Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z minecraft na Windows 10

delmor98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakiś czas temu kupiłem Minecraft premium(to normalne nie Windows 10).Kompa nie mam najgorszego ale do rzeczy...podczas gry mam ponad 100fps ale gra mi się ścina..nie wiem czy to jest spowodowane dlatego proszę o pomoc.Java aktualizowana..sterowniki też ok..Próbowałem różnych sposobów i nie pomaga;/

Tak samo jak próbowałem zainstalować paczke modów z technic pack'a.Podczas instalacji wyskakuje komunikat"Program Java Platform SE binary przestał działać.Więc myślę że to jakaś niezgodność javy z w10.Krótko mówiąć..szukam rozwiązania problemu tych scinek.Za każdą pomoc dziękuje

(Sorry za wszystkie błędy ale pisane na szybko;P)

Opublikowano

Może problem jest z internetem?

Jeżeli masz wolny, to na serwerach laguje;)

Opublikowano

Java 64 bitowa?

Upewnij się, że zainstalowałeś dobrą Jave, pod swojego arch'a.

Opublikowano

Java dobrze wgrana 64bit najnowsza,próbowałem usuwać jave i na nowo instalowac ale to nic nie dało,a co do internetu to mam światłowody

Opublikowano

Miałem podobny błąd, również z Javą.
Lecz rozwiązaniem było to, że zainstalowałem starszą wersję sterownika karty graficznej.
Niestety nie mam już tylu fps co przy najnowszym sterowniku którego używałem na Windows 8.1.
Obawiam się, że ty też musisz to zrobić a fps'y mogą ci spaść.
Chciałbym dodać, że może to być również wina javy - ja bym napisał w internecie ,,Windows 10 java error minecraft''
Mogę być pewien, że ktoś już miał ten problem i dowiedział się, jak go rozwiązać robiąc o tym film.

Pozdrawiam
PS: Jeżeli będziesz mnie jeszcze potrzebować do tego wątku napisz ,,@vCastir.'' żebym wiedział, że mnie potrzebujesz.
Postaram się pomóc w dalszej kwestii błędu, lecz nie obiecuje, że dzięki mnie go rozwiążesz.

5120514749178281372145.png

Opublikowano

Fakt faktem może to być przez ten fakt, że to piracka wersja.

Kurcze... szczerze mówiąc nie wiem co może być dalszym powodem.
Javę próbowałeś aktualizować lub pobierać starszą wersję?
Próbowałeś znaleźć jakiś filmik który przedstawiał ten błąd?

Jeżeli tak bardzo Ci zależy na minecraft'cie, niestety będziesz musiał powrócić do poprzedniej wersji windows'a.
Ewentualnie poczekać chwilkę aż ktoś wyznaczy prawidłową odpowiedź.

5120514749178281372145.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...