Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steelseries rival 300 vs 700

xHulk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, otoz zepsuła mi sie stara myszka i zastanawiam sie nad kupieniem modelu steelseries rival tylko jeszcze nie wiem ktorego i mam nadzieje ze pomozecie mi go wybrac :D  Moj styl trzymania myszki (jezeli ma to jakies znaczenie) : Palm grip i rozmiar dloni powiedzialbym ze medium bo napewno nie large. 

Oplaca sie kupic 700? czym sie doklanie rozni i w czym jest lepsza/gorsza? 

Najchetniej mile widziane komentarze ludzi z wlasnym doswiadczeniem. Z gory dzieki! :)

Opublikowano

jak średnia dłoń to rival 300 może okazać się za duży, rival 700 to przereklamowana mysz, ten sam sensor możesz znaleźć w myszce DM1 Pro, którą kupisz ponad 2 razy taniej. Rozważ też wszelkie myszy zowie, imo lepiej się prezentują od rivala 300 (no i nie masz w nich tych zjeba... sterowników)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Czemu? Sterowniki sa okay, duzo funkcji makro, no i game sens, co do tak bajeranckiej myszki jak rival 700 juz napewno pasuje, autorze, jesli pasuja Ci te myszy, a nie jestes bogaczem wez rivala 300, nie zawiedziesz sie na nim, to dobry gryzon. Reszte kasy lepiej przeznaczyc na dobra podkladke typu qck heavy czy zowie g-sr

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Może przesadziłem, po prostu ja nie lubię tych programów do ustawiania dpi, kolorków i innych rzeczy. Ja wierzę w myszki typu podłączasz, zmieniasz dpi guzikiem i grasz :P

Jak kolega zechce kiedyś wybrać się na lana to napotka problem konieczności instalacji sterowników do myszki, co często kończy się stratą czasu i mniejszą ilością (a nawet żadną) czasu na rozgrzewkę

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi ;), wlasnie mam jeszcze jedno pytanko co do wagi rivala 700. Slyszalem ze jest to okolo 150g i nie wiem jak bardzo odczuwalne to moze byc. Chcialbym mala, wygodna myszke ktora sie mi wygodnie trzyma i swobodnie porusza. Co do podkladki to mam QCK heavy jak ma to jakies wieksze znaczenie co do wyboru myszki.

Opublikowano

Jak mała i lekka to masz jeszcze cm storm alcor

Opublikowano

Kij z tym :D za duzo negatywnych opini widze na te rivaly, chyba po prostu zakupie zowie fk1 :P A ten cm storm alcor tez nie najgorsza jak na swoja cene ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...