Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozpowszechnianie wizerunku

Gość Lonesome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam dość nietypowy problem.

Pewna osoba z klasy zrobiła mi na lekcji telefonem komórkowym zdjęcie, po czym je rozpowszechniła i zobaczyło je 150 odbiorców.

Co mogę z tym zrobić? Posiadam dowody, iż to ona zrobiła. Jakie może ponieść konsekwencje?

Opublikowano

Policja sie tym nie zajmie, panowie @up chyba mało ze struktura policyjna mieli do czynienia. Jezeli nie obraza Cie to w żaden sposób, nie pokazuje Twojej intymności - zgłoś sie do pedagoga szkolnego, wyciągną konsekwencje. Jezeli jest to cos z wykroczeń, jawne uwłaczanie to szkoła zawiadomi policję.

Opublikowano

To co masz zrobić - dowiesz się z postów wyżej.

Do więzienia raczej ta osoba nie pójdzie, ale możesz liczyć na jakieś odszkodowanie (oczywiście gwarancji na to nie ma, tym bardziej że nie jest to raczej jakieś mocno kompromitujące zdjęcie).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

To jest bardzo kompromitujące zdjęcie, ze względu na moją pozycję i fryzurę (byłem łysy z powodu choroby).

Opublikowano

To jest bardzo kompromitujące zdjęcie, ze względu na moją pozycję i fryzurę (byłem łysy z powodu choroby).

Jezeli miało to miejsce w szkole, idz do pedagog i powiedz wszystko. Pare lat temu mieliśmy podobna sytuacje w szkole, chłopaka szykanowali ja Facebooku, założyli mu rownież fikcyjne konto. Policja była powiadomiona, jednak ona sie nie zajmuje tak blachami sprawami. Chyba, ze próbowałbys sie zabić - chyba, aż tak słaby emocjonalnie nie jestes. Derektor placówki wyciągnie konsekwencje mozesz byc pewien :)

Opublikowano

Jezeli miało to miejsce w szkole, idz do pedagog i powiedz wszystko. Pare lat temu mieliśmy podobna sytuacje w szkole, chłopaka szykanowali ja Facebooku, założyli mu rownież fikcyjne konto. Policja była powiadomiona, jednak ona sie nie zajmuje tak blachami sprawami. Chyba, ze próbowałbys sie zabić - chyba, aż tak słaby emocjonalnie nie jestes. Derektor placówki wyciągnie konsekwencje mozesz byc pewien :)

ok, powiem, iż miałem myśli samobójcze i dojadą ich.

Opublikowano

Idź do dyrektora lub pedagoga szkolnego, skoro zrobili Ci kompromitujące zdjęcie i wrzucili je do internetu, muszą wyciągnąć z tego konsekwencje, a w dodatku to się działo na terenie szkoły, więc nie wierzę, że czegoś nie zrobią. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Pójdę do pedagoga, a jego zwyzywam od obrotowych części od roweru!

ok, napiszę przebieg.

Postraszę pedagoga, że jeżeli nie wyciągną odpowiednich konsekwencji to zgłoszę sprawę na policję i wejdę na drogę sądową.

Opublikowano

ok, napiszę przebieg.

Postraszę pedagoga, że jeżeli nie wyciągną odpowiednich konsekwencji to zgłoszę sprawę na policję i wejdę na drogę sądową.

Zachowaj sobie logi, zdjęcia + zapisz sobie np. stronę facebooka do .html'a.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zastosowanie dla developerów

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

https://console.cloud.google.com/cloudshell

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

ok, napiszę przebieg.

Świetny pomysł straszyć kogoś kto mam ci pomóc (y)

Opublikowano

Ja pie**olę, co za człowiek. Zero dystansu do siebie? Wypłakałeś się już w kącie jak ci to zdjęcie zrobili? Policja? Straszenie pedagog? Bo zrobili ci zdjęcie? Cipę już golisz czy jeszcze nie zarosła? 

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Ja pie**olę, co za człowiek. Zero dystansu do siebie? Wypłakałeś się już w kącie jak ci to zdjęcie zrobili? Policja? Straszenie pedagog? Bo zrobili ci zdjęcie? Cipę już golisz czy jeszcze nie zarosła? 

Korzysta ze swoich praw – to coś złego?

Opublikowano

Nie, korzystanie z praw to nic złego, ale są jakieś granice. Jak Cie kumpel na przywitanie klepnie po plecach to lecisz na policję płakać, że naruszył Twoją nietykalność?

