Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Pandora wytrzyma miesiąc?

Aneviq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ej ziomek o nicku pandora, wypierdalaj w podskokach

Dobrze gada polać mu!

Weź się za tą pandorkę zanim się wykolei przed startem.

Co do tematu tak jak wspominałem mam mieszane uczucia i wątpię, że serwer długo postoi lecz wejść wejdę popatrzeć na to co ludzie piszą na czacie.

Opublikowano

"Dziw­ne jest uczu­cie kiedy ści­ga Cię "przeszłość". A przeszłość, jest prze­cież czymś co już było, minęło. Więc jak się dos­tała do teraźniejszości? "

"Świat Zofii"

Hmmm, Administracja już nie ta?, Tona bugów ,z tego co wiem to duża ilość ludzi czeka na ten serwer, ale wątpie, że się utrzyma 

...

Czemu? , bo większość serwerów jest pod hajs ;) , mogę się założyć że nie będzie takiego Is'a jak na początku ;),

Opublikowano

Tak dokładnie... Boje się fali bezpodstawnego hejtu, który napłynie, chcę temu zapobiec, chociaż i tak nie wpłynę na to, co, kto tutaj mówi.
@Pandora Metin2 w większości przypadków to nie jest hejt tylko wypowiedzi osób, które potrafią bezstronnie spojrzeć na twój projekt pod kątem całej sceny prywatnych serwerów.

Cieszę się, że w końcu dyskusja przeniosła się na MPC. Jak dla mnie serwer ma sporę zainteresowanie - 6k polubień na FB. Dosyć sporo ale większość to i tak nieaktywne polubienia można to stwierdzić po ilości komentarzy i like pod wpisami. Na starcie max 1500 graczy potem tylko będzie spadek. Jeszcze trochę napiszę o moich przemyśleniach odnośnie spraw technicznych serwera (z mojego punktu widzenia - kogoś kto od kilku lat interesuje się edycją plików serwerowych). Uważam, że rework 1:1 jest tylko zasłoną dla Twojej niekompetencji/zrobienia szybko serwera pod hajs. Nie oszukujmy się ale odwzorowanie Pandory dla kogoś kto ma jakiekolwiek pojęcie o serwerach metina nie jest problemem. Tak naprawdę wystarczą pliki od terenza i 2 tygodnie na ustawienie dropu, dodanie zbroi itp. Na dzisiejsze standardy nie użycie source jest głupotą. W ten sposób zamykasz tylko sobie drogę do późniejszej edycji, wprowadzania nowości na serwer. Jeszcze tylko odniosę się to ludzi piszących "Pandora ma swój klimat i będzie stała", klimat to miała stara pandora a gracze byli bo Ci którzy wbili 250 i eq 5 max nie opuszczali serwera - bo po co mieli już wszystko, wchodzili na wojny, pvp. Nie uwierzę, że topowi gracze przyjdą i zaczną grać od nowa - samo bonowanie eq zajmie x czasu.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

Zainteresowanie zainteresowaniem, ale gdy Pandorka miała swoje czasy świetności wtedy polskie serwery można było policzyć na palcach u dwóch rąk, oczywiście miała coś w sobie co przykuwało uwagę ludzi, ale serwery idą w przód i wątpię, że ktoś zostanie na niej dłużej niż miesiąc/dwa gdzie jedyną atrakcją będzie yyyy... robienie eq, bo są felerne 6/7 bony. Gdyby ktoś postawił taki serwer, ale nie nazwał go Pandorą, to przecież ludzie by ich zjechali do suchej nitki. Tak czy siak, wiele już było reaktywacji starych serwerów iMetin - klapa, Diamond - klapa. Serwerkowi życzę jak najlepiej, ale też wpadne zobaczyć co i jak się tam będzie działo.

Opublikowano
Tak dokładnie... Boje się fali bezpodstawnego hejtu, który napłynie, chcę temu zapobiec, chociaż i tak nie wpłynę na to, co, kto tutaj mówi.
@Pandora Metin2 w większości przypadków to nie jest hejt tylko wypowiedzi osób, które potrafią bezstronnie spojrzeć na twój projekt pod kątem całej sceny prywatnych serwerów.

