Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Granie na dm a na rankedzie

Plesniawek#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, wbijam na jakiś prywatny serwer dm każdy na każdego na podstawowych mapach mirage dust2 itp. i strzelam naprawdę dobrze, myślę, że spokojnie jak lem czasem supreme, ale gdy gram rankeda na mojej randze czyli na orłach strzelam po prostu o wiele słabiej. Miał ktoś taki problem? Chodzi mi o samego aima, nie ustawiam się źle itp.

Opublikowano

Mam taki problem, wbijam na jakiś prywatny serwer dm każdy na każdego na podstawowych mapach mirage dust2 itp. i strzelam naprawdę dobrze, myślę, że spokojnie jak lem czasem supreme, ale gdy gram rankeda na mojej randze czyli na orłach strzelam po prostu o wiele słabiej. Miał ktoś taki problem? Chodzi mi o samego aima, nie ustawiam się źle itp.

pograj sobie jeszcze spoleczne 5vs5 itd moze ci polepszy bo tez mam jak ty ze na dm zabijam normalnie i bez problemu a na rankedach to ble ble ble died only.. albo jak wyzej osoba napisala.

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

To może stres związany z tym że możesz przegrać i stracić range?

Wysłane z mojego Huawei P8 Lite przy użyciu Taptalka

Nie, jak wchodzę na mecz to z takim luźnym nastawieniem, ale jednak chcę wygrać, a strzelam jak debil czasami.

pograj sobie jeszcze spoleczne 5vs5 itd moze ci polepszy bo tez mam jak ty ze na dm zabijam normalnie i bez problemu a na rankedach to ble ble ble died only.. albo jak wyzej osoba napisala.

Spróbuje, bo oprócz rankedów tylko te dmy grałem

Opublikowano

moze dlatego ze Na DM są mniejsze rangi typu silvery/goldy i łatwiej ci sie w nich strzela, a na orłach juz nie jest tak łatwo i liczy sie refleks 

Opublikowano

Napewno wpływ będzie mieć tickrate - na prywatnych jest 128 zazwyczaj.

Nie masz się nad czym zastanawiać - na serwerach trafiasz na każdego od unrankedow do globali może po prostu trafiasz na ludzi co grają pierwszy raz lub mają niskie rangi i ledwo co wiedzą jak się chodzi.

A na raknedzie grasz z ludzmi na swoim poziomie czyli gdy nie dominujesz ich to zasługujesz na tą range :) Tak działa ten system.

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Napewno wpływ będzie mieć tickrate - na prywatnych jest 128 zazwyczaj.

Nie masz się nad czym zastanawiać - na serwerach trafiasz na każdego od unrankedow do globali może po prostu trafiasz na ludzi co grają pierwszy raz lub mają niskie rangi i ledwo co wiedzą jak się chodzi.

A na raknedzie grasz z ludzmi na swoim poziomie czyli gdy nie dominujesz ich to zasługujesz na tą range :) Tak działa ten system.

Nie zwalałbym tego całkowicie na tickrate na pewno, a co do ludzi którzy grają na tych dmach, to poziom nie jest taki, że biegam i wszystko zabijam, sam bardzo często padam, swoje fragi robie dobrze, ale ludzie też dobrze tam grają

Opublikowano

Zmienia on dużo, granaty inaczej lecą, trochę inaczej się strzela jest też inny movement - większość profesjonalnym graczy nie gra MM, bo jest to inna gra niż na 128 tick. Tickrate to przesyłanie pakietów między Toba a serwerem. Od tickratu zależy jak płynnie będą się poruszały modele graczy itp. 

Sam przy mm'ach na poziomie supreme-global czuje spora różnice wchodząć na serwer 128 tick.

Opublikowano

Radzę trenować więcej, a grać mniej mm'ów. 

Jeżeli grasz na 128 tick bardzo dużo, a na 64 tick to też inaczej się gra.

Skupienie nad grą jest ważne.

