Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

frost03

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

plugin na łatwe zarządzanie pogodą

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FrPogoda     bukkit 1.7.2

Opis: 

To jest mój pierwszy plugin, postaram się go aktualizować żeby powstało z niego coś większego, 

z góry dzięki za wyrozumiałość, nie wiele osób potrafi napisać nawet prosty plugin.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Versja: 1.0

Komendy:

/Slonce - zmiana pogody na słoneczną

/Deszcz - zmiana pogody na deszczową

Downolad    http://download1347.mediafire.com/qt7ox9rdcd2g/6esassqffsho41a/FrPogoda.jar

Versja: 1.1

dodano: Komenda /burza, oraz małe poprawki w opisie pluginu

Komendy:

/Slonce - zmiana pogody na słoneczną

/Deszcz - zmiana pogody na deszczową

/Burza - zmiana pogody na burze z piorunami

Downolad    http://download1503.mediafire.com/wgnlg9xu539g/43yfnr62zvup245/FrPogoda.jar

Opublikowano

No ok, ale może jednak 2 proste komendy to za mało jak na publikację. Jak dla mnie plugin tak trochę bezużyteczny.

Tak BTW po co 3 razy utworzyłeś temat?

1.- http://www.mpcforum.pl/topic/1576824-plugin-na-łatwe-zarządzanie-pogodą/
2.- http://www.mpcforum.pl/topic/1576823-plugin-na-łatwe-zarządzanie-pogodą/
3.- http://www.mpcforum.pl/topic/1576822-plugin-na-łatwe-zarządzanie-pogodą/

706_sygnatura.jpg

Opublikowano

Laga miałem i 3 razy wcisnąłem wyślij XDDD

Nie wiem jak to się stało, ale ok. No plugin słaby, nie podałeś nawet pod jaką wersję został napisany.

706_sygnatura.jpg

Opublikowano

Oj no chłop napisał pewnie pierwszy plugin, zajarany, że w ogóle coś zakodował wstawił na MPC, a tu zamiast wsparcia już od razu takie negatywne posty, czil panowie

Lepiej żeby wstawiał i miał feedback od jakiegoś dobrego programisty z forumka co może lepiej zrobić od razu od początku niż pisanie dla samego siebie i potem życie w przekonaniu, że wszystko jest dobrze :v

5465845486.png

Opublikowano

Oj no chłop napisał pewnie pierwszy plugin, zajarany, że w ogóle coś zakodował wstawił na MPC, a tu zamiast wsparcia już od razu takie negatywne posty, czil panowie

Lepiej żeby wstawiał i miał feedback od jakiegoś dobrego programisty z forumka co może lepiej zrobić od razu od początku niż pisanie dla samego siebie i potem życie w przekonaniu, że wszystko jest dobrze :v

Masz rację, ale jest tego tyle same głupie /sun w essentials robi to co jego cały plugin, fajnie że chłopak napisał i ogólnie jest spoko ale po co się tym dzielić?

+ Masz lika bo masz racje :)))

Opublikowano

Masz rację, ale jest tego tyle same głupie /sun w essentials robi to co jego cały plugin, fajnie że chłopak napisał i ogólnie jest spoko ale po co się tym dzielić?

+ Masz lika bo masz racje :)))

No dobra wstawił to wstawił, ale nie napisał chociażby na jaką wersję to jest i teraz baw się w zgaduj zgadula.

706_sygnatura.jpg

Opublikowano

Po pierwsze - dodaj skany plików.

Co do pluginu.. widzę, że dopiero zaczynasz więc ja zacznę tak, jak ktoś mnie zrugał gdy dodałem pierwszy plugin ;)

1. Nie używamy System.out.println, używamy:

ConsoleCommandSender console = Bukkit.getServer().getConsoleSender();
console.sendMessage("Wiadomosc");

// Podczas używania ConsoleCommandSender masz możliwość dodawania kolorów do wiadomości np:

console.sendMessage(ChatColor.GOLD + "Wiadomosc");

2. Niepotrzebnie w każdym warunku przypisywałeś zmienną:

World w = ((Player)Sender).getWorld();

Wystarczyło ją zainicjować na samym początku

3. Do przyszłej aktualizacji proponuję dodać możliwość wyboru świata, przykład

- Wpisuje /slonce ; ustawia dzień na świecie w którym się aktualnie znajduje

- Wpisuje /slonce surowcowa - ustawia dzień na świecie surowcowa

Aby to uzyskać zastosuj

if(!Bukkit.getWorld(args[0]) == null)
{
    World w = Bukkit.getWorld(args[0]);
} 

// Pobranie świata ze zmiennej typu String(args[0]) oraz przypisanie zmiennej

4. Po każdym warunku, jeżeli kończy on komendę dodajemy

return true;

Pomogłem ? ;) Daj like !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...