Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - mam niską wydajność na dobrym komputerze

Cygan665

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moze wy wiecie co sie dzieje bo ja juz nie. Mam taki problem mam orginalnego wiedzmina kupionego zaraz po premierze. Kupilem sb specjalnie komputer zeby zagrac sb w owa produkcje i za 1 razem gdy zainstalowalem gra ladnie smigala przeszedlem cala na ustawieniach ultra w HD. 

Lecz ostatnio zachcialo m isie znow pograc i zainstalowalem odpalilem i juz jak tylko odpalam gre mam tak zwane freezy czyli przycinanie obrazu ze wgl nie da sie grac. Pisalem do supportu w tej sprawie ale nasz support jest taki super ze daje mi banalne pomysly na pozbycie sie tego. Sprawdzanie spojnosci plikow, aktualizacja sterownikow , bawienie sie ustawieniami w grze. Wszystko to robilem moze wy wiecie co sie dzieje ? 

ge force gtx 960 4 gb 
i5 4690 3.5 ghz 
8 gb ram 
win 7 home premium.

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

Z innymi grami o podobnych wymaganiach sprzetowych masz to samo? Powodów tego może być wiele, ale jeśli to tylko dzieje się w tej grze to jedyny sposób to pobrać wiedźmina 3 i zainstalować Wiedźmina  jeszcze raz.

A jak widzę na twoje gpu to gra pójdzie w 60 fps na wysokich a nie na ultra.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Z innymi grami o podobnych wymaganiach sprzetowych masz to samo? Powodów tego może być wiele, ale jeśli to tylko dzieje się w tej grze to jedyny sposób to pobrać wiedźmina 3 i zainstalować Wiedźmina  jeszcze raz.

A jak widzę na twoje gpu to gra pójdzie w 60 fps na wysokich a nie na ultra.

wiem co mowie bo przechodzilem ta gre reinstall nic nie pomaga bo probwalem z plyty jak i z wersji cyfrowej, z innymi grami o podobnych wymaganich nie mialem problemow jak na tym sprzecie odpalilem bete bf1 i normalnie dzialalo to z wiedzminem jest cos nie halo czyz nie >?

Opublikowano

Odpal grę  na niskich detalach napisz czy gra chodzi płynnie. Jak pisałem wcześniej raczej to nie jest wina twojego sprzętu. Możliwe, że twórcy w ostatnich patchach podnieśli wymagania gry albo wprowadził się błąd dla twoje konfiguracji sprzętowej w jakimś patchu. Również możesz spróbować odpalić grę w wersji 1.0

Opublikowano

Odpal grę  na niskich detalach napisz czy gra chodzi płynnie. Jak pisałem wcześniej raczej to nie jest wina twojego sprzętu. Możliwe, że twórcy w ostatnich patchach podnieśli wymagania gry albo wprowadził się błąd dla twoje konfiguracji sprzętowej w jakimś patchu. Również możesz spróbować odpalić grę w wersji 1.0

mam wszystko no low i wlasnie sie tnie tak jak na filmiku tutaj :  https://www.youtube.com/watch?v=Nc9WtnudfhA   tylko ze od samego poczatku gry i nieustannie 

Opublikowano

Zainstaluj grę w wersji 1.0 i napisz czy jest tak samo. Podaj temperatury podzespołów.

czyli mam zainstalowac z plyty i nie aktualizowac tak ?  temperatury sa ok podczas wlaczonej gry mam 38 - 42 stopni na procki i 45 na grafice 

Opublikowano

Zainstaluj grę w wersji 1.0 i napisz czy jest tak samo. Podaj temperatury podzespołów.

czyli mam zainstalowac z plyty i nie aktualizowac tak ?  temperatury sa ok podczas wlaczonej gry mam 38 - 42 stopni na procki i 45 na grafice 

Temperatury są dobre. Tak z płyty. W men u gry upewnij się, że sprawdzasz wersję 1.0

Opublikowano

Temperatury są dobre. Tak z płyty. W men u gry upewnij się, że sprawdzasz wersję 1.0

ok zainstaluje i dam odpowiedz 

Opublikowano

nie moge zainstalowac gry z plyty dysk 2 ma blad odczytu 

Opublikowano

Czyli wiemy, że zmiana ustawień nic nie daje, i że próbowałeś już wielu ponownych instalacji. Ja na Twoim miejscu pomyślałbym, jakie "większe" zmiany zaszły na Twoim komputerze przed momentem, kiedy gra zaczęła źle działać. Mam na myśli jakieś programy do OC itd. Mi np. Wiedźmin freezował jak już miałem komputer bardzo zaśmiecony, dopiero format pomógł (ale to dlatego, że nie robiłem formatu od 3 lat, format to ostateczność).

Opublikowano

Czyli wiemy, że zmiana ustawień nic nie daje, i że próbowałeś już wielu ponownych instalacji. Ja na Twoim miejscu pomyślałbym, jakie "większe" zmiany zaszły na Twoim komputerze przed momentem, kiedy gra zaczęła źle działać. Mam na myśli jakieś programy do OC itd. Mi np. Wiedźmin freezował jak już miałem komputer bardzo zaśmiecony, dopiero format pomógł (ale to dlatego, że nie robiłem formatu od 3 lat, format to ostateczność).

nic nie bylo zmianiane ja dbam o komputer i czyszcze go z wszelkiego syfu. Co do tej wersji 1.0 to tak ze sie tnie 

Opublikowano

A może masz jakieś gówna włączone w tle? Wyłączaj podczas gry różne gg, skype itp. Ja miałem taki sam problem, ale wtedy miałem za mało ramu (4GB) i w takim Novigradzie mi tak freezowało. A na 8GB jest dobrze. Może właśnie to wina ramu.

Opublikowano

nie mam nic wlaczone tylko galaxy client ktory jest potrzebny do wieska , a jakby to byla wina ramu to bf1 bym mial to samo a w bf1 gralem normalnie 

Opublikowano

Wejdź w Nvidia Control Panel i włącz "Maximum pre-rendered frames" dla Wiedźmina 3. Panel pewnie masz po polsku, ale chyba domyślisz się co jest czym. 

Opublikowano

Wejdź w Nvidia Control Panel i włącz "Maximum pre-rendered frames" dla Wiedźmina 3. Panel pewnie masz po polsku, ale chyba domyślisz się co jest czym. 

wlaczylem lecz nic to nie pomoglo 

Opublikowano

• wymuś VSync w panelu Nvidii
  • włącz grę w oknie bez ramek 

probowalem

• Jakieś mody są?

nie ma 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

reff nadal nic ;/ 

Zalecam ofensywnego formata - lek na każdy ból.

juz probowalem i problem nadal wystepowal nie wiem od czego to zalezy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...