Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ts3 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to dobry dział jak coś to proszę o przeniesienie a wiec tak mam vps a na tym vps ts3 mam taki problem ze jak włoncze 2 ostatnie opcje to baner interaktywny mi się wyłancza na ts3 a jak włoncze 1 to ludzie niektórzy nie mogą wejść wie ktoś jak to ustawić ps nie mogę tego wyłonczyc bo konkurencja ciągle mnie DDos a z tym antydodosem do mnie to nawet nie dociera 

post-594971-0-15133200-1474988839_thumb.png

Specjalista
Opublikowano

Ale ten jego firewall przecież nie jest wpisany w iptables to nie nie da... On działa zewnętrznie i filtruje ruchy zanim dotrą do serwera i iptables...

Opublikowano

Ale ten jego firewall przecież nie jest wpisany w iptables to nie nie da... On działa zewnętrznie i filtruje ruchy zanim dotrą do serwera i iptables...

Można prościej napisać, że firewall ten jest zaliczany do rozwiązań hardware niż software.

@topic

Po pierwsze interpunkcją i ortografia!

Nie wiem czy to dobry dział jak coś to proszę o przeniesienie a wiec tak mam vps a na tym vps ts3 mam taki problem ze jak włoncze 2 ostatnie opcje to baner interaktywny mi się wyłancza na ts3 a jak włoncze 1 to ludzie niektórzy nie mogą wejść wie ktoś jak to ustawić ps nie mogę tego wyłonczyc bo konkurencja ciągle mnie DDos a z tym antydodosem do mnie to nawet nie dociera 

Na zdjęciu widać 4 opcje dotyczące filtrowania na warstwie 7.

Jedna opcja służy do włączenia filtrowania L7 jeżeli jest już włączone filtrowanie l4.

Druga opcja służy do włączenia tylko filtrowania na wartswę 7.

Dlaczego zależy Ci na włączeniu filtracji na warstwę 7, jeżeli widać atak (CHARGEN-AMP), który dotyczy protokołu UDP i zapewne jest to jakiś darmowy stresser .

Nie napisałeś wszystkich szczegółów na jaką aplikację idą ataki ddos, czy ataki dotyczą warstwy 4 czy 7.

Pamiętaj, że darmowe L7 możesz uzyskać + CDN na stronie cloudflare.com (wystarczy przekierować domenę i zaznaczyć chmurki koło rekordów dns).

# Rada :

Pisałem już wcześniej, że wszystkie inne dodatki w postaci bannerów, botów muzycznych itp. powinno trzymać się na innych serwerach niż serwer dla aplikacji teamspeak3.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zastosowanie dla developerów

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

https://console.cloud.google.com/cloudshell

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

kup sobie pod banner inny serwer vps np aruba za 4 zł a z vps na którym stoi ts3 usuń apache2 komenda apt-get purge apache2

Co do userow nie mogących wejść sprawdź jakiego operatora to dotyczy i w panelu powinieneś mieć opcje whitelist do której dodaj klasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...