Cieszę się, że w końcu dyskusja przeniosła się na MPC. Jak dla mnie serwer ma sporę zainteresowanie - 6k polubień na FB. Dosyć sporo ale większość to i tak nieaktywne polubienia można to stwierdzić po ilości komentarzy i like pod wpisami. Na starcie max 1500 graczy potem tylko będzie spadek. Jeszcze trochę napiszę o moich przemyśleniach odnośnie spraw technicznych serwera (z mojego punktu widzenia - kogoś kto od kilku lat interesuje się edycją plików serwerowych). Uważam, że rework 1:1 jest tylko zasłoną dla Twojej niekompetencji/zrobienia szybko serwera pod hajs. Nie oszukujmy się ale odwzorowanie Pandory dla kogoś kto ma jakiekolwiek pojęcie o serwerach metina nie jest problemem. Tak naprawdę wystarczą pliki od terenza i 2 tygodnie na ustawienie dropu, dodanie zbroi itp. Na dzisiejsze standardy nie użycie source jest głupotą. W ten sposób zamykasz tylko sobie drogę do późniejszej edycji, wprowadzania nowości na serwer. Jeszcze tylko odniosę się to ludzi piszących "Pandora ma swój klimat i będzie stała", klimat to miała stara pandora a gracze byli bo Ci którzy wbili 250 i eq 5 max nie opuszczali serwera - bo po co mieli już wszystko, wchodzili na wojny, pvp. Nie uwierzę, że topowi gracze przyjdą i zaczną grać od nowa - samo bonowanie eq zajmie x czasu.

Zgadzam się z twoim zdaniem. To będzie tylko chwilowy nawał graczy tydzień, może max 2 :).

Opublikowano

@ZAHON

Problem robi się tutaj, że wypowiedzi osób, to w większości wypowiedzi zwykłych nieudaczników, bądź osób, które mają "małe" pojęcie na ten temat.

Argin, który potrafi tylko przytakiwać, a w dyskusjach 1 na 1 jest po prostu zjadany, Harnaś i wiele innych.

Prawda jest tak, że jakakolwiek opinia (nawet ta pozytywna), zwłaszcza osób, które widzą tylko to, co przeczytają na forum jest wyssana z palca.

Żadna z osób, która nie grała choćby na becie nie ma podparcia swojej opinii i każda myśląca osoba to zauważy.

Rozumiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ale...

Reworków była już masa, ale cały czas zapominacie się, że praktycznie tą są całkowicie oddzielne/inne serwery.

Opublikowano

@ZAHON

Problem robi się tutaj, że wypowiedzi osób, to w większości wypowiedzi zwykłych nieudaczników, bądź osób, które mają "małe" pojęcie na ten temat.

Argin, który potrafi tylko przytakiwać, a w dyskusjach 1 na 1 jest po prostu zjadany, Harnaś i wiele innych.

Prawda jest tak, że jakakolwiek opinia (nawet ta pozytywna), zwłaszcza osób, które widzą tylko to, co przeczytają na forum jest wyssana z palca.

Żadna z osób, która nie grała choćby na becie nie ma podparcia swojej opinii i każda myśląca osoba to zauważy.

Reworków była już masa, ale cały czas zapominacie się, że praktycznie tą są całkowicie oddzielne/inne serwery.

Jakich nieudaczników? właśnie to ty jesteś największym nieudacznikiem i to umysłowym, bo nawet swojego pomysłu na serwer nie potrafisz ogarnąć, tylko kopiować kopiować huehue

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Witam

Serwer Pandora ma już swoja renomę ( jest to stary serwer ) , ciężko powiedzieć czy utrzyma się w dzisiejszych czasach . Czemu zapytacie ? , Bo czasy się zmieniły dzisiejszy świat wygląda inaczej niż kilka lat temu ma inne potrzeby inne możliwości , uważam że serwer Pandora spokojnie będzie długie miesiące on-line aczkolwiek nie będzie już to samo ( pomimo że mało co zostało zmienione w plikach ) . Nikt mi nie powie że reaktywacje są robione dla graczy , reaktywacja to sposób ratowania serwa i kieszeni sponsora który płaci za serwer . 

