Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój pomysł na serwer - czekam na opinie

DraGTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich. Chciałbym się Was poradzić w sprawie serwera. Mam sporo wolnego czasu po pracy i postanowiłem że zacznę się bawić w tworzenie serwera do metina (tak wiem to nie takie hop siup w pizd** kosztów etc. tym się nie martwcie) Szukając od jakiegoś czasu porządnych serwerów, które są w miarę "świeże" nie znalazłem ani jednego porządnego serwera zarówno harda / mediuma jak i easy. Ostatnim serwem na którym mi się dobrze grało był Aventu* do czasu aż mi się nie znudził co dość szybko nastąpiło... 

Tak więc wracając do sedna sprawy oto moje główne pomysły i zamiary na serwer : 

Poziom serwera medium

Maksymalny lvl 250 / statystyki 120 / 150

Klimat starego imetina (chodzi głównie o exp, lecz z lekkimi modyfikacjami) 

Brak 16546448 ulepszaczy na serwie tylko kilka głównych jak np. perły / kryształy etc. 

Bonusy nie zawsze będą wchodziły maksymalne (bony będą troszkę lepsze od tych na pl + usunięte nie potrzebne typu mana) 

*Mam pomysł również usunąć bsa i zabezpieczyć przed nim klienta aby wymaxowanie itema sprawiało przyjemność taką jak za starych czasów

Trudno dostępny ekwipunek do expa (trzeba będzie się trochę napracować aby go zdobyć, nie mówię o robieniu 100 dungeonów lecz np. jednego ale bardzo trudnego) 

Dodanie unikatowego ekwipunku (będzie to ostatni set pvp), na który ulepki będzie bardzo ciężko zdobyć. Mam wizję jednego bossa np. na pustyni, który będzie się respił hmm. 12h lub 24h? :) 

Nie będzie to jakaś duża różnica w bonach czy dmg w stosunku do poprzedniego eq lecz będzie ona głównie dla prestiżu :) 

Teraz takie pytanko do Was spodobałoby wam się coś takiego? Moim głównym zamiarem jest wprowadzenie tego co było kiedyś lecz w nowej odsłonie i tego co było najważniejsze w metinie ;) 

Liczę na konkretne opinie. 

Opublikowano

Jakiś argument?

Argument jest jeden - przejrzyj prezki, przejrzyj KOSZ , zobaczysz argumenty. Stary styl - was pojebało ciągle te serwery w "starym stylu". Teraz 90% patrzec nie może na stare style, sety, bronie zbroje. Teraz nowe ma ciężko się wybić bo każdy, doslownie każdy wali kotletami na lewo i prawo i nei ma kreatywnych ludzi i długo nei bedzie. A kreatywność w tym przypadku - mam nadzieję że doczekam za kilka lat kogoś kto się tym wykaże i postawi w końcu serwer z głową , fajny barwny z przyjemną rozgrywką dla zabawy a nie wieczne symulatory farm. 

Czasy kiedy na globalu grało się miesiącami , długimi miesiącami już dawno minęły - teraz gra ma być fajna przyjemna i szybka. A nie trwać do emerytury żeby coś osiągnąć. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Nigdzie nie napisalem o kotlecie i starych setach. Wszystkie bronie zbroje jak i ekwipunek beda projektowane na zlecenie. Tak samo mapy bossy etc. chodzilo mi głównie o sposób rozgrywki. Czyli powiadacie ze serwer musi byc easy pvp najlepiej max lvl na start aby sie tylko bawic...? ;)

Btw do pana wyzej za kilka lat to metek calkowicie umrze

Opublikowano

Bez BS teraz nawet nikt Ci na serwer nie wejdzie, każdy się przyzwyczaił, że sa BS i perfekty łatwo dostępne i jeśli tego nie ma to nikt nie wchodzi na serwer.

Robienie dunga godzinę też jest nudne, ludziom musi się chcieć grać, jak zdychają moby i lecą ulepszacze to im się chce robić to dalej o ile item nie pali się 10x na każdy +

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Czym by się ten serwer różnił od pozostałych? To co napisałeś to już wszędzie było :v

A teraz czym się różnią te wszystkie serwery? Niczym.

Pomysł masz dobry ale nie wiem jak z wykonaniem.

Szukasz ludzi do pomocy? 

Opublikowano

Czym by się ten serwer różnił od pozostałych? To co napisałeś to już wszędzie było :v

Szukasz ludzi do pomocy? 

Antaris miał bardzo dużo innowacji,trzeba sie np. nim wzorować :lenny: :lenny: :lenny:

A tak serio, to dobrze powiedziane. Prócz grafiką, to niczym innym.

Opublikowano

Szukasz ludzi do pomocy? 

Antaris miał bardzo dużo innowacji,trzeba sie np. nim wzorować :lenny: :lenny: :lenny:

A tak serio, to dobrze powiedziane. Prócz grafiką, to niczym innym.

Właśnie o tym mówiłem wszystkie serwery są robione na jedno kopyto i chcę wprowadzić coś innego czym jest klimat oldschoolu, nie chcę robić odgrzanego kotleta lecz coś co nie będzie przypominało reszty serwerów. Nie wiem jak wg. was ale wprowadzanie pizdyliara różnych systemów nie zmienia klimatu serwa lecz to że gracz posiedzi dłużej na serwerze o tydzień czy miesiąc..

Może pamiętacie czasy gdy większość czasu siedziało się w m1 i gadało z ludźmi i bawiło się pvp teraz to wygląda tak exp - drop - eq - sell eq i na tym koniec. 

Opublikowano

Ciągle takie same serwery. Trzeba innowacji lub typowy metin2 pl z 2k7-2k10

to stawiaj priva na czystym rainie, tylko do wywalenia pare itemow od handlarzy o ile dobrze pamietam

ciekawe ile osob na to wbije

Opublikowano

Ciągle takie same serwery. Trzeba innowacji lub typowy metin2 pl z 2k7-2k10

to stawiaj priva na czystym rainie, tylko do wywalenia pare itemow od handlarzy o ile dobrze pamietam

ciekawe ile osob na to wbije

Raczej jak szybko im baze danych usuna exploitem do sql

Opublikowano

*Mam pomysł również usunąć bsa i zabezpieczyć przed nim klienta aby wymaxowanie itema sprawiało przyjemność taką jak za starych czasów

jedyne zabezpieczenie przed bs'em jest na globalu i nazywa się to mała ilość zmianek.

czymś się to różni od serwerów typu pandora, czy diamond?

tenor.gif

Opublikowano

Nie mowie o podrobie pandory diamonda etc ludzie czytajcie ze zrozumieniem :D btw nie bede wgrywal zadnego gowna typu rain tylko czysty source.

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Na serwerach z rzeczami z ''starych czasow'' nikt nie zagra

Wiem wiem.

90% Populacji metina pierdoli jakto by nie zagralo na meitn 2k8

Ale nawet nie wchodza na serwer jak ktos takowy stworzy.

Opublikowano

Wiem wiem.

Bo taki serwer trzeba stworzyć z głową ;d

Ponawiam pytanie czy szukasz ludzi do pomocy.

Opublikowano

Wiem wiem.

Bo taki serwer trzeba stworzyć z głową ;d

Ponawiam pytanie czy szukasz ludzi do pomocy.

Gdybys mial glowe to bys wiedzial ze dzis takowych serwerow sie nie robi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...