Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GF zamyka prywatne serwery

skr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GF zrobił krok w dobrą stronę. Dlaczego? gdyż teraz większość powstających serwerów "Privy" będzie musiała kupić licencje od twórców metina (YMIR) przez co będzie mniej serwerów stawianych na gotowcach ,a więcej serwerów które powstają z myślą zostania długo na rynku (np.Vesteris) Taka prawda że większość serwerów powstaje po to żeby 2 miesiące zarobić hajs z item shopa i przestać opłacać maszynę.

XDDDDDDDDDDDDDD

Po pierwsze - Webzen wykupił YMIR;

Po drugie - licencja kosztuje tyle, że nikt by tych privów nie stawiał;

Po trzecie - serwery z licencją nie mogą od tak sobie dodawać wszystkiego, co chcą.

@Ork Czarodziej

Spójrz na metin2.sg Tec-Interactive wykupił licencje na serwer dawno temu. Liczba żeczy które mogą dodawać i zmieniać jest wręcz kolosalna. Wystarczy wejść i zobaczyć jak wygląda cały serwer. Dodatkowo Posiadając licencje wydawca na naszym europejskim rynku GF nie może ci zamknąć serwera ot tak sobie. A ceny licencji na bank były by umowne zależnie od każdego klienta.

Jeśli GF wziął by sprawy w swoje ręce to albo by nie było privów (lub powstawały by i były zamykane po jednym tygodniu) albo ludzie by musieli wykupić/wynająć licencje żeby mogli stworzyć serwer z myślą o zarobku.

Metin2 SG stracił licencję już dobre kilka miesięcy temu.

@NEFT oo to nie wiedziałem bo od dłuższego czasu nie gram w metka :P tyle lat miał licencje. A wiesz może dlaczego już nie posiadają?

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Szczerze z jednej strony dobrze z drugiej nie.Nie będzie co tydzień nowego gówna na tydzień,a z drugiej będziemy na coś konkretnego musieli czekać bardzo długo,ale o czym ja tu mówię,Polskie Serwery(nie wszystkie) są gówno warte.Padają po miesiącu i nic dziwnego,że inne kraje śmieją się z Polski jak wychodzi nowy Serwer bo wiedzą,że nie ma on przyszłości.Niemiecka jakość jest chyba najlepsza i jak na razie to oni rozdają karty na scenie metina2 

Dziękuje za uwagę :)

PS:To tylko moje zdanie :)

Opublikowano

Szczerze z jednej strony dobrze z drugiej nie.Nie będzie co tydzień nowego gówna na tydzień,a z drugiej będziemy na coś konkretnego musieli czekać bardzo długo,ale o czym ja tu mówię,Polskie Serwery(nie wszystkie) są gówno warte.Padają po miesiącu i nic dziwnego,że inne kraje śmieją się z Polski jak wychodzi nowy Serwer bo wiedzą,że nie ma on przyszłości.Niemiecka jakość jest chyba najlepsza i jak na razie to oni rozdają karty na scenie metina2 

Niemiecka jakość ? Serwery które zatrzymały się na poziomie ostatniej aktualizacji globala przed wyciekiem src ?

Niemcy gówno tak naprawdę mają, jakbyś dobrze się przypatrzył to większa część ich serwerów wykorzystuje prace wykonane przez Rumunów, Polaków, Turków i innych placków, to my się z nich możemy śmiać a nie oni z nas.

Opublikowano

Wydaję mi się, że w Polsce jest to niemożliwe, żeby komuś zrobili taki wjazd. Niemcy mają kompletnie inne prawo, tam za pobranie piosenki/filmu z internetu można dostać gigantyczny mandat, jest duża walka z piractwem i egzekwowanie praw autorskich. 

Opublikowano

Wydaję mi się, że w Polsce jest to niemożliwe, żeby komuś zrobili taki wjazd. Niemcy mają kompletnie inne prawo, tam za pobranie piosenki/filmu z internetu można dostać gigantyczny mandat, jest duża walka z piractwem i egzekwowanie praw autorskich. 

W polsce odprowadzisz podatek i mają wyjebane.

Opublikowano

Niemiecka stabilność jak już, oni zarabiają +/- tyle co w Polsce, tylko, że zamiast 1k zł to 1k €, więc ich stać na długie opłacenie dedyka. Shiro3, taki popularny serwer, 5k online było, a tak naprawdę to są tam systemy z globala i praktycznie tyle, jedynie jakieś mniejsze udogodnienia.

tenor.gif

Opublikowano

@buryzencio Po prostu się im wyczerpała i nie przedłużyli.

Z tego co Gameforge oświadczył, to za to, że wprowadzili kilka tłumaczeń do klienta.

1 licencja - 1 kraj, 1 język.

Po prostu stracili ją.

Dziękuje za uwagę  :)

PS:To tylko moje zdanie  :)

Byłeś wgl na jakimś serwerze niemieckim? xD

Opublikowano

To, że powstają prywatne serwery to tylko i wyłącznie wina GF'a . To przez nich wyciekł kod źródłowy metina ;)

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Gdyby drogi GF ogarną całego pla jak i siebie co do cen is ludzie by grali na plu a tu co ? Wilkołak .. Ceny że jprdl kiedyś gracze frajdę mieli gdy 30 lv w miesiąc wbijali a dzisiaj ? w miesiąc 99 ci wbije każdy .... teraz tylko wyskoczyli z turniejem pvp czy czymś tam po nowym update.. GF ma ból dupy tak naprawdę że nie mają tylu graczy co na privach i zamykają ;) atakują niemieckie serwery potem  może polskie a jak nie to licka :)

Kiedy słyszysz o nowej jakości.
v

comment_QKNOE4c4LYefAPoiNVrUbEYparSjrprO

fpbg_nymeria.png.c41162be62c21e0c7067f4a5888d1b9c.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...