Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GF zamyka prywatne serwery

skr

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Nie wiem czy słyszeliście już: http://www.gvu.de/durchsuchungsaktion-gegen-betreiber-und-programmierer-von-zwei-metin-2-piraterie-servern/3463

W skrócie - tydzień temu prokuratura niemiecka weszła do mieszkań założycieli niemieckich privów m2. Myślicie, że to może dotknąć również PL? Czy myślicie, że konsekwencje poniosą również gracze? (poza utratą konta- za sam fakt korzystania z pirackiego oprogramowania).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zależy. Wydaję mi się, że serwery niemieckie padają, mało jest graczy na officjalu, zamykając privy, gracze są skazani pójść właśnie tam, ale to moja teoria. Według mnie w Polsce proces zamykania privów i działania prokuratury będzie miała miejsce, ale nie w najbliższej przyszłości. 

Uczeń
Opublikowano

U nas to pewnie trochę potrwa, nie mamy tak sprawnego wymiaru sprawiedliwości, ale jest pewnie też druga strona medalu: gdy policja wejdzie do domu np FuBu to zabiorą mu sprzęt na kolejne 4 lata, bo tyle będzie trwało śledztwo. Taki kraj. No ale teraz to chyba trzeba się wstrzymać z doładowaniami ISa na privach, bo to i ryzyko odpowiedzialności karnej i strata.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No nie gadajcie, kilka serweró wstoi bardzo długo.... mało graczy na licznikach to prawda, ale jeśli do tej pory stoją to widocznie się im opłaca.

Każdy chwalił priwy, a sami zobaczycie co z tego będzie :D

Swoich czasów też w nie grałem :D

Założyciele będą mieli dość "miłe" zaskoczenie jak policja ich odwiedzi :D bleh 

Opublikowano

Ciekawa sprawa. Kiedyś ubolewałem nad tym że powstają prywatne serwery bo przez to ludzie uciekali z globala... Teraz widząc co robi GF (promocje w is i wysysanie hajsu jak tylko się da) w sumie cieszę się że prywatne serwery zabierają im użytkowników. Z drugiej zaś strony nikt nie wie jak rozwinęłaby się polityka gf gf gdyby serwery prywatne nigdy nie zaczęły powstawać. Nie wiem co o tym myśleć. Ale wiem jedno. Gf i metin ,,polski,, jest sto lat za murzynami i 200 za serwerami prywatnymi

Opublikowano

co jakiś czas widzę takie akcje...pokazówka i nic po za tym.

To nie wina tych co tworzą prywatne serwery tylko wina GF, przecież to oni pozwolili by kod źródłowy latał po sieci jak głupi :D

Komputer: z NASA.

Opublikowano

I teraz zaczynają z tym walczyć, filmiki z prywatnych serwerów DE, tez zostały poblokowane. słyszałem o tym w tamtym tygodniu od kumpla. wreszcie się za to wzieli pozdro 

Opublikowano

Hmm w sumie nawet lepiej, skończy się robienie reworków i zarabianie hajsu na "czarno", może PL zyska więcej graczy.. :)

Kto ci dał kidmoderatora? Każdy normalny serwer odprowadza podatek za działalność.

Moim zdaniem niemieckie serwery znikają szybciej ze względu na to że siedziba gf jest w niemczech, nam zapewne na ten moment nic nie grozi ale to tylko moje przypuszczenia i nie wiem nawet czy słuszne.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Skoro zamykają, to po co Shiro3 [DE] Startuje dzisiaj o 23:30 ? 

Przyjdzie czas i na niego w zasadzie to nie mogą go zamknąć przed otwarciem, prawda ? Jeżeli faktycznie startuje dzisiaj to administratorzy czują się bezkarni, ale tą informację też musimy traktować z przymrużeniem oka. 

Jeżeli Niemcy ruszyły z tym procederem i jest to 100% prawda to inne kraję na pewno się za to wezmą z biegiem czasu. 

Opublikowano

Nic z tym nie zrobią taka prawda. Filmiki są kasowane bo zawierają rzeczy, które zostały zakupione przez GF, a nie dlatego że to metin2.

Opublikowano

Co do Shiro to gdzieś czytałem, że zamknęli im serwer, po czym przenieśli się do Chin. Ktoś co wie i mógłby rozwinąć/poprawić mnie? :)

Opublikowano

co jakiś czas widzę takie akcje...pokazówka i nic po za tym.

