-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
mrBUFU
mrBUFU
Witam, od pewnego czasu borykam się z problemem gigantycznego zużycia procesora, co powoduje że w większości gier po dłuższym graniu wyskakują artefakty (tak mówił znajomy). Czerwone kreski, kwadraciki itp. i nie zostaje nic innego jak reset pc'ta. Zaczynając od początku, zmieniłem w komputerze kartę graficzną, płytę główną... ogólnie wszystko poza zasilaczem, być może tutaj leży problem. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że wcześniej też miałem problem z zużyciem, na tych podzespołach, lecz wtedy sam zmieniłem pastę w procesorze i moim oczom ukazał się cudowny obraz 10% zużycia procesora grając w gry które zazwyczaj jadły dużo więcej. Lecz podekscytowany tym że mam większe możliwości, po kilku tygodniach pobrałem jakąś grę, niestety był to wirus który wywalał mnóstwo procesów których nie mogłem wyłączyć. Postanowiłem zrobić formata, dalej te same podzespoły itd. Wszystko było pięknie, wyczyściłem dysk, wgrałem system, ale po kilku dniach zauważyłem że jest jak przed zmianą podzespołów, mało tego, jest gorzej. Włączając YouTube mam 100% zużycia procesora, pomimo tego gram czasami i od czasu do czasu wywala te artefakty. Ponowna zmiana pasty nie dała nic. Nie wiem co mam zrobić, myślę nad kolejnym formatem.
Proszę o pomoc, będę dozgonnie wdzięczny. W razie jakichś pytań odpowiem jak najszybciej.
Z góry dziękuje za każdą radę i serdecznie Pozdrawiam
Gothic 1-2,Warcraft 3,Heros 3, i wiele więcej... Nie liczy się grafika, lecz grywalność.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.