Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup ram.

Varios_Awesome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się zapytać, przykładowo chciałbym pograć w titanfalla 2. cały sprzęt dosięga minimalnych, lecz nie ram. tam wymagane jest bodajże 6 albo 8. ja mam 4 i tak samo jest z innymi grami, brakuje tylko ramu, czy dokupienie tych kolejnych 4 gb ramu da jakiś rezultat ? czy nie muszę dokupywać ? 

procesor: amd a6 3500 apu with radeon hd graphics

grafika: radeon r7 370 4gb

ram 4gb

plyta główna no name, słabaaaaa

zasilacz 650W (lub 620 bo nie pamietam) logic.

Opublikowano

Witam. Chciałbym się zapytać, przykładowo chciałbym pograć w titanfalla 2. cały sprzęt dosięga minimalnych, lecz nie ram. tam wymagane jest bodajże 6 albo 8. ja mam 4 i tak samo jest z innymi grami, brakuje tylko ramu, czy dokupienie tych kolejnych 4 gb ramu da jakiś rezultat ? czy nie muszę dokupywać ? 

ram 4gb

Nie wiem jak ty patrzyłeś, ale twój proc nie spełnia minimalnych. Ten procek to gówno. Zasilacz zresztą też (bomba).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

ram 4gb

Nie wiem jak ty patrzyłeś, ale twój proc nie spełnia minimalnych. Ten procek to gówno. Zasilacz zresztą też (bomba).

https://postimg.org/image/pc5uwqsfd/

Chyba złożę skargę na tą stronę bo podają fałszywe informacje czyż nie ? ;)

Opublikowano

ram 4gb

Te strony to syf. Jeśli według nich twój procek może się równać z tą i3, to jakiś debil musiał ją robić.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

ram 4gb

Te strony to syf. Jeśli według nich twój procek może się równać z tą i3, to jakiś debil musiał ją robić.

No dobrze jakiś debil to robił tyle że ten temat jest pytaniem o ram a nie o procesor który jak mowileś jest zjebany i dobrze o tym wiem. nie stać mnie na nowy więc chciałem przeznaczyć mniejszą kwotę w np. ram. więc proszę skończ z tym procesorem i jak możesz to odpowiedz na pytanie czy ram ma tu coś do gier?

Opublikowano

Nawet jak zakupisz miliony Gb RAM gry nadal będą działały tak samo zwłaszcza te wymagające które na tej słabiźnie nie pociągną. 

Dowiesz się jak dołożysz bo nawet nie raczysz pochwalić się nawet płytą główną.

Sprzęt może to ledwo dosięga minimalnych ale wcale nie musi nawet spełniać wymagań minimalnych by działać.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nawet jak zakupisz miliony Gb RAM gry nadal będą działały tak samo zwłaszcza te wymagające które na tej słabiźnie nie pociągną. 

Dowiesz się jak dołożysz bo nawet nie raczysz pochwalić się nawet płytą główną.

Sprzęt może to ledwo dosięga minimalnych ale wcale nie musi nawet spełniać wymagań minimalnych by działać.

nie raczę się nią pochwalić bo zgubiłem kartkę z danymi komputera. Z tego co wiem to i tak przy wymianie procka będę musiał kupić nową więc załużmy że jest słaba i trzeba ją wymienić. Ale ok dziękuję za powiedzenie, że bez nowego procka ram nic nie da. Dziękuję temat uważam za zamknięty :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...