Ja jak nie mam monitora ustawione w 90 stopniach to mi nie idzie równie dobrze jak mam trochę na bok przechylony.

Opublikowano

@MalyBlondi malo prosow gra mm bo nie maja czasu, a nie ze przez to, ze jest 64tr XDD

najlepiej zwalic na tickrate

to normalne, mozliwe ze grasz dma za duzo i sie po prostu "wypalasz" lub podwyzszyles sobie ego, bo myslisz ze jestes po dmie i kazdego zabijesz ;v

Opublikowano

@MalyBlondi malo prosow gra mm bo nie maja czasu, a nie ze przez to, ze jest 64tr XDD

to normalne, mozliwe ze grasz dma za duzo i sie po prostu "wypalasz" lub podwyzszyles sobie ego, bo myslisz ze jestes po dmie i kazdego zabijesz ;v

Dlatego są prosami bo nie mają czasu? Dobre he Może dlatego, że na turniejach grają na 128? Poglądaj Amerykańskich stremerów najlepsze źródło informacji ;) 

Bo dużo jest winą tickrate i jego wolniejszym przesyłaniem danych - gram w tą grę tyle tysięcy godzin i narzekam ciagle na ten tickrate tak samo jak moja drużyna.

Opublikowano

Pooglądaj sobie s1mpla, jest dobrym przykładem. Musisz grać i czuć się przede wszystkim pewnie daje to naprawdę sporo, staraj się przewidzieć przeciwnika, prefire'ować znane wszystkim spoty. + polecam pograć jakieś 5 na 5 społeczności czy na serwarach retake przed mm.

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

Dlatego są prosami bo nie mają czasu? Dobre he Może dlatego, że na turniejach grają na 128? Poglądaj Amerykańskich stremerów najlepsze źródło informacji ;)

Bo dużo jest winą tickrate i jego wolniejszym przesyłaniem danych - gram w tą grę tyle tysięcy godzin i narzekam ciagle na ten tickrate tak samo jak moja drużyna.

jestes taki tepy?

nie maja czasu na mm bo zazwyczaj teamy z top20 lub top15 trenuja po 8h+ dziennie, do tego czasami graja officiale/pcw itp. A przewaznie jak maja wolny czas to wlasnie sobie streamuja i wtedy graja te mmy

Opublikowano

jestes taki tepy?

nie maja czasu na mm bo zazwyczaj teamy z top20 lub top15 trenuja po 8h+ dziennie, do tego czasami graja officiale/pcw itp. A przewaznie jak maja wolny czas to wlasnie sobie streamuja i wtedy graja te mmy

AŁA, zabolało.

Nie zrozumiałeś w żaden sposób przekazu którym komentuje twoją wypowiedz w stylu "nie znam się to się wypowiem".

Tłumacze jedynie, jaka jest zależność między tym tickrate ale zawsze się ktoś mądrzejszy trafi he.

A myślisz, że ich treningi i gry oficjalne przebiegają na tickrate 64?

Nie odpowiadam więcej - jak chcesz rozmawiać pisz na priv - wypowiadam sie jedynie odnośnie pytania zadanego w temacie.

Hej

Opublikowano

WIESZ CZEMU ? BO TE SERWERY NA RANKIEDACH TO JAK GRUZ DLA CYGANA.    Normalnie możesz strzelać obok typa a wejdze i  zabić, się nauczyłem że na rankedzie nie strzelać w głowę tylko w klate !!! Po za tym pakujesz w kogos niewiadomo ile i stoi. Dlatego wydaje ci sie ze aiming masz słabszy ..

Opublikowano

Staty z dma nigdy nie będą miały przełożenia na staty na matchmakingu. Zabijanie na meczach zależy od wielu czynników, a nie zawsze tylko aima. Lepiej żebyś grał mniej dma, a więcej 5v5 (mm/faceit np.), bo się więcej nauczysz niż tylko lepszego aima. W tej grze duże znaczenie ma granie tp, crosshair placement, umiejętność posługiwania się granatami, game sens itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...