Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft laguje na dobrym pc

Rodmirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem sobie nowy komputer 

Procesor: AMD A6-5400K APU qith Radeon HD Graphics 3.60 GHz

Pamięć RAM: 8GB

Grafika:2GB

System: Windows 8.1 Pro 64 bitowy

I mam taki problem że minecraft mi laguje a max fps mam 50 ktore spadają do 20 

Dodam że komputer jest nowy więć jakiekolwiek reinstalacje nie wchodzą w gre.

Nie instalowałęm żadnych modó do minecrafta oprócz optifine.

Nie wiem dlaczego tak mi laguje minecraft 

Proszę o pomoc jak na to zaradzić 

Opublikowano

Przecież ten komputer, który kupiłeś jest słaby. Wygląda na jakiegoś składaka z Allegro.

2-rdzeniowy procesor za 140 zł na starym sockecie. xD

imo kup lepszy komputer, a to gówno sprzedaj xD

5465845486.png

Opublikowano

Przecież ten procesor nie nadaje się do niczego w dzisiejszych czasach, na apu nic nie wyciągniesz porządnego - wymień procesor/kup inny komputer, bo na tym nie oczekuj cudów.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

W jaki sposób ci ten minecraft laguje ? spadki FPS czy co ?

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że masz zintegrowaną kartę graficzną. Czyli nie masz zewnętrznej, osobnej karty graficznej - tylko jest wbudowana w procka. Przepraszam, że tak mówię, ale ten komputer to jest totalny crap. Nie wiem w jakich ustawieniach i jakiej rozdziałce Ci poszedł ten bf4, ale na pewno bardzo niskiej, co spowodowało, że JAKIEŚ fpsy wyciągnąłeś.

Opublikowano

bf 4 na ustawieniach  srednich prawie wysokich idzie dobrze zero lagów więc mi tu kitu nie wciskajcie ze slaby pc jak byl by slaby to bym bf4 nie odpalil na nim ani innych gier co wymagania maja swoje np wiedzmin 3 far cry primal itp

Opublikowano

bf 4 na ustawieniach  srednich prawie wysokich idzie dobrze zero lagów więc mi tu kitu nie wciskajcie ze slaby pc jak byl by slaby to bym bf4 nie odpalil na nim ani innych gier co wymagania maja swoje np wiedzmin 3 far cry primal itp

Ja z:

NVIDA GeForce 210

intel celeron e3400

Pamięć RAM: 4GB

Mam na singleplayer do 200 fps, a na serwerach około 100.

A ty masz "taki dobry" komputer że masz 20-50 ?

Opublikowano

słaby?? jakoś bf4 mi śmiga na tym pc bez lagów   gta 5 tez mi odpaliło

Nie masz opóźnień a w Minecrafcie masz? Powinno być raczej na odwrót ze względu na lokalizację serwerów.

Opublikowano

Ile RAMu dałeś Minecraft'owi?

Skoro nowy komputer, to może zapomniałeś o sterownikach do karty graficznej?

P.S. To nie lagi, tylko FPSy. Lagi to jest zupełnie co innego. W tym przypadku masz po prostu mało FPS, lagi związane są z opóźnieniem pomiędzy klientem, a serwerem (tak w skrócie).

Opublikowano

O boże ludzie, jak możecie kogoś oskarżać o słaby komputer skoro minecraft jest grą na starej platformie, ja grałem na większym gównie bez lagów i małych fpsów, więc tu nie leży wina po stronie sprzętu. Ludzie typu ja mam kur*wa lepszy komputer i się chwalą swoimi parametrami powinni dostać na forum blokadę na wypowiadanie się przez tydzień, pozdrawiam.

4521609.png

Opublikowano

Przelaczyles jakość grafiki na Szybki?

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Nie wiem jak ci się udało w BF grać. Widziałem filmik i test tego procesora 20fps było w chwili nagrywania a poza 50-60. Podejrzewam, że to było na najniższych z możliwych ustawień. To mi się dziwne wydaje, gdyż sam mam Athlona x2 i na minecraftcie mi skaka między 40-80, na serwerach więcej, ale na np. BF3 to nawet jest problem z 15fps na najniższych w 720p...

Wracając do tematu

Pomijając, że to procesor starej generacji. Ja bym ci to polecał wymienić, poważnie mówię. Jeżeli chcesz coś pociskać na APU to najwyżej na tych z Kaveri (FM2+).

Sprawa druga. RAM. Nie podałeś nam ile masz kości i o jakim taktowaniu i jakie te ramy, gdyż one mają naprawdę wielki wpływ na całe APU. Jeżeli masz tylko jedną, no to niestety...

Nie wiem za ile ten komputer kupiłeś ani nic, ale nie opłacało ci się. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety nie znam się na komputerach, ale to najprawdopodobniej wina zbyt słabego komputera.
Odinstaluj modyfikacje jak i texturpacki jeżeli takowe masz.
Programy/inne gry w tle mogą działać jak ,,odbieranie fps'ów'' dlatego warto wyłączyć tymczasowo takie programy.
Innym krokiem jest zaktualizowanie javy lub sterowników.

5120514749178281372145.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...