Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z DNS pod TS3. VPS

MyRiot94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam mały problem. Postawiłem server ts3 na VPS, wszystko śmiga bez zarzutu. Lecz aby się połączyć z serwerem musze podawać IP.

Chce zrobic aby na serwer wchodzić po przez np : Ts.asasas.pl a nie Ip. Wykupiłem na domeny pl domene i podpięto mi tam moje IP serwera pod domene TSasasas.pl . Lecz nie działa. Ts3 nie rozpoznaje hosta. 

Próbowałem po przez instalacje BIND DNS na VPS lecz nazwa TSsasas.pl jest dodana a nie mozna sie z nią łączyć. Tak samo na freeDNS24 też lipa.

Może ktoś mi wytłumaczyć jak to zrobić ? Bo w google duzo znalazlem lecz nic nie działa. 

Opublikowano

Rekord "A" przekieruj na IP cyfrowe domeny, jeśli to zrobiłeś to odczekaj nawet do 48h.

Dlaczego tak długo? Bo nawet do 48h mogą odświeżać się DNS'y (bądź dodaj do CloudFlare i miej automatyczne odświeżanie DNS).

Opublikowano

Zarejestrowałem się na CloudFlare . Na darmowym koncie wpisałem jaką nazwe chcę mieć i podałem moje IP,  wybrałem rekord A. Tylko kazali mi zmienic jakas nazwe Hosta i wpisać ich u mnie na serwerze. Wiec zmienilem w panelu na stronie serwera nazwe hosta na ta ich. zobaczymy czy zmieni :)

Opublikowano

Odczekaj do dnia jutrzejszego, jeśli nadal domena nie będzie działała to pomogę Ci to ustawić.

Specjalista
Opublikowano

Dodaj jeszcze rekord srv. Masz jeszcze kilka poradników w dziale i tam jest opisane. Pamiętaj, że trzeba czekać nawet dzień żeby wszystko działało. Trzeba mieć cierpliwość do tego :D

Opublikowano

Pewnie masz problem z netem. Niech znajomy spróbuje, gdy znajomy się nie połączy to wina domeny. Dlaczego problem z netem ? Sam nie wiem, ale mam własnego ts'a czasami by ludzie się połączyli potrzebują ip numeryczne bo domena blokuje im połączenie pomimo tego że jest np 30 osob online

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Jak ustawić na biznes hoscie SRV jak nie akceptuje znaków "_"?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...