Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] OVH pod serwer ts?

pxs

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam. Mam pytanie, czy na początek z serwerami teamspeak dobry by był VPS z OVH - VPS SSD 1 KVM OpenStack 1 vCore 2,4 GHz 2 GB RAM SSD 10 GB Local Raid 10

Oczywiście nie pod jakąś ogromną liczbę osób, tylko tak na początek. Chodzi mi głównie o dobrą stabilność oraz ochronę DDoS. Jak to wygląda w tej firmie? Warto, czy wziąć gdzie indziej?

Pozdrawiam.

Specjalista
Opublikowano

U mnie się sprawdza pod tą maszyną mam jeszcze dwa boty w tym sinus bota. Bez obciązenia. Łącznie wszystko zabiera lekko ponad 100MB i 5% z procesora. Co do ochrony DDOS, tu juz jest słabo. Masz tam zwykłą ochorne anty DDOS. ZObacz ofertę lvlup.pro werjsę KVM. Mają serwery z OVH ale z ochrona Anty DDOS game - duzo lepsza. U nich nie powinno być problemu. Jeśli masz większy budżet zaintersuj się ofertą hosteam :D

Opublikowano

W zależności jaki to ma być TeamSpeak, jeżeli masz w planach większy projekt to bym polecał Hosteam. Jeśli masz przewidziany mały teamspeak to ovh może być. W zależności też jaką chcesz mieć formę płatniczą. W wypadku PSC to polecam lvlup.pro, który wykorzystuje serwery dedykowane z ovh + ochrona AntyDDos.

Opublikowano

^ niezależnie jaki byłby ten serwer to i tak OVH da radę sprostać obydwóm sytuacjom. 

Nie bierz bezpośrednio od OVH a polecam lvlup.pro gdzie ustawiają firewall pod ts3 i oddzielnie zabezpieczają.

Opcja KVM dobrze się sprawdzi.

Jeśli chcesz aby każdy miał mniejszy ping to bierz OpenVz/KVM hosteam. :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...