To nie wina tych co tworzą prywatne serwery tylko wina GF, przecież to oni pozwolili by kod źródłowy latał po sieci jak głupi :D

nie wina gf tylko ymiru to raz. Zamykanie serwerów jest tylko i wyłącznie w niemczech chociaż i oni to omijają wczoraj ruszył jeden z najwiekszych serwerów metin2 - shiro3 właśnie produkcji niemieckiej i nikt się tym nie przejmuje to tylko chwilowe jak zawsze do polski to nie dojdzie, po za tym nie ma po co w polsce żaden serwer nie ma porównania do niemieckiej roboty.

791f747188ac8.png

Opublikowano

Zamknięcie privow pogorszy sytuację xD jeżeli oni myślą że gracze powrócą na globala to się gruubo mylą, duża część graczy po prostu skończy z metinem, bo nie warto tracić czasu na globalach

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ile tych tematów jeszcze założycie? Zamkną to otworzą następne na chińskich serwerach i tyle, bo przecież nie dadzą rady zamknąć czegoś na innych serwerach niż na terenie europy. To na podobnej zasadzie co torrenty działają / chomikuj

Opublikowano

GF zrobił krok w dobrą stronę. Dlaczego? gdyż teraz większość powstających serwerów "Privy"  będzie musiała kupić licencje od twórców metina (YMIR) przez co będzie mniej serwerów stawianych na gotowcach ,a więcej serwerów które powstają z myślą zostania długo na rynku (np.Vesteris) Taka prawda że większość serwerów powstaje po to żeby 2 miesiące zarobić hajs z item shopa i przestać opłacać maszynę.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

GF zrobił krok w dobrą stronę. Dlaczego? gdyż teraz większość powstających serwerów "Privy"  będzie musiała kupić licencje od twórców metina (YMIR) przez co będzie mniej serwerów stawianych na gotowcach ,a więcej serwerów które powstają z myślą zostania długo na rynku (np.Vesteris) Taka prawda że większość serwerów powstaje po to żeby 2 miesiące zarobić hajs z item shopa i przestać opłacać maszynę.

XDDDDDDDDDDDDDD

Po pierwsze - Webzen wykupił YMIR;

Po drugie - licencja kosztuje tyle, że nikt by tych privów nie stawiał;

Po trzecie - serwery z licencją nie mogą od tak sobie dodawać wszystkiego, co chcą.

tenor.gif

Opublikowano

Z tego co się orientuje, to żeby takową licencje otrzymać, to serwer nie może być tworzony dla kraju, w którym funkcjonuje globalny serwer.

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDD

Po trzecie - serwery z licencją nie mogą od tak sobie dodawać wszystkiego, co chcą.

@Ork Czarodziej

Spójrz na metin2.sg  Tec-Interactive wykupił licencje na serwer dawno temu. Liczba żeczy które mogą dodawać i zmieniać jest wręcz kolosalna. Wystarczy wejść i zobaczyć jak wygląda cały serwer. Dodatkowo Posiadając licencje wydawca na naszym europejskim rynku GF nie może ci zamknąć serwera ot tak sobie. A ceny licencji na bank były by umowne zależnie od każdego klienta.

Jeśli GF wziął by sprawy w swoje ręce to albo by nie było privów (lub powstawały by i były zamykane po jednym tygodniu)  albo ludzie by musieli wykupić/wynająć  licencje żeby mogli stworzyć serwer z myślą o zarobku.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

GF zrobił krok w dobrą stronę. Dlaczego? gdyż teraz większość powstających serwerów "Privy" będzie musiała kupić licencje od twórców metina (YMIR) przez co będzie mniej serwerów stawianych na gotowcach ,a więcej serwerów które powstają z myślą zostania długo na rynku (np.Vesteris) Taka prawda że większość serwerów powstaje po to żeby 2 miesiące zarobić hajs z item shopa i przestać opłacać maszynę.

XDDDDDDDDDDDDDD

@Ork Czarodziej

Spójrz na metin2.sg Tec-Interactive wykupił licencje na serwer dawno temu. Liczba żeczy które mogą dodawać i zmieniać jest wręcz kolosalna. Wystarczy wejść i zobaczyć jak wygląda cały serwer. Dodatkowo Posiadając licencje wydawca na naszym europejskim rynku GF nie może ci zamknąć serwera ot tak sobie. A ceny licencji na bank były by umowne zależnie od każdego klienta.

Jeśli GF wziął by sprawy w swoje ręce to albo by nie było privów (lub powstawały by i były zamykane po jednym tygodniu) albo ludzie by musieli wykupić/wynająć licencje żeby mogli stworzyć serwer z myślą o zarobku.

Metin2 SG stracił licencję już dobre kilka miesięcy temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...