Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o reaktywacjach serwerów?

Metin2 Online

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli tylko ogarną server. I tu chodzi mi o wywalanie i ciągłe przerwy. To ten server będzie w topce przez bardzo długi okres czasu. Kto pierdoli o botach, to chyba nie grał nigdy na Pandorze, czy Elite. Boty na porządku dziennym. Tylko nikt nie bił się na czitach w pvp. Bo wystarczyło nagrać film i leciał perm, pomijam fakt, że nie którzy się bili, pod koniec bo nie było administracji. Z reguły na tych serverach to gracz zgłaszał bota, GM tylko sprawdzał, czy nie ma żadnej manipulacji i banował. 

To nie znaczy, że administracja tutaj też ma mieć wyjebane, bo jeśli będą mieli za bardzo to i za cheaty w pvp nie będzie bana.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli tylko ogarną server. I tu chodzi mi o wywalanie i ciągłe przerwy. To ten server będzie w topce przez bardzo długi okres czasu. Kto pierdoli o botach, to chyba nie grał nigdy na Pandorze, czy Elite. Boty na porządku dziennym. Tylko nikt nie bił się na czitach w pvp. Bo wystarczyło nagrać film i leciał perm, pomijam fakt, że nie którzy się bili, pod koniec bo nie było administracji. Z reguły na tych serverach to gracz zgłaszał bota, GM tylko sprawdzał, czy nie ma żadnej manipulacji i banował. 

To nie znaczy, że administracja tutaj też ma mieć wyjebane, bo jeśli będą mieli za bardzo to i za cheaty w pvp nie będzie bana.

Wystarczy, że aktualny właściciel Pandy trochę ją zablokuje i wróci do starego sprawdzonego sposobu banowania. Czyli osobny pod temat "zgłoszenia" :) gracze są bardziej skuteczni niż aby miał GM latać 

Z tego co słyszałem, właściciel mówił, że banowaniem i cziterami zajmie się zaraz po tym jak ogarną server.

Opublikowano

Owner/Technik aktualnej Pandory to amator jakich mało bez kompetencji.

Dwie pozostałe osoby to chyba z litości w tym teamie są bo umiejętności też nie posiadają.

Nie wydali grosza na reklamę, bo "Pandora" w nazwie sama w sobie nią jest.

Nie stać ich w momencie startu na maszynę która uciągnie 3k ludzi, a co dopiero 5k+

Do czego staram się dojść? Nie wydali grosza na zareklamowanie, a i tak brakuje im kasy na serwer. 

Owner/Technik nie pochwalił się, że jakiś random ze szkółki wieczorowej wjebał im sie na MySql i pobawił się ich cudownie zabezpieczonym kodem dlatego była cofka jak i przerwa "TECHNICZNA IKSDE" o 19. a nie w nocy jak informowali.

Zwykły serwer na hype nazwie pod isa bo tak samo kończyły się projekty tego Pana.

Podsumowując strata czasu i nerwów dlatego polecam omijać ten odgrzewany kotlet z gotowcem na source codzie z daleka.

// Nie szykujcie się, że pogracie bo stresser już czeka :)

Opublikowano

Hehe, widze nawet mój diamond w temacie, co o tym sadze? Jeśli robią reaktywacje osoby, które długo grały na serwerze, i które znaja serwer bardzo dobrze, i mają pojecie techniczne, to mysle ze moze cos z tego wyjsc.

Pojecie techniczne? Ty sie na pewno najbardziej nadajesz xDDDD

Tak to jest. Zobacza ze Pandora dobrze sobie radzi (11k lajkow na FB) to trzeba zrobic kolejnego reworka NA PEWNO ZAGRAJA I NA IS WYDADZA.

Tak to smiga ;-;

Opublikowano

Pandora niby 1:1, a na src bedzie  xD  xD  xD, jakis dzieciak, w temacie, ktory zostal zamkniety napisal, ze nic nie zarobili, gdyz is jest wylaczony. I tu sie gowniarzu mylisz, pd, rekawice, monety, same ladowanie w is'a, bez kupowania (dzieci zazwyczaj pierw laduja, pozniej patrza, co jest do kupienia), przy takiej ilosci graczy, to kilka dobrych dedykow (ok 20tys arymanik zarobil)

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Serio ludzie chcą być karmieni "gównem" z logiem jakiejś tam marki? (dobra ja rozumiem.. b u g a r i s y nowe jakości i inne serwery z nowościami) które były pobugowane itd, ale żeby aż tak nisko upadać?

Na rynku jest kilka serwerów bardzo dobrych, a gracze chcą się cofać w rozwoju i grać na gotowcach? o boże...  :yay: najs logic.

A powiedz mi te kilka serwerów bardzo dobrych. Bo prócz "B u G a R i S a" nowej jakości metin2 i Vesterisa od Edka nie ma nic dobrego.

Opublikowano

@PelnoSyfu Juz lepiej przejsc sie na zagraniczne serwery niz grac na takim serwerze gdzie administracja olewa boty/graczy juz na starcie serwera. 

Chcesz moge podac pare dobrych zagranicznych serwerow gdzie jest online ponad 2k graczy caly czas. 

Opublikowano

@PelnoSyfu Juz lepiej przejsc sie na zagraniczne serwery niz grac na takim serwerze gdzie administracja olewa boty/graczy juz na starcie serwera. 

Chcesz moge podac pare dobrych zagranicznych serwerow gdzie jest online ponad 2k graczy caly czas. 

Ale Vesterisa nikt nie olwa. Bota tam nie znajdziesz, dlatego pytam Maćka jakie są inne dobre prócz Vesterisa.

