Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać?

Notrax3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Ja... no dawno nie zakładałem serwerów. Planuję, znowu coś założyć!

Jako, że ostatnio korzystałem, z enderchesta - pakietu universal, już... go nie ma. Przed tym, używałem hostingu Crafthost -ale ten ... także się zmienił!

Jaki hosting wybrać?  Zależy mi, aby:

1) Nie było lagów

2) Uciągnęło jakąś tam liczbę graczy

3) Spokojnie grać, na kilku światach

4) Mieć pełen dostęp do FTP, żadnych limitów pluginów etc.

5) Dostęp do konsoli (Znam hosting, w którym takiego dostępu nie miałem)

6) Przystępna cena (Hmm, nie zamierzam otworzyć serwera na kilka tysięcy osób, nie chcę także płacić kilku tysięcy miesięcznie)

Za pomoc, nagradzam lajkiem ;)

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

@PenelopaKrinwat

Miałaś tam serwer? Ja, raz miałem, i padał co kilka godzin =_=. Ja potrzebuję, czegoś niezawodnego...

Czekam na opinię innych osób.

d9xa4.png

Opublikowano

Ja kiedys korzystalem z LVLUP i było w miare dobrze, raz się kilka razy wylaczal serwer (trochę chyba za dużo pl nawalilem) a teraz nie wiem jak tam jest

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

@Viscore

Podaj mi, którą ofertę mi polecasz! ;\

Universal już nie ma, którą kupowałem.. Czytasz tematy?

Mysle nad crafthostem, craftservem i lvlup'em. najbardziej chyba lvl'upem, i crafthostem..

d9xa4.png

Opublikowano

@Viscore

Gratuluje, wyszło mi tak na oko 80zł.

Potrzebuję DUŻO Ram'u, a ten ich 'nielimitowany' ram mi odpowiadał, było to co najmniej 8GB...

Szukam czegoś, właśnie. Nielimitowane sloty, nielimitowany ram (lub 8gb+)

A, i jak jest z crafthostem? Bo bardzo się zmienił, wizualnie.. A jak z usługami?

Jeżeli nie crafthost, mam pytanie takie:

Czy Craftserve, albo lvlup oferują domeny .PL za darmo (no... raczej nie), Lub - czy da się je dokupić w tym samym serwisie, z automatycznym podpięciem, lub - gdzie można dokupić domenę .PL , pod serwer.

I, co by wybrać ? Crafthost, craftserve lub lvlup ?

@Edit

LvLup odpada raczej, bo za 8gb płacę 89zł...

d9xa4.png

Opublikowano

@Notrax3

Nigdy praktycznie nie dostaniesz czegoś takiego jak nielimitowany ram, to chwyt reklamowy, piszą "Nielimitowany RAM" a będzie np ograniczony transfer lub słaby procesor. Podobnie jest z domenami, bodajże tylko na Home i Nazwa trafiłem na promocję "Rok za darmo".

Co do ostatniego pytania, nigdy nie korzystałem z Crafthost więc ci nie doradzę. Na craftserve miałem tylko dostęp do konsoli znajomego, wizualnie mi się nic nie spodobało, ze sprawnością serwera (kolega instalował co popadnie) było w porządku, z lvlup także nie korzystałem.

Pomogłem ? ;) Daj like !

Opublikowano

@Viscore

Stworzyłem serwer na 24 godziny (darmowy) w craftservie. Jak narazie, wszystko jest dobrze. Chyba zdecyduję się na craftserve.

Teraz dot. tej domeny. Gdzie mogę kupić domenę .PL, lub MC.*******.PL?

Ile taka domena kosztuje? Gdzie jest najtaniej? Jak ją podpiąć (w tym temacie jestem kompletnie zielony)

@Edit

Czym się różni MC.****.PL, od ****.PL? Ogólnie, jak tak widzę interesująca mnie domena jest zajęta, to czy

mc.***.pl, będzie dostępna?