Mówiąc krótki i zwięźle , Pandora kiedyś ( coś czego juz nie odzyskamy ) , Pandora dziś ( wierna kopia w nadziej na zarobek i utrzymanie serwera )

Pozdrawiam Adonis

Opublikowano

@ZAHON

Jakich nieudaczników? właśnie to ty jesteś największym nieudacznikiem i to umysłowym, bo nawet swojego pomysłu na serwer nie potrafisz ogarnąć, tylko kopiować kopiować huehue

Ale nie wymagaj od niego zbyt dużo, bo tym kopiowaniem się chłopak przemęczy.

Arymanik robił swój serwer kiedyś i go nie skończył w dodatku kozaczył do mojego ziomka o kradzież grafiki, a to kurlz go w konia zrobił, bo przerabiał po prostu grafikę którą zrobił arymanikowi na swoje nowe projekty. To nie problem mojego kumpla, że kurlz mu sprzedał coś co przerobił po poprzednim kliencie tylko arymanika, bo miał ch**owego wykonawcę ;p.

W sumie nie można pisać, że ta pandora to kopia 1:1, bo sam pisał wszystkiego nie był w stanie ogarnąć :v

Boli, że reworkiem uzyskałem taką publikę nie?
Ale też mi publika wrzucenie parę zł na promocję na fb i myślisz, że zaświecisz xD
Opublikowano

@ZAHON

Nie uzyskałeś publiki. Wchodzisz na mpc jak do siebie na forum i obrażasz kogo popadnie bo uważasz się za boga stawiając kotlet i próbując zarobić na znanej marce nie dając żadnego wkładu własnego tylko kopiując pliki i stawiając gotowca - rework. A w rzeczywistości jesteś kim ?? Nikim. Każdy inny który stawia / stawiał serwer ma więcej oleju w głowie niż ty bo przynajmniej próbował / próbowali dodać coś od samego siebie do tych serwerów nie patrząc i nie rozliczając już jak to wyszło.

90% twojej "publiki" to boty i kupowane like / wyświetlenia bo w rzeczywistości zainteresowanie serwerem jest tak marne że jak już sporo osób to powiedziało wywali on się szybciej niż nie jeden rework który startuje  / startował. 

TO tak samo jak z Arianeą - ktoś odkupił pliki dobrego serwera z mocną renomą i próbował zrobić reowork wybijając i zbijając hajs na samej nazwie... aż że był takim samym zadufanym w sobie kozakiem w sieci i zerem jak ty - pierwszy rework padł po 2 godzinach, drugi wytrzymał trochę dłużej - 3-4 dni i został rozwalony przez zbyt dużą pewność siebie "twórców" - każdy wie co się działo, można pooglądać na YT filmy. A ty stawiasz serwer żeby zapełnić sakwy i tylko po to - zarobić na znanej marce która odeszła do muzeum - i klimat możesz sobie zrobić - jak puścisz smętną nutkę albo marsz żałobny... 

Z tobą i twoim żałosnym podejściem jest tak samo - stawiasz rework bo uważasz się za lepszego od innych - a prawda jest taka ze inni są lepsi od ciebie i do pięt im nie dorastasz - WIELKI KOZAK BO REWORK STAWIA NA CZYSTYCH PLIKACH... , a to już nie te czasy kiedy każdy szedł gdzie się dało bo ktoś otwierał serwer. W przypadku twojego reworku też tak będzie - ludzie wpadną, rzygną i pójdą a serwer skończy się tak szybko jak się zaczął. 

Tak więc licz sobie na te puste polubienia na FB - jak wyjdzie ci 10% z całkowitej ich ilości na starcie i ta liczba utrzyma się dłużej niż tydzień - nawet wątpię że trzeba kończyć bo się nie utrzyma. Skoro masz ochotę robić z siebie takiego boga - wracaj do siebie na forum i na FB. 

