Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranking ONLINE

HasciQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie naliczania czasu online. Jak w łatwy sposób mogę zapisać czas online przebywanej osoby? By czas naliczał się jako jednorazowy, czas z sumą, oraz największy czas online.

Używam bazy danych mysql do skryptów, a bibliotekę ts3admin.

HasciQ---dom.png

Opublikowano

Tak tak, wybaczcie za moj wątek, zmeczony po pracy i nie wytłumaczyłem o co chodzi. Tak chodzi mi o laczny czas spedzonych godzin na teamspeaku, w jaki sposob mam tego dokonac? Co minute doliczac minute kazdej osobie? Wyciagnac czas speczony na serwerze i to zapisac? (W tym ostatnim nie wiem kiedy mam te dane zapisac, w jaki sposob zrobic tak, by prawidlowo ten czas naliczalo)

HasciQ---dom.png

Opublikowano

Ja nie chcę żadnej aplikacji. Ja tylko chciałbym wskazówki jak napisać samo zapisywanie czasu online użytkowników.

@up Tak a pro po. Nie kupuję zadnych zbednych aplikacji, gdyz wole napisac cos po swojemu.

HasciQ---dom.png

Opublikowano

Co minutę niech bot sprawdza kto ile ma czasu, dane niech wysyła do bazy danych i z bazy danych niech je ponownie pobiera

Opublikowano

Nie wiem czy wypali, jezeli bedzie sprawdzalo kto ile ma czasu. Z tego powodu ze czas bedzie sie dodawal i mnożyl. Moze jednak sie myle, lub blad robie.

HasciQ---dom.png

Opublikowano

Zrób w configu interwał dla tej funkcji, na przykład 5 minut.

Potem przy każdym wykonaniu funkcji sprawdzaj czy użytkownik jest już w bazie danych jeśli go nie ma to dodaj rekord do bazy danych i ustaw mu czas spędzony na interwał (5 minut). Jeżeli już jest to zaktualizuj jego czas spędzony, czyli dodaj do niego interwał (5 minut).

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Okej, ale tez trzeba zabezpieczyć to po wyjsciu użytkownika. Hmm musze pomyśleć na spokojnie, a moze do tego dojde.

HasciQ---dom.png

Opublikowano

Okej, ale tez trzeba zabezpieczyć to po wyjsciu użytkownika. Hmm musze pomyśleć na spokojnie, a moze do tego dojde.

Dodaj zabezpieczenie również że nie dodaje użytkowników co mają np 1minute spędzoną a doda im 5 minut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...