polsce (nie "izihace" czy "medjumhace") jest malo z czego to widze i wiekszosc tych mlodszych graczy by się zniechęciło do gry na hardcore

Opublikowano

To może wróćmy do starych czasów serwera skkf, a mianowicie. Po wbiciu 50lvl'a mamy 100% szans na wbicie jakiejś części seta prot 4. Gra opierała się w głównej mierze na potkach, a sama naprawa setów nie trwała by długo. Oczywiście jeśli chcesz zrobić coś na dłuższą mete, a dodatkowo by edycja trochę trwała zrobiłbym w głównej mierze drop z rud. Okazjonalnie np event można by odpalić drop że stona lub większą szansa na znalezienie rud. Bym zapomniał jako urozmaicenie można dodać możliwość przenoszenia spawnerow. Co ty na to?

Opublikowano

To może wróćmy do starych czasów serwera skkf, a mianowicie. Po wbiciu 50lvl'a mamy 100% szans na wbicie jakiejś części seta prot 4. Gra opierała się w głównej mierze na potkach, a sama naprawa setów nie trwała by długo. Oczywiście jeśli chcesz zrobić coś na dłuższą mete, a dodatkowo by edycja trochę trwała zrobiłbym w głównej mierze drop z rud. Okazjonalnie np event można by odpalić drop że stona lub większą szansa na znalezienie rud. Bym zapomniał jako urozmaicenie można dodać możliwość przenoszenia spawnerow. Co ty na to?

Myślałem nad dropem z rud, ale anty xray strasznie "ponoć" laguje. to z 50 lvl mogę zrobić, tylko do prot 2. Ponieważ postanowiłem że na serwerze będę mniejsze enchanty. O grze na poty pisałem już na górze.

Edit: Co myślicie np. na czymś takim żeby oprócz spawna były hmm jak to nazwać małe spawny? Że po prostu będą tam enderchesty itp. Bo mnie denerwowało na niektórych serwerach że trzeba iść na spawn po jedzenie lub spotkać się z kimś, bo zawsze ktoś kampił przy lini pvp

Opublikowano

Dlaczego zostałam oznaczona?

Uważam, że enchanty to bardzo fajna sprawa, może autorskie jakieś zrobisz?

HC to głównie młodsi gracze, więc raczej lubią urozmaicenia ;)

Znaczy się easyhc są dla dzieci. A na większości serwerów hc grają troszke starsi ludzie.

Opublikowano

Hardcore, jak sama nazwa wskazuje, to tryb z dużymi utrudnieniami. Nie powinieneś tego ulatwiac graczom - gracze po 1 dniu grania na serwerze nie powinni chodzić w diax eq (chyba że zakupia takie eq w is) Zawsze możesz zrobić tak, że ten ułatwiony enchanting będzie tylko dla rang VIP Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

W pierwszy dzień edycji nie można będzie craftować diamentowych zbrój i nie będę znane itemy na gildie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...