No i link do poradnika poproszę, jak podpiąć tą domenę pod serwer.

d9xa4.png

Opublikowano

@Notrax3

Jeżeli chodzi o podczepienie domeny tutaj masz opisane:

http://www.mpcforum.pl/topic/1176242-jak-podpi%C4%85%C4%87-domen%C4%99-pod-sw%C3%B3j-serwer-minecraft/#entry10070581

Co do zakupu: Na home.pl jest aktualnie promocja "5 domen .pl za 0zł na rok", licz się z tym, że po tym roku będziesz musiał już opłacić przedłużenie domeny.

Pomogłem ? ;) Daj like !

Opublikowano

Jeżeli chcesz to jest stronka gdzie mozesz za free miec domene .tk

Nie jestem pewien, ale ta strona to chyba dot.tk

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

...

Opublikowano

Ja bym ci polecal jednak pukawke, skoro dawno nie miales to mogles uzyc hostingu jak mieli jakes problemy techniczne, ale teraz ich nie ma, sam mam tam serwer(niestety jeszcze go buduje a nie mam juz czasu go reklamowac przez nowy rok szkolny i bardziej zwalony plan), i najlepsza oferta jest chyba bez jakich kolwiek limitow, serwera mi nigdy nie wywalilo przez hosting, maja tam swietna obsluge techniczna oraz naprawde dobre teraz maszyny, moim zdaniem to jest najlepszy hosting a jesli chodzi o enderchest to nie polecam bo oszukuja jak nikt inny teraz i kupujesz jakas oferte i dostajesz polowe ..., craftserve jest dobry tez, ale za to drogi bardzo, a na pukawce dodatkowo masz dostep do wlasnej strony i masz tez dostep do ftp tej strony internetowej serwera

oczywiscie wiesz jesli wywala co pare godzin serwer to zawsze trzeba sprawdzac logi, bo nawet od czasu do czasu kazdy serwer na kazdym hostingu moze wywallic jesli pluginy sa niekompatybilne ze soba, a jak bedzie problem to napiszesz do pomocy technicznej a oni ci szybko udziela pomocy i to skutecznej

Opublikowano

Tylko enderchest. Szybko tanio i prosty panel. Nie ma lagów i jest dużo FPS. Do tego masz szybko odpowiadający BOK gdy coś nie działa. Masz instalator pluginów, dostajesz anty bota i nawet własną stronę internetową.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Nie słuchaj tych co polecają enderchest - to jest syf, w konia robienie ludzi i CPU się szybko zapycha. Ja z kolegą miałem tam serwer Bez limitów i co? I skończyło się na tym, że te oferty minęły i trzeba wybrać gorszy i droższy pakiet.

Wybierz pukawkę albo craftserve. Jedne z lepszych hostingów. 

Opublikowano

@PabloTL

@Nightday96

@RomekP

@#Butipsal

Hosting jest wybrany ;\ jest to CRAFTSERV! Teraz, mam problem...bo domenta <IPMOJEGOSERWA>.PL jest zajęta. Dlatego, chciałbym zdobyć domenę: MC.*****.PL. Jak ową ZDOBYĆ?

d9xa4.png

Opublikowano

Rozumiem, ale pisze na przyszlosc i by przy okazji oczyscic pukawke bo to teraz jest naprawde tez dobry hosting i rowniez tak jak ktos wyzej napisal pukawka i craftserve to najlepsze hostingi i niestety z domenami ci nie jestem w stanie pomoc, ale mam nadzieje ze komus uda ci sie pomoc ;) ewentualnie mozna jeszcze glebiej w googlach poszukac, a jakies chociaz wskazowki sie znajdzie, a kto wie moze cos pomoze.

Powodzenia

Opublikowano

Tak się nie da bo jakiś błąd wyskakuje przy sprawdzaniu. Spróbuj twojeip.csrv.pl.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano

craftserve i enderchest to najgorsze hostingi jakie mogłeś wybrać xD po miