Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaką wersje zrobić serwer?

Czaromirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RPG mi się kojarzy z średniowieczem. A nie wydaje mi się, aby w tych czasach były peleryny, które umożliwiają latanie. Chyba, że byś zablokował możliwość zdobycia ich. Ale ja na Twoim miejscu celowałbym w wersję 1.8, która wydaje się być lepszą jeśli chodzi o RPG + będzie więcej pluginów.

Opublikowano

Najlepsza wersja na RPG wg mnie to 1.9. Poza tym RPG bez PvP nie ma racji bytu.

Powodzenia, trudno ten tryb dopracować się robi. :)

Opublikowano

RPG mi się kojarzy z średniowieczem. A nie wydaje mi się, aby w tych czasach były peleryny, które umożliwiają latanie. Chyba, że byś zablokował możliwość zdobycia ich. Ale ja na Twoim miejscu celowałbym w wersję 1.8, która wydaje się być lepszą jeśli chodzi o RPG + będzie więcej pluginów.

Jak mnie wkurwiają odpowiedzi tej całej zjebanej cebulandii. Dostajecie wersje 1.11 to ją do k***y wykorzystajcie a nie jak jakieś jaskiniowce będziecie teraz siedzieć na tym j*banym 1.7 przez kolejne 6 lat... No ludzie... Tym bardziej, że po coś te wersje są prawda?

I szczerze, gówno obchodzą mnie takie wasze odpowiedzi "EEJ, ALE JA MAM LAGI NA 1.11" i "PIWIPI JEST TAKIE ZJEBANE NA 1.11". Ludzie, nie chcecie to nie grajcie albo kupcie sobię lepsze komputery. Chłopak chcę zrobić serwer pod 1.11 to niech robi, @Czaromirus lepiej mieć 5 stałych graczy niż takie 90% wypierdków z tego forum którzy będą tylko narzekać na wersje bo stivkom się PVP nie podoba, bo przecież w mc chodzi TYLKO o pvp, 0 budowania... Ja już nie wiem co się z wami dzieje naprawdę, i tak szczerze w dupie mam wasze warny, jeśli jakiegokolwiek dostane. Koło ch*ja mi to lata. Po prostu krew mnie zalewa jak widzę taką cebule która siedzi na tym 1.7 od 5 lat i nadal wersji nie chce zmienić "BO PVP" a bugów jak było tak jest. Tylko w 1.11 o niebo mniej :)

Opublikowano

To, że ciężko dopracować to doskonałe wiem. Zjeba**m z tym RPG bo to jest takie PvP w 80%, ale serwer zakrawa także pod RPG.

Dobrym pomysłem jest plugin MythicMobs i połączenie go z Heroes. Niestety Heroes jest płatne, jeżeli jednak nie chciałbyś tworzyć własnego pluginu. 

Jak mnie wkurwiają odpowiedzi tej całej zjebanej cebulandii. Dostajecie wersje 1.11 to ją do k***y wykorzystajcie a nie jak jakieś jaskiniowce będziecie teraz siedzieć na tym j*banym 1.7 przez kolejne 6 lat... No ludzie... Tym bardziej, że po coś te wersje są prawda?

Gdzie Ty widzisz wersję 1.7.2 w moim poście? Swoją drogą autor tematu zadał pytanie, na jakiej wersji według NAS powinien postawić serwer.

Pisząc o wersji 1.7 mam na myśli wszystkie 1.7. 1.7.2-1.7.10. I o WASZĄ opinie mi chodzi własnie. Wy zawsze będziecie za 1.7 i tylko wprowadzacie właścicieli serwerów w błąd polecając im własnie ten SYF. Jak myślicie po co wydają kolejne wersje gry? Po to aby ludzie widzieli, że coś się dzieje czy raczej po to, aby wydawać nowsze usprawnienia i usuwać aktualne bugi? Pomyślcie... 1.7 jest już za nami z 10 wersji do tyłu, co za tym idzie duuużo bugów, crashery serwerów, jakieś inne typu dziadostwo. 1.11 może nie ma dużo pluginów ale za to jest ogarniętą wersją i ma dużo nowych, fajnych i co najwazniejsze przydatnych funkcji których normalnie na 1.7 nie spotkasz  :) Chcesz się ze mną sprzeczać? Zapraszam do dyskusji. Człowieku, rozumiem jakbyś był w jakikolwiek sposób związany z MC, ale Ty jedynie siedzisz i grywasz sobie w tego smiesznego lola i wprowadzasz ludzi w błąd z działu MC.

