Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SteelSeries Sensei Raw czy Rival? [Czy to dobry wybór dla CS:GO?]

vCastir.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!
Mam pytanie.

Zastanawiam się nad kupnem myszki, i podkładki.
Myszkę wybrałem sobie SteelSeries Sensei Rubberized.
Kilka dni później dowiedziałem się, że bardziej lepsze do gier jest myszka Rival.

Co wy o tym myślicie? Co jest lepsze?
PS: Myszke biorę bardziej pod CS:GO

Podkładka którą zamierzam kupić: SteelSeries QCK+
(Dobrze by było, gdybyście również powiedzieli, czy to dobry wybór)

Pozdrawiam, i liczę na pomoc :)

5120514749178281372145.png

Opublikowano

Jeśli cs go to w mojej opinii najlepszym wyborem jest dm1 pro, kształt ten sam co sensei

Qck spoko wybór, jak możesz to doplac do zowie g-sr, podkładka genialna

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

@DAx.

Widzę, że cena DM1 Pro jest znacznie tańsza.
Mówisz, że to najlepszy wybór dlatego, że sam kupiłeś tą myszkę - czy tak faktycznie jest?
I dlaczego to jest lepszy wybór? Czymś się tak mocno różnią?
O kształt mi w sumie nie chodzi, bo i tak się nie znam - pierwszy raz kupuje jakąś bardziej porządną myszkę, jak i podkładkę.

Tak samo z Zowie G-SR - mówisz tak, bo sam tą podkładkę masz, czy dlatego, że wiesz, że tak faktycznie jest?
Co ją wyróżnia od innych, lub od samego QCK+ ?
Pozdrawiam.

(Edytowałem, napisałem źle - nie mniejsza, tylko tańsza)

Opublikowano

Dm1 pro - topowy sensor, świetna technicznie, do tego porządna implementacja sensora. Zowie też są bardzo dobre, ale cena i wykonanie stawia dm1 pro na pierwszym miejscu. Poczytaj http://www.mpcforum.pl/topic/1560175-jaką-myszkę-wybrać-do-csgo/#entry13173102

O zowie g sr chyba nie muszę nic mówić, najlepsza podkładka na rynku, swietny slizg, obszyte brzegi, blabla, podkładka po prostu najlepsza

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Ja mam rivala 300 cs go fade editon.Powiem tak mycha sama jest naprawdę fajna ale nie kupuj w fade edition bo łatwo zdrapać fade bo jest to bardzo cienki lakier.Nw jak z hyper beast edition myślę że może być podobnie nw.Ja bym wziął na twoim miejscu ss300 a beast edition z*********e wygląda.Jest gitara sztos.

Opublikowano

@DAx - Zaufam Ci, i wybiorę DM1 Pro oraz Zowie G-SR.

Po kupnie zdecyduje, jak się nią gra - i napiszę, ustawiając Ci najlepszą odpowiedź.
Dziękuje, i pozdrawiam :)

Opublikowano

Dopowiem tylko, zeby bylo jasne, czemu sensei nie jest dobry do cs, wszystko przez laserowy sensor, optyczne sensory lepiej sprawuja sie na malych wartosciach dpi, na ktorych wiekszosc osob gra w kantera. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Weź DM1 Pro S, a nie zwykłą Pro. Pro z PMW3310 czasem jej się zdarza bug sensora(zresztą ten sam co w Rival300)

Oczywiście chłopaki dobrze radzą żeby nie brać SS Sensei.

Rival to dobra mysz do dużych dłoni, jest specyficzna w chwycie.

DM1 Pro S jest wyposażona w najlepszy sensor PMW 3360 oraz przyciski Omron, jest bardzo dobrze wykonana.

Do tego podkładka Natec Genesis M12 (midi/maxi) lepiej wypada od QCK.

POLECANE MYSZKI

powyżej 200zł   1.ZOWIE FK1/EC1A/EC2A itp    2.DM1 PRO S   3.RAZER Deathadder
od 150 do 200zł   1.Gigabyte XM300   2.DM1 PRo   3.SS Rival 300
od 100 do 150zł   1.CM Storm Alcor   2.OZONE NEON 3K   3.Tessoro Saggita

do 100zł    1.A4tech A90 bloody    2.Logitech G100s    3.Cougar 200K   do 50zł Tracer Vanquish

Opublikowano

W mojej opinii DM1 Pro S gorzej nadaje się do cs poprzez niższą wartość lod, ale to kwestia przyzwyczajenia. Wersja S jest też zauważalnie lżejsza, więc dla mnie też nie podpasowała, ale to też kwestia gustu (ja preferuję troszkę cięższe myszki). No i pozostaje inne wykonanie, te z DM1 Pro bardziej mi się podoba, w S mamy trochę gumy, ale to jest również kwestia gustu. Do dziś używam DM1 Pro, a DM1 Pro S leży u mnie w szafce :)

a z żadnym bugiem sensora się jeszcze nie spotkałem :v

Opublikowano

Jak mówiłem, jednak zostanę przy decyzji DAx.'a i zakupię DM1 PRO + Zowie G-SR.
Aczkolwiek argumenty co do tego wyboru mile widziane.

Prawdopodobnie już dziś dojedzie do mnie myszka, z podkładką będzie już troszkę trudniej ;)

Opublikowano

DM1 Pro w porównaniu z DM1 Pro S to praktycznie to samo.

