Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Użytkownik zmieniający identyfikator

Kicknijmnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem lekko zielony w sprawach administracyjnych na TSie. Mam problem z pewnym facetem, który ma zmienne IP i po każdym banie zmienia sobie jeszcze te unikalne ID. Da się jakoś zablokować takiego osobnika na stałe?

9YbAX2Z.png
Opublikowano

Jeśli ma zmienne ip bądź wchodzi na vpn to nie jesteś w stanie go zbanować na zawsze. :-)

A da się go jakoś "wykrywać" za każdym razem jeśli wchodzi pod innymi nickami?

9YbAX2Z.png
Opublikowano

Jeśli ma zmienne ip bądź wchodzi na vpn to nie jesteś w stanie go zbanować na zawsze. :-)

A da się go jakoś "wykrywać" za każdym razem jeśli wchodzi pod innymi nickami?

Możesz zrobić na TeamSpeaku Anty VPN-a, który będzie wykrywał gdy będzie wchodzić na VPN. Jednak, jeśli ma zmienne ip w routerze no to nic z tym nie zrobisz.

Jednak dobra rada ode mnie dla Ciebie jest taka żebyś na niezarejestrowanym zablokował widoczność kanałów, pisanie oraz poke-owanie i po prostu go zlej. :-) 

Opublikowano

Można takiego delikwenta zablokować:

iptables -I INPUT -s 0.0.0.0/24 -p udp --dport 9987 -j DROP

Zamiast 0.0.0.0 należy wpisać ip delikwenta

(wycinajac klaster ip niestety to rozwiązanie nie jest idealne, ponieważ jeśli inny user będzie miał ip z tego samego klastra to nie wejdzie na serwer)

Lecz jeśli wchodzi na vpn to to rozwiązanie będzie dobre.

Opublikowano

(wycinajac klaster ip niestety to rozwiązanie nie jest idealne, ponieważ jeśli inny user będzie miał ip z tego samego klastra to nie wejdzie na serwer)

Co z tego, że wpisze ip danej osoby, jeżeli ciągle je zmienia? :-) 

A jaką ma pewność, że dana osoba weszła kiedykolwiek na swoim ip? 

Zresztą może zmieniać ip poprzez restart routera, a niekoniecznie przez vpn-a.

Opublikowano

Jeśli masz serwer na VPS to:

• Wytnij wszystkie zagraniczne kraje (zostaw Niemcy, Holandia, Włochy - kraje z których najczęściej do Ciebie ludzie wchodzą).
  • Sprawdź z jakiego usługodawcy korzysta ten delikwent i zablokuj cały klaster/blok adresów jego usługodawcy

Zresztą może zmieniać ip poprzez restart rutera, a niekoniecznie przez vpn-a.

Restart routera nie pomoże przy zmianie głównej adresacji / IP'ków które są przydzielane w twojej strefie.

Opublikowano

Zresztą może zmieniać ip poprzez restart rutera, a niekoniecznie przez vpn-a.

Widać w ogóle nie ogarniasz IPTABLES owa reguła wycina całą klasę IP wiec typowi zmienne ip nic nie da, a jeśli na vpn to tez wytnie.

Opublikowano

Dalej uważam, że najlepszą opcją byłoby po prostu zablokowanie niezarejestrowanym danych opcji co napisałam wyżej. :-)

Nie stwarza to wielu problemów, a ułatwia prowadzenie TeamSpea-a. Sama stosuję ową metodę u siebie i spisuję się w 100%. 

Opublikowano

Dalej uważam, że najlepszą opcją byłoby po prostu zablokowanie niezarejestrowanym danych opcji co napisałam wyżej. :-)

Nie stwarza to wielu problemów, a ułatwia prowadzenie TeamSpea-a. Sama stosuję ową metodę u siebie i spisuję się w 100%. 

Koledze raczej chodzi o całkowite wyeliminowanie takich delikwentów.

Opublikowano

Sam tak robię bo to jest najlepszy sposób bo co by nie zrobił to i tak nic nie napisze ani nie zapuka do nikogo :D

Specjalista
Opublikowano

Jak zmienia IP tak szybko to raczej używa VPN. Na forum jest kilka anty-vpn. W necie jeszcze więcej. Także spokojnie te darmowe vpn wytniesz w iptables. To powinno pomóc.

Jak coś to napisz do mnie podeśle ci jednego anty-vpn na iptables

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...