Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

przejściówka USB-SATA 3

TheDiablo97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry / dobry wieczór forumowiczom. :)

Proszę  o poradę dotyczącą kupna przejściówki USB 2.0-SATA 3. Posiadam Dysk SSD Samsung 750 EVO 250gb i niestety, ale nie mogę na nim zainstalować Windowsa 7 z płytki - wywala mi jakiś błąd, który to niestety nie ma wyjaśnień w googlach (anglojęzycznych też). Dlatego chcę zastosować migrację systemu ze starego HDD. Nie chcę jednak walnąć babola i kupić kabel, który nie będzie do tego przeznaczony (już raz zakupiłem takowy do wielu ekranów. Dlatego proszę o radę co kupić. Preferuję kupno online (wygodniej ;]). Z góry dziękuję i życzę miłego dnia:)  

Opublikowano

Co za błąd wywala ?  Jeśli to Nowszy komp wystarczy że wyłączysz w BIOS  secure boot i UEFI i ustawisz bootowanie LEGACY 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale co robiłeś?

Jak masz nagrywaną przez siebie płytkę to może być źle nagrana i to tylko z nią problem. Nagraj instalkę na pena , w programie RUFUS , w ustawieniach partycji MBR i format plików NTFS.  

Dużo powiedział by ten jakiś błąd którego nie podałeś nawet.  

Byle jakie adaptery SATA-USB masz na allegro , taka za 20-30 zł wystarczy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyli koszt tutaj nie ma znaczenia. Dziękuję, o przynajmniej taką radę mi chodziło. Win oryginalny:) Dziękuję za chęci dotyczące instalacji, ale prosiłem tylko o kabelek. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...