DM1 Pro S ma lepszy sensor i można wykluczyć w nim sensor buga, który pojawia się w wersji zwykłej DM1 Pro, dodatkowo ma lepszy ostrzejszy feeling. DM1 Pro S jest lżejsza, a powierzchnia w wersji czarny mat jest prawie taka sama jak w "1" czyli gumowana (odrzucam wersję śliską)...

Niski LOD przy większych prędkościach maksymalnych to tylko plus... im niżej podnoszę myszkę tym mniej męczę nadgarstek oraz dzięki temu ruch jest szybszy a sensor nie ucieka(przecież chodzi o to żeby wyłapywać cenne milisekundy)... Właśnie LOD w DM1 Pro jest jej minusem a zmniejszenie go w wersji S to dobre rozwiązanie .

Z podkładką Natec M12 działa ok(to stosunkowo bardzo dobra podkładka vs. cena/jakość), mam tą mysz ale szukam czegoś lepszego niż DM1 Pro,

Prawdopodobnie postawię na Logitech G403 wired lub coś ala Zowie EC2A lub Mionix Castor / Xtrify od Nip

POLECANE MYSZKI

powyżej 200zł   1.ZOWIE FK1/EC1A/EC2A itp    2.DM1 PRO S   3.RAZER Deathadder
od 150 do 200zł   1.Gigabyte XM300   2.DM1 PRo   3.SS Rival 300
od 100 do 150zł   1.CM Storm Alcor   2.OZONE NEON 3K   3.Tessoro Saggita

do 100zł    1.A4tech A90 bloody    2.Logitech G100s    3.Cougar 200K   do 50zł Tracer Vanquish

Opublikowano

Ale ja niczemu nie przeczę :D Po prostu mówię, że na DM1 Pro grało mi się lepiej niż na DM1 Pro S, nie zmienia to faktu, że obie myszki są świetne i jedne z najlepszych do cs :)

Opublikowano

DM1 Pro w porównaniu z DM1 Pro S to praktycznie to samo.

DM1 Pro S ma lepszy sensor i można wykluczyć w nim sensor buga, który pojawia się w wersji zwykłej DM1 Pro, dodatkowo ma lepszy ostrzejszy feeling. DM1 Pro S jest lżejsza, a powierzchnia w wersji czarny mat jest prawie taka sama jak w "1" czyli gumowana (odrzucam wersję śliską)...

Niski LOD przy większych prędkościach maksymalnych to tylko plus... im niżej podnoszę myszkę tym mniej męczę nadgarstek oraz dzięki temu ruch jest szybszy a sensor nie ucieka(przecież chodzi o to żeby wyłapywać cenne milisekundy)... Właśnie LOD w DM1 Pro jest jej minusem a zmniejszenie go w wersji S to dobre rozwiązanie .

Z podkładką Natec M12 działa ok(to stosunkowo bardzo dobra podkładka vs. cena/jakość), mam tą mysz ale szukam czegoś lepszego niż DM1 Pro,

Prawdopodobnie postawię na Logitech G403 wired lub coś ala Zowie EC2A lub Mionix Castor / Xtrify od Nip

No dobrze, rozumiem - ale i tak już zostanę przy tej normalnej wersji DM1 Pro.

PS: Dziękuje za opinię.

Ale wracając - czy podkładka którą polecił DAx. jest dobra w połączeniu z Zowie G-SR?

Albo inaczej - czy wgl. jest dobrą podkładką? Nie zawodzi?

Bardzo cenie się z każdą informacją - pomaga mi w tym, ponieważ chciałbym dostać jakiś dobry sprzęt, zważając fakt, że komputer jest u mnie bardzo dobry, a myszka i podkładka już nie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mam do was sprawę, a najbardziej do @DAx.

Niestety myszkę którą mi poleciłeś nie ma w sklepie.

Mam teraz dwie opcje, albo wybrać inną która jest w KOMPUTRONIKU - lub zamówić tą co mi poleciłeś z morele.
Typ polecił mi Razer Goliathus Speed która również jest za ok. 100 złotych.

Co o tym sądzisz @DAx. ?

Opublikowano

Jeśli chodzi o myszkę to mogę się wypowiedzieć na temat steelseries Rival 100. Myszka dobrze się sprawuje w CS'ie, podświetlenie znaczka i kółeczka. Gram na niej dzień w dzień po 2 godziny czasem więcej. Myszka prosta bez dodatkowych milionów funkcji i klawiszy. Jedynie po lewej stronie posiada 2 klawisze, które mi osobiście wystarczają. Wytrzymała myszka, ponieważ wiele już posłałem do piachu a ta trzyma się bardzo dobrze.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Mam teraz dwie opcje, albo wybrać inną która jest w KOMPUTRONIKU - lub zamówić tą co mi poleciłeś z morele.

Co o tym sądzisz @DAx. ?

myszke czy podkladke, bo troche namieszales  :v

https://www.morele.net/podkladka-zowie-g-sr-5j-n0241-001-879565/ przeciez jest.

Opublikowano

Co o tym sądzisz @DAx. ?

myszke czy podkladke, bo troche namieszales  :v

https://www.morele.net/podkladka-zowie-g-sr-5j-n0241-001-879565/ przeciez jest.

Faktycznie, chodziło mi o podkładkę - zawsze mi się myli.

Mówiłem o komputroniku - tam wystarczy, że pojadę - i odbiorę, a od punktów odbiorczych w morele mam strasznie daleko, ew. zostaje przesyłka.

Opublikowano

Sensory optyczne najlepiej sprawują się na czarnych powierzchniach, zowie to jest kozak podkładka i nie wymienilbym jej na żadną inną

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...