Powtórzę jeszcze raz: gdzie Ty widzisz wersję 1.7.2 w moim poście? Nadal czekam na odpowiedź. :)

Jak możesz stwierdzić, że jestem zawsze za 1.7, jeżeli moją ulubioną wersją jest 1.9.2, a następnie 1.10.2? Wydają kolejne wersje gry, aby podtrzymać Minecrafta przy życiu, a poprawki to swoją drogą. Gdyby przestali aktualizować Minecrafta od 1.0 nie byłoby na pewno tylu graczy, ilu jest teraz. Dlaczego traktujesz ilość pluginów jako argument dla mnie? To, że gracz X lubi wersję 1.7.2, a nie 1.11 nie powinno Cię obchodzić. To jego sprawa, czy lubi nowe rzeczy dodane w coraz to nowszych wersjach, czy nie. Twierdzisz czy tam sugerujesz, że nie jestem związany z Minecraftem - tak się składa, że w Minecrafta gram już 4 lata, swoją drogą słaba próba prowokacji w ostatnim zdaniu. Niewiedza kłamstwo rodzi. 

Opublikowano

To, że ciężko dopracować to doskonałe wiem. Zjeba**m z tym RPG bo to jest takie PvP w 80%, ale serwer zakrawa także pod RPG.

Dobrym pomysłem jest plugin MythicMobs i połączenie go z Heroes. Niestety Heroes jest płatne, jeżeli jednak nie chciałbyś tworzyć własnego pluginu. 

Gdzie Ty widzisz wersję 1.7.2 w moim poście? Swoją drogą autor tematu zadał pytanie, na jakiej wersji według NAS powinien postawić serwer.

Pisząc o wersji 1.7 mam na myśli wszystkie 1.7. 1.7.2-1.7.10. I o WASZĄ opinie mi chodzi własnie. Wy zawsze będziecie za 1.7 i tylko wprowadzacie właścicieli serwerów w błąd polecając im własnie ten SYF. Jak myślicie po co wydają kolejne wersje gry? Po to aby ludzie widzieli, że coś się dzieje czy raczej po to, aby wydawać nowsze usprawnienia i usuwać aktualne bugi? Pomyślcie... 1.7 jest już za nami z 10 wersji do tyłu, co za tym idzie duuużo bugów, crashery serwerów, jakieś inne typu dziadostwo. 1.11 może nie ma dużo pluginów ale za to jest ogarniętą wersją i ma dużo nowych, fajnych i co najwazniejsze przydatnych funkcji których normalnie na 1.7 nie spotkasz :) Chcesz się ze mną sprzeczać? Zapraszam do dyskusji. Człowieku, rozumiem jakbyś był w jakikolwiek sposób związany z MC, ale Ty jedynie siedzisz i grywasz sobie w tego smiesznego lola i wprowadzasz ludzi w błąd z działu MC.

Opublikowano

Tworzę serwer RPG+PvP. Jak myślicie, na jakiej wersji go zrobić, ponieważ jestem chętny zrobić go na 1.11

Może być. Od wersji 1.9+ jest najlepiej, bo wiesz klimat średniowiecza i są tarcze, jeden z większych plusów.

Pisząc o wersji 1.7 mam na myśli wszystkie 1.7. 1.7.2-1.7.10. I o WASZĄ opinie mi chodzi własnie. Wy zawsze będziecie za 1.7 i tylko wprowadzacie właścicieli serwerów w błąd polecając im własnie ten SYF. Jak myślicie po co wydają kolejne wersje gry? Po to aby ludzie widzieli, że coś się dzieje czy raczej po to, aby wydawać nowsze usprawnienia i usuwać aktualne bugi? Pomyślcie... 1.7 jest już za nami z 10 wersji do tyłu, co za tym idzie duuużo bugów, crashery serwerów, jakieś inne typu dziadostwo. 1.11 może nie ma dużo pluginów ale za to jest ogarniętą wersją i ma dużo nowych, fajnych i co najwazniejsze przydatnych funkcji których normalnie na 1.7 nie spotkasz :) Chcesz się ze mną sprzeczać? Zapraszam do dyskusji. Człowieku, rozumiem jakbyś był w jakikolwiek sposób związany z MC, ale Ty jedynie siedzisz i grywasz sobie w tego smiesznego lola i wprowadzasz ludzi w błąd z działu MC.

W sumie racja. Ciekawe czy jak będzie choćby 2.0 to czy dalej wszyscy będą gnić na 1.7. Nowsze są bardziej ogarnięte. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...