Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC 3,5/4k

qiuas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 3500-4000 pln max
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) w przeciągu miesiąca
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?  programy typu photoshop, autodesk maya, gry (głównie simsy... ._.)

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Tak, monitor (najlepiej matowy IPS, myślałem nad AOC albo jakimś samsungiem ~500/600 pln), klawiatura apple wireless keyboard, resztę rzeczy posiadam.
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? obudowa w kolorze białym, SSD 240 (na OS, programy i kilka gier), dobrze by było jakby PC nie był głośny... to chyba wszystko ale jak coś to proszę pytać bo PC nie dla mnie.

Dodatkowe pytanie: Czym różni się ta obudowa od tej obudowy? Jako, że nigdy o tej firmie nie słyszałem to proszę powiedzieć jak to jest u nich z jakością itd. 

Opublikowano

Ta drozsza obudowa jest wyciszona, nawet w opisie zobacz "maty wygluszajace", ta klawiatura to nie lepiej wolisz mechanika, duzo lepiej i dluzej posluzy, dopytaj, monitor ile cali? Normalne 1080p ma byc tak? 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ta drozsza obudowa jest wyciszona, nawet w opisie zobacz "maty wygluszajace", ta klawiatura to nie lepiej wolisz mechanika, duzo lepiej i dluzej posluzy, dopytaj, monitor ile cali? Normalne 1080p ma byc tak? 

Właśnie wyczytałem wczoraj wieczorem "maty wygłuszające" ale 100 pln więcej troche słabo ;p jak na moje gusta ale wiem, że są drogie.

Klawiatura nie dla mnie tylko dla laika komputerowego którego bardziej obchodzi wygląd, bezprzewodowa, podświetlana (o ile się taka znajdzie) w kolorze szarym/szaro-białym/srebrnym byle nie gamingowy styl. Od apple i tak nie pójdzie na windows (chyba) i dałem ją tylko dla porównania wyglądu z innymi.

Monitor 21 do 24 max cali 1080p - najlepiej z jak najlepszym odwzorowaniem kolorów bez gamingowych smaczków bo to nie PC dla wyborowego gracza, 4ms w tą czy w tamtą nie robi różnicy byle obraz był dobry.

To chyba tyle.

No i nie wiem czy warto dokładać np. do 1060 6gb/3gb czy lepiej poczekać na 1050 skoro do simsów, maya i photoshopa chyba, że lepiej zamiast 1060 3gb to np. rx470/480 w wersji 8gb vram jeśli zrobi to różnicę w tych programach. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...