Tak to jest, mamusia chucha, dmucha, bezstresowe wychowanie i rosną tacy nieudacznicy, którzy płaczą w kącie jak w klasie ktoś w nich rzuci papierkiem.

Takie coś albo się zlewa, albo załatwia na własną rękę. Pośmiali się z głupiego zdjęcia? Za tydzień zapomną. Ale jak zacznie się bawić w policje, pedagoga to do końca szkoły zostanie pośmiewiskiem. Wasze madre pseudo rady działają tylko w tvn i klasach 1-3.

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

@rafix151

Wiele wytrzymam, ale wcześniej przed moją zmianą nikt nie robił mi zdjęć.

Zobaczyło to zdjęcie ponad +150 odbiorców i to nie z mojego miasta, tego nie toleruje, jestem uczulony na moje zdjęcia w internecie, bo wiem, iż nie znikną.

Źle to porównałeś. Gdyby ktoś zrobił ci zdjęcie i ponad 150 osób śmiałoby się z ciebie, też byłoby ci przykro.

Opublikowano

Zrobiło jak leżałem nieprzytomny od przepicia na podłodze. Ile widziało? Nie wiem, ale moi znajomi - wszyscy, łącznie z rodzicami, a 18 nie miałem. Nigdy żadnych konsekwencji nie wyciągałem. Takie życie. A z chorego śmieją się tylko ludzie, którzy mają problem ze sobą. Czym Ty się przejmujesz? Za tydzień wszyscy zapomną. Tym bardziej, że to z innego miasta. Nawet Cię znają.

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

Zrobiło jak leżałem nieprzytomny od przepicia na podłodze. Ile widziało? Nie wiem, ale moi znajomi - wszyscy, łącznie z rodzicami, a 18 nie miałem. Nigdy żadnych konsekwencji nie wyciągałem. Takie życie. A z chorego śmieją się tylko ludzie, którzy mają problem ze sobą. Czym Ty się przejmujesz? Za tydzień wszyscy zapomną. Tym bardziej, że to z innego miasta. Nawet Cię znają.

Trochę ameba z Ciebie ale cóż. Jeśli porównujesz zdjęcia z imprez do zdjęć naruszających sfery prywatne człowieka to pogratulować. Skoro chłopak z powodu choroby stracił włosy to sam zapewne nie życzyłbym sobie takich zdjęć. Autorowi tematu radzę tak jak poprzednicy mówili, a Tobie żebyś zachlał się i leżał tak nieprzytomny i jeśli masz na kogoś wjeżdżać swoimi gadkami to do twoich znajomych

Opublikowano

do prokuratury i tyle nie pierdol się ze skurwysyństwem, całe mpcforum jest z Tobą i będzie Cie wspierać do końca tej sprawy, a w razie czego jakbyś potrzebował na adwokata to pisz śmiało temat zrobi się zbiórke

Opublikowano

Zbiórki na adwokatów? Że co? To jak ktoś zrobi zdjęcie osobie na wózku to od razu trzeba go do kryminału wjebać? Wy to jesteście ameby umysłowe. Autorów zdjęć ludzi po chemioterapii też byście zamknęli? A może od razu wszystkich do gazu, będzie spokój, nikt nie będzie robił zdjęć ludziom bez włosów... 

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

Zbiórki na adwokatów? Że co? To jak ktoś zrobi zdjęcie osobie na wózku to od razu trzeba go do kryminału wjebać? Wy to jesteście ameby umysłowe. Autorów zdjęć ludzi po chemioterapii też byście zamknęli? A może od razu wszystkich do gazu, będzie spokój, nikt nie będzie robił zdjęć ludziom bez włosów... 

do pieca i c**j nie patyczkować się, robimy zbiórke moi drodzy na sfinansowanie ofiary tematu, nie martw się  jesteśmy z tobą nie poddawaj się zadzwonie jeszcze po moich ziomków i po konwój czerwonego krzyża będziesz mieć eskortę gdybyś chciał z tym pójść na policje oni cie ochronią.  A jakby sytuacja się zaostrzyła to zadzwonimy po SWAT i FBI, ewentualnie wojsko wkroczy ale to już jakby sytuacja od tego wymagała. I nie zapominajmy o ochronie 24h snajperzy co 100m i szpitale z dwoma pokojami i telewizorami full hd 50 cali, wyżywienie bezpośrednie przygotowywane przez Gordona Ramseya 

@top

To nielegalne rozpowszechnianie wizerunku bez zgody autora a policje ma prawo się tym zająć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...