Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka wersja serwera?

Drejkus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam GRACZY, mam do was pytanie, ponieważ wróciłem do minecraft (pluginy).

No i że lubię się bawić w pluginach to zrobię paczkę serwerowa (EasyHc/HC)

:: Pytanie brzmi czy chcecie paczkę na 1.7.X czy 1.9?

Długo mnie nie było więc nie wiem czy serwery się przeniosły na 1.9 czy nadal są na wersji 1.7.X ;)

:: Pozdrawiam, Drejkuś!

Opublikowano

1.7.x to jest klasyk według mnie. Raczej serwery się nie przeniosły, choć dużo do tego nie brakuje. Możesz dla nowości zrobić serwer na 1.9 i dodać parę nowości, żeby serwer był oryginalny.

Opublikowano

Ja osobiście wolę 1.9, już za dużo tego 1.7.x, w dodatku nie umiem się bić na 1.8 w dół. Serwer HardCore na 1.9, chciałbym na takim zagrać, ciekawe jak wyglądają "masówki" z cooldownem.

...

Opublikowano

@#Butipsal 

Dzięki za odpowiedz! 

@sexylady

Moje opinia jest taka:

EasyHC - Łatwiejszy tryb od Hardcore (teraz są dropy np. 7% złota więc nie wiem jak można nazwać easyhc)

Survival - Normalny drop (kiedyś survival był taki, że serwer nie miał żadnych pluginów, a teraz to wiadomo)

Hardcore - Chyba każdy wie nie muszę się rozpisywać 

Jest to moja opinia każdy ma swoja ;)

@Sp1di

Dzięki za odpowiedz!

Opublikowano

Osobiście byłbym za zrobieniem trybu związanego z klepami na najnowszych 1.9/1.10, bo są fajne zmiany w pvp, tarcze i sporo różnych bajerów. 1.7 to już klasyk, ale jeszcze sporo serwerów tego używa :P

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Nie długo już każdy będzie na 1.9/1.10 więc raczej na te wersję.

Jeśli przez ostatni rok się nie przenieśli i ciągle stoimy w miejscu, to nie sądzę, żeby w tej materii coś się zmieniło teraz.

5465845486.png

Opublikowano

@Risen. zamiast tak p******** o innych serwerach to czego swoich serwerków nie robiłeś na 1.9 tylko na 1.7? Pierdolisz o innych że mają c*****e serwery a sam miałeś/masz nie lepsze! 

Jeszcze z rok poczekamy to serwery może przeniosą się na 1.9

zapraszam na serwer metin Tunga ;] by @harnaś

Opublikowano

@Risen. zamiast tak p******** o innych serwerach to czego swoich serwerków nie robiłeś na 1.9 tylko na 1.7? Pierdolisz o innych że mają c*****e serwery a sam miałeś/masz nie lepsze! 

Jeszcze z rok poczekamy to serwery może przeniosą się na 1.9

Nie interesuje mnie Twoje uprzedzenie do mojej osoby. Nie rozumiem dlaczego się tak unosisz, stwierdziłem tylko fakt, że serwery stoją w miejscu, nie rozwijają się i skoro nie zmieniło się to od ponad roku, to teraz pewnie też się jeszcze nie zmieni, dopóki coś nie wymusi na nich przejścia na 1.9. Ty dopowiedziałeś sobie jedynie historię do tego. Nie wyraziłem akurat w tym temacie żadnej opinii negatywnej/pozytywnej na temat sytuacji z rynkiem serwerów. Jest jak jest, a ja sam rynek już tylko obserwuję, bo od dobrego roku robię już zupełnie inne rzeczy, moja przygoda z tym skończyła się na MCWG w roku 2014. Więcej spokoju i dystansu, bo to kolejne Twoje mocno nacechowane emocjami cytowanie i komentowanie moich wypowiedzi. Jeżeli uważasz, że robię coś źle, to zapraszam do kontaktu przez PW or [email protected], a nie róbmy syfu tutaj. Pozdrawiam i miłego popołudnia.

5465845486.png

Opublikowano

@Risen. zamiast tak p******** o innych serwerach to czego swoich serwerków nie robiłeś na 1.9 tylko na 1.7? 

bo ja chciałem 1.7

zrób 1.7 bo gimby nie umieją bić się na 1.9+

więcej osób jest na 1.7 bo to najlepsza wersja jeśli chodzi o hc

Opublikowano

Nie upubliczniaj tej paczki serwerowej, bo tylko administratorzy z podstawowki jej uzyja. Lepiej sprzedać paczke za 5 zł niedoswiadczonej ekipie.

A co do wersji serwera, najczęściej raki cebulaki grają na 1.7

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Nie rób na 1.7, w sumie to już powinno być przeszłością. 
Pewnie zaraz ktoś mi tu wyskoczy..., gdy 1.7 był to nie bardzo były serwery już na 1.4, więc nie wiem czemu dzisiaj nie idą do przodu.

I kolejna taka sprawa... Nie rób żanych EasyHC paczek bo nie ma to sensu, lepiej jakiś prison czy skyblock. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...