Aktywny funpage - kilka postów na krzyż :D 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Ale też mi publika wrzucenie parę zł na promocję na fb i myślisz, że zaświecisz xD

Znajdź aktywniejszy fanpage i forum (priva metin2) w PL :)

Ale co ci z tego jak za niedługo ci zasięgi obetnie facebook, bo tak to działa. Surek też bardzo dobre fanpage, np. Neliosa

Tak jak ktoś już tu wspominał kolejna kwestia to bony 6/7 i ogólnie robienie EQ. Osoby, które miały wszystko na oryginale nie wróca tutaj by robic ponownie eq, zeby po tygodniu zaś to stracić

Po 2 widzę ty idziesz na ilość a nie na jakość więc o czym my tu mówimy?

Opublikowano

@Sielu

No i co z tego że masz taką publikę skoro c***a ci to da. Na Starym game sobie raczej długo nie postoisz, chyba ze umiesz pisać liby i diffy żeby załatać rzeczy których nie ma na mpc, a po twoich poprzednich serwerach wnioskuję że raczej nie umiesz. Zamiast przenieść się na kod i nie dodawać na niego syfu to sam pogrążasz swój serwer kretynie...
Opublikowano

Weź ty się jebnij w łeb Pandora, co ma mnie boleć? nie jestem zawistny i cenie innych techników (i ich serwery), ale nie takich oszołomów jak ty, bo to jest poniżanie się i pokazywanie właśnie, że niestety gówno się potrafi.

Żegnam i elo.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Wie ktoś coś na temat administracji? To ona tutaj będzie grała kluczową role. Jeżeli mają pojęcie, sporą wiedzę to może się to wszystko udać. Życzę jak najlepiej, oby to nie był rework typu diamondmt2/3 które robiły przypadkowe osoby bez jakichkolwiek umiejętności. Zainteresowanie jest duże, administracja tego reworku podoła atakom, wie jak je odpierać, umie dobrze zabezpieczyć serwer, stronę? Mają na to odpowiednie fundusze?

Opublikowano

Wie ktoś coś na temat administracji? To ona tutaj będzie grała kluczową role. Jeżeli mają pojęcie, sporą wiedzę to może się to wszystko udać. Życzę jak najlepiej, oby to nie był rework typu diamondmt2/3 które robiły przypadkowe osoby bez jakichkolwiek umiejętności. Zainteresowanie jest duże, administracja tego reworku podoła atakom, wie jak je odpierać, umie dobrze zabezpieczyć serwer, stronę? Mają na to odpowiednie fundusze?

Jakie mają zabezpieczenia przekonasz się pewno w piątek o 20;00 co do doświadczenia technika nie ogarnia wszystkiego ;x

Opublikowano

@ZAHON

Popieram.

@1361622928-U485574.pngPandora Metin2

Pandora miała swój klimat, swój czas. który minął i już nie wróci. Każdy taki "rework" czy stawianie na nowo (zwał jak zwał) i tak kończy się tym, że po X czasie, który nie trwa zbyt wiele, takowy serwer pada. Może właściciel robi szum, bo ludzie chcą wracać do sentymentalnych serwerów, ale to długo pewnie nie potrwa. Wiem jak było z Diamondem, Xenoxem bodajże i z temu podobnymi serwerami. Ludzie biorący się za odzwierciedlenie tego robili dość poważne bugi, zapomnieli o czymś co było ważne (np. na odsłonie diamonda na którejś tam wersji typ zapomniał o Se-Pong, które było podstawą xD).

Takie serwery jak właśnie Pandora są już przeszłością, którą gracze wspominają z miłym odczucie, bo przyjemnie się grało. Tego klimatu, tych ludzi i tych sytuacji nie stworzysz na kolejnej odsłonie. 

Jak dla mnie takie próby stworzenia kolejnej pandory czy innego już "zabytku" są tylko skokiem na hajs. Swoją drogą, jeśli chcesz zarobić to zrób własny serwer, z własnymi pomysłami, z własnymi innowacjami, a nie odwzorowujesz coś, co było. W moich oczach, nie hejtując, chcesz tylko zarobić. 

Opublikowano

Dajcie im szanse  :((  przynajmniej próbują otworzyć stary klimat ! :yay:

No zobaczymy co wyjdzie, ale każdy ma tutaj swoje zdanie i ja go nie zmienię. No chyba, że mnie zaskoczą po 2 miesiącach będzie dalej ponad 1k online.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...