Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor Gamingowy

TinaMK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zakupiłem już myszkę,podkładkę

i obecnie zastanawiam się nad monitorem,

w grze posiadam 200-300fps (podczas rozgrzewki na nuke przy 20 osobach mam najmniej 150fps) na meczach ponizej 200 praktycznie ngidy nie spada

chodzi mi o monitor który w profesjonalnej grze w CS jak i czasami innych grach (jakies GTA i tym podobne) spełni wszystkie najwazniejzse wymagania

chodzi o to żebym do cs miał najwazniejsze detale aby nic nie zabrakło do rywalizacji z profesjonalnymi graczami mysle ze czasami inne gierki tez beda ładnie na nim chodzic chociaz rzadko gram w cos poza CS tak jak pisałem jakieś GTA czy coś

bardzo oszczędny nie jestem, chodzi mi o to aby kupić i aby był na długo, aby nie zabrakło, ważnych, przydatnych funkcji

Jeśli chodzi o firmę to raczej jak wiadomo BENQ

Dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

Dlaczego Benq? Bo jest sponsorem na dużych esportowych eventach? Chyba jedyny sensowny argument, chociaż nie, ten argument nie ma sensu :v

LG 24gm77

Asus vg248eq

Iiyama gb2488hsu

Jak tak zależy ci na benq to masz xl2430t, ale to to samo co propozycje wyżej, a cena znacznie większa. O benq xl2411z zapomnij, chyba że chcesz kupić monitor z 2009 roku z brzydką czernią i okropnymi kolorami, ale to juz twój wybór

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Ogólnie planowałem Benq ponieważ większosc lub prawie wszyscy PRO GAMERZY używają benq, + na nich grają podczas największych eventów cs:go

dlatego jesli tyle place chcialbym byc na ich poziomie, dlatego tez pytam innych o opinię, bo jeszcze nie pracuje i chce wydac kase raz a dobrze :)

Opublikowano

no to idź kup benq xl2430t za 1700zł zamiast coś za 1200zł (niczym szczególnym monitory się nie różnią), przepłacisz, ale przynajmniej będziesz miał logo benq na monitorze ;)

A argument "bo wszyscy progamerzy używają benq" jest co najmniej śmieszny ;p

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Słuchajcie po prostu dla tego tez jest ten temat. Ponieważ kupuję ten monitor zapewne na dłuższy czas (nie tak ze za 6 miesiecy mam kupic nowy bo wyjdzie to i to i bez tego jestem niczym w csie)

Dlatego tez pytam, zapytales dlaczego benq to napisalem ze wiekszosc gamerów uzywa, nie mowie ze jest najlepszy

w tym celu jest ten temat abym zapłacił raz a dobrze. i miał to co jest najpotrzebniejsze aby dorównac profesjonalistom.

Opublikowano

Ogólnie planowałem Benq ponieważ większosc lub prawie wszyscy PRO GAMERZY używają benq, + na nich grają podczas największych eventów cs:go

dlatego jesli tyle place chcialbym byc na ich poziomie, dlatego tez pytam innych o opinię, bo jeszcze nie pracuje i chce wydac kase raz a dobrze :)

Grają na nich bo mają sponsoring.Dostają sprzęt/hajs za noszenie koszulek z ich logiem:P Razer też sponsoruje eventy a ma hujowe słuchawki:v

Opublikowano

Żeby dorównać profesjonalistom to przed Tobą długa droga (obawiam się, że zakończona niepowodzeniem). Kupisz monitor 144hz - bez większej różnicy jaki, aby było te 144hz. Ale monitor nie sprawi, że będziesz od razu lepiej grał ;) Także teksty typu "chcę benq, żeby dorównać profesjonalistom nie są poparte żadnymi argumentami ;p

Ja już kończę swój wywód tutaj, dostałeś ode mnie propozycje, chcesz benq - kupuj benq. Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozkręcaniu kariery ;)

Opublikowano

nie sądze zeby daleka droga, skoro na faceicie itp daję rade na 60vs144 co moj monitor jest odzwierciedleniem monitora gamingowego a jakos daje radę

monitor nie ma uczynic mnie lepszym, tylko mam byc taki sam jak gracze mający 144 a poza tym, tak, lepiej się gra majac ten monitor :)

ps: dlaczego niepowodzeniem, gdyby każdy tak myślał, nie byłoby ani 1 gracza :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...