Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPSów i problem z kartą graficzną

igorski10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w csgo ustawienia graficzne mam 

800x600 4:3

wszystko niskie lub wylaczone cienie sa na bardzo niskie

moj komputer to  procesor : Intel Core i3-4170 BOX  karta graficzna :   EVGA GTX 960 SuperSC ACX 2.0+  Ram :2x 4GB Crucial 1600 MHz CL9

w csgo na tych ustawieniach graficznych mam po 180 fps spadki do 100-120 problem jest w tym że wiatrak mi nie chodzi od karty graficznej i chyba karta graficzna nie pracuje w pełni raz uruchomiłem csa miałem stałe 300fps bez spadków i wiatrak był głośny wiec karta pracowala nie wiem co zrobić denerwują mnie spadki do 100fps bo nie ma płynności przy monitorze 80hz

na dmie jest po 150 160 fps na mmie po 180 190 ale i tak są spadki

jak zrobić zeby karta graficzna chodzila w pelni bo wydaje mi sie ze to tu jest problemem ze spadkami fps

Opublikowano

Pobierz program do sprawdzania temperatur, wbij do gry i sprawdź czy stopnie Ci skaczą, jeśli tak to karta graficzna Ci sie grzeje stąd te skoki FPSów. Podkrecałeś tą karte?

Wysłane z mojego Huawei P8 Lite przy użyciu Taptalka

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

podkręcalem z 2 miesiace temu programem msi afterburner ale po paru dniach odinstalowalem i wszystko zresetowalem i odinstalowalem program

karta dobrze dzialała 2 dni temu az do wylaczenia gry  , na 2 dzien znow spadki itp

karta się nie grzeje sprawdzałem programem msi afterburner

Opublikowano

Żadna karta graficzna nie wyłącza wiatraka od tak, wiec w niej tkwi problem. Mozesz to sprawdzić podpinajac ja do innego komputera.

@Edit

A jednak może o.O

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

nie chodzi o wiatrak mowie o wiatraku dlatego ze on sie wlaczyl kiedy karta dobrze pracowala

gralem przedchwila i na wentylatorze ustawionym na 30% podczas gry mialem temperature stała 34 

Opublikowano

Żadna karta graficzna nie wyłącza wiatraka od tak, wiec w niej tkwi problem. Mozesz to sprawdzić podpinajac ja do innego komputera.

Chyba, że ma chłodzenie pół pasywne ziomek B)

Jak nie przekroczy danej temperatury to wiatraki się nie włączają, a ta ma dual bios o ile dobrze wiem, proste.

A fpsy to zależą od mapy, graczy, krwi etc. mam 390 i nie raz mam stałe 300, a nie raz ponad 200, a i tak człowiek na 60hz monitorze nie zauważy więcej niż 60, więc ustawiłem sobie max 120, a tak se, nie dość, że karta się tak nie grzeje, bo nie musi generować kolejnych klatek, to mi fpsy nie skaczą.

Nie rozumiem tego HYPE o ja chce 500 fps i c**j

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

tylko widac ze jest nie plynnie jak jest 120 fps

Jak gram w wieśka na 50 to jest super płynnie, gram w cs'a na 120 i też jest super płynnie

Ex Lider Counter-Strike

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

tylko widac ze jest nie plynnie jak jest 120 fps

Jak gram w wieśka na 50 to jest super płynnie, gram w cs'a na 120 i też jest super płynnie

c**j mnie to nie pytalem sie ciebie o zdanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...