Opublikowano

Jak dla mnie ta cała zmiana serwerowni itd to zwykłe pierdolenie kotka za pomocą młotka. 7 Dni sobie dał żeby ludzie ochłoneli i zapomnieli o serwerze, a sam już zapewne wydaje zarobione siano od gimnazjalistów którzy ładowali sm-y bez funkcji w i-esie.

Source Code. Ciekawe kto mu ten kod napisze pewnie jego przydupas od robienia graficzek w JS.

Opublikowano

Serio ludzie chcą być karmieni "gównem" z logiem jakiejś tam marki? (dobra ja rozumiem.. b u g a r i s y nowe jakości i inne serwery z nowościami) które były pobugowane itd, ale żeby aż tak nisko upadać?

Na rynku jest kilka serwerów bardzo dobrych, a gracze chcą się cofać w rozwoju i grać na gotowcach? o boże...  :yay: najs logic.

Ale wiesz jeśli ktoś grał kiedyś np. diamond i dobrze mu się tam grało to teraz też wróci bo chce poczuć ten stary klimat i dobre czasy.
Ale to i tak nie będzie ten sam serwer bo administracja będzie inna i do tego taki @Perserga-Metin2 jest osobą niedoświadczona i jak każdy wie jego serwer zara padnie ;)

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Ale wiesz jeśli ktoś grał kiedyś np. diamond i dobrze mu się tam grało to teraz też wróci bo chce poczuć ten stary klimat i dobre czasy.
Ale to i tak nie będzie ten sam serwer bo administracja będzie inna i do tego taki @Perserga-Metin2 jest osobą niedoświadczona i jak każdy wie jego serwer zara padnie ;)

Hah, dobry żart, a Cortium stoi 3 miesiące :>

DiamondMT2.pl

Opublikowano

Tutaj

Ale Vesterisa nikt nie olwa. Bota tam nie znajdziesz, dlatego pytam Maćka jakie są inne dobre prócz Vesterisa.

Nie chodzi mi o Vesteris'a tylko o reakrywacjach kotletow. 

Opublikowano

Te reworki starych serwerów to jakaś parodia. Persega ogarnał, że sporo można na tym zarobić i znów wypuści syf. Nie nastawiałbym się mocno na coś stabilnego i dobrego z tych reworków. 

Opublikowano

Te reworki starych serwerów to jakaś parodia. Persega ogarnał, że sporo można na tym zarobić i znów wypuści syf. Nie nastawiałbym się mocno na coś stabilnego i dobrego z tych reworków. 

Jak bym chciał zarobić, to bym nie odkupował domeny, nie wkładał już reklamy przed startem :>

DiamondMT2.pl

Opublikowano

Myślę, że pandora to jednorazowy wybryk natury, serwery, których ludzie chcą reaktywacji musiały paść, a jak padły oznacza to, że były słabe lub niedopracowane na dłuższą metę. Jak to jest, że Balmorka stoi już 5 lat pomimo tylu afer i ludzie graja a inny serw po takiej aferze powstały max miesiąc ;d ?

Elooo Metinowe Świry!

Zapraszam na mój kanał na YouTube: KONDZIAU

Nagrywam serię z prywatnych serwerów metin2 :)

Opublikowano

Jak bym chciał zarobić, to bym nie odkupował domeny, nie wkładał już reklamy przed startem :>

No tak zakładasz serwer z pasji, nie chcesz zarobić. Na co pierdzielisz takie głupoty, masz ludzi za frajerów co wpakują w to ścierwo hajs. Jak nie chcesz zarobić to  nie włączaj item shopa

Opublikowano

Japier**** ludzie, ogarnijcie się trochę. Może po prostu ktoś wpadł na pomysł, żeby reaktywować serwer, który tak dobrze się trzymał i był dla większości nas - graczy czystym rarytasem w ubiegłych latach istnienia pandory? Po prostu ktoś chciał reaktywować, zrobił to i tyle. Chce, to to robi, żyjemy w wolnej, demokratycznej Polsce, więc j**** tych, którzy naskakują na Administracje Pandory, za reaktywacje. Chyba tym, co tak cisną chyba żal dupe ściska, że udało im się uzyskać tak wielkie zainteresowanie serwerem ( no ludzie, 4-5k graczy na prywatnych serwerach nigdzie nie było, max było około 3k na pierwszej edycji Dreikona, kiedy jeszcze nagrywał z niego Wallander) i ze oczywiście, że dużo kasy będą mieli z IS'a, bo jakby nie patrzeć - jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. xD

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Hehe, widze nawet mój diamond w temacie, co o tym sadze? Jeśli robią reaktywacje osoby, które długo grały na serwerze, i które znaja serwer bardzo dobrze, i mają pojecie techniczne, to mysle ze moze cos z tego wyjsc.

Jeszcze w tym temacie się do Ciebie odezwę, zwłaszcza za wykorzystywanie grafiki, która nie należy do Ciebie.

Opublikowano

Na Diamond bym zagrał, na elite jeszcze chętniej a na dragonie najchętniej ;p ale jestem w 95% pewien że żaden z wymienionych nie będzie się urywał do oryginału ;) (+ pewnie padnie po tygodniu)

Opublikowano

No tak zakładasz serwer z pasji, nie chcesz zarobić. Na co pierdzielisz takie głupoty, masz ludzi za frajerów co wpakują w to ścierwo hajs. Jak nie chcesz zarobić to  nie włączaj item shopa

A co serwer utrzymie za ilośc online? xD

DiamondMT2.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...