Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się dziwnie zacina

labrador10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od pewnego czasu mam pewien dziwny problem. Mój komputer się dziwnie zacina, ale nie są to jakieś lagi, tylko po prostu ścina i nic więcej się nie da zrobić. Jedynym wyjściem jest zresetowanie komputera. Dzieje się tak raczej przy grach online, chociaż przy pierwszej części Wiedźmina też się zdarzało. No właśnie. Zdarzało. Po tym jak odłączyłem kabelek od internetu od komputera nic w Wiedźminie się nie tnie. Przy grach online wręcz przeciwnie, tnie się dosyć często, no ale przecież nie odłączę internetu, no nie będę w ogóle mógł grać. Zapomniałem dodać, że przy ścinie komputer wydaje dziwny dźwięk, coś w stylu "tryyyyyyyy...".

PS

Komputera nie mogę rozkręcić,  bo niestety jest plomba gwarancyjna :(.

Z góry dziękuję, pozdrawiam ;).

Opublikowano

Jeśli jest plomba to nic sam nie zrobisz.

Jeśli masz gwarancje to oddaj go do serwisu, bo może być coś z oprogramowaniem bądź podzespołami, a jeśli będziesz bawił się w zmianę oprogramowania itd. podczas gwarancji to ją automatycznie utracisz, tak samo jak zerwiesz plombę.

Opublikowano

Tylko że ja go już do naprawy oddawałem i informatyk w tego Wiedźmina pograł. Powiedział, że wszystko jest OK, tylko właśnie grał offline. Może to być tylko wina tego kabelka/internetu?

Opublikowano

Jak mam połączyć się przez WiFi, jeżeli mam komputer stacjonarny?

Sorry, że mogą być jakieś głupie pytania, ale niezbyt się znam na komputerach.

Opublikowano

A po co masz sie łączyć przez wifi , jest wolniejsze niż przez kabel.   

Problem jest z systemem albo sterownikami, informatyk to pewnie chciał  pograć a nie naprawić.   

Najlepiej reinstalować system czyli zabulić ale lepszemu i informatykowi niż był. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To niech zrobi komputer jak należy a nie stwierdza grając w jedną grę że wszystko w porządku.    

Skoro ty nie potrafisz sam znaleźć problemu to chyba do jego zadania należy jak mu płacisz.   Dupa a nie informatyk z niego, mając komputer szybciej naprawić powinien  niż szukanie rozwiązania na forum.  

Coś masz zrypane w systemie albie nie zainstalowane sterowniki. Szukaj jakie i szukaj co powoduje problem jak ten twój informatyk ne potrafił. 

Potrafisz przynajmniej podać konfigurację komputera, może to nie problem z grą tylko słabym sprzetem ? 

Opublikowano

Sprawdź temperatury, a specyfikacje podaj nam z cpu-z (opcja validate).

Mi to śmierdziało zasilaczem dopóki nie przeczytałem tego z kablem od neta, ale i tak podaj zasilacz. Moze to on freezuje ci dysk. Przy niestabilnym napięciu dysk wyłącza się, celem ochrony przed uszkodzeneim przez niestabilne napięcie.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Równie dobrze przyczyną może być zasyfiony komputer, zwykle wirusy i innego typu programy najbardziej obciążają komputer po podpięciu internetu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...