Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Update PC-ta

kolo994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój sprzęt to 

i3 2100 

gtx 550ti wersja MSI 1gb

4gb ram goodram 1333mhz 

zasilacz jakis tagan czy jakos tak :)

mój budżet to max 600zł 

chciałbym aby te nowsze gry działały typu Forza Horizon 3 Watch Dogs 2 Mafia3 fifa17 nawet na minimalnych ale w miare dobrych fps-ach

Opublikowano

Chciec to sobie mozesz xD zrob z tego podstawe, antec vp 500 na allegro teraz znajdziesz za 60zl, nie wiem jaka masz obudowe, dyski tez, ale to narazie zostawmy, potem i5 2400 (300zl~) 4gb ramu dokupisz to tez pare dych, powiedzmy ze zostanie Ci 200zl, za 200zl niby nic nie kupisz takiego wartego uwagi, dajacego fpsy, bo taki HD7770 czy 560ti beda wydajniejsze, ale dalej nie za dobre te karty, a wiec co nalezy uczynic? 

Zostaja Ci takie czesci: i3 2100 + gtx 550ti (zasilacza np nie licze, bo to szrot, watpie ze ktos bedzie chcial za 20zl), co z tym? i3 2100 sprzedajesz za 200zl, a karte za 150zl, tak orientacyjne, jak bedzie trzeba to w granicach rozsadku cene mozesz spuscic, bo te ceny malo atrakcyjne, powiedzmy ze to sprzedasz, wtedy masz 200 + 150 za czesci + 200zl ktore zostalo = 550zl, za tyle kasy bez problemu masz GTX 770 2gb, jak znajdziesz to mozesz wziac np gtx 960 2gb, czy co tam fajnego bedzie. Na takim komputerze pograsz w wiedzmina na mid-high, w fullhd (jak masz nizsza rozdzialke, np HD to pewnie na ultra) w calkiem wysokich fpsach, zadne konsolowe 30, szanujemy sie, no i w kazda gre z w/w oczywiscie zagrasz, na wyzszych niz low. (dalej pisze o 1080p)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Chciec to sobie mozesz xD zrob z tego podstawe, antec vp 500 na allegro teraz znajdziesz za 60zl, nie wiem jaka masz obudowe, dyski tez, ale to narazie zostawmy, potem i5 2400 (300zl~) 4gb ramu dokupisz to tez pare dych, powiedzmy ze zostanie Ci 200zl, za 200zl niby nic nie kupisz takiego wartego uwagi, dajacego fpsy, bo taki HD7770 czy 560ti beda wydajniejsze, ale dalej nie za dobre te karty, a wiec co nalezy uczynic? 

Zostaja Ci takie czesci: i3 2100 + gtx 550ti (zasilacza np nie licze, bo to szrot, watpie ze ktos bedzie chcial za 20zl), co z tym? i3 2100 sprzedajesz za 200zl, a karte za 150zl, tak orientacyjne, jak bedzie trzeba to w granicach rozsadku cene mozesz spuscic, bo te ceny malo atrakcyjne, powiedzmy ze to sprzedasz, wtedy masz 200 + 150 za czesci + 200zl ktore zostalo = 550zl, za tyle kasy bez problemu masz GTX 770 2gb, jak znajdziesz to mozesz wziac np gtx 960 2gb, czy co tam fajnego bedzie. Na takim komputerze pograsz w wiedzmina na mid-high, w fullhd (jak masz nizsza rozdzialke, np HD to pewnie na ultra) w calkiem wysokich fpsach, zadne konsolowe 30, szanujemy sie, no i w kazda gre z w/w oczywiscie zagrasz, na wyzszych niz low. (dalej pisze o 1080p)

Dzieki znalazlem za 350zl i5 2500k i hd 7950 sapphire 3gb dualx za 400zl i czy bd lepsze od tej i5 2400 i gtx 770???

Opublikowano

@Oski0202 i3-2100 chodzi po 120-130zł (odkąd jej nie masz, nie jesteś na bieżąco :P).

Ja bym zostawił procesor, bo radzi sobie jako tako w grach, a za to zmienił zasilacz (Antec 500W z60zł allegro), zmienił grafikę na GTX 660 2GB (mocna grafa a 350zł), a potem myślał sprzedawać procesor i grafikę starą (jak się uda to będizesz miał na i5 2400.

Co do i5-2500k to pewnie nie ma płyty dobrej pod OC, więc procesor się zmarnuje, poza tym robiąc tak wydasz niepotrzebnie więcej pieniędzy na procesor.

Nawet ta i3-2100 da radę z GTA V na średnio-wysokich (bez MSAA i FSAA), czy w innych grach. Wiem, bo miałem i dalej mam na sprzedaż xD @Oski0202 też miał i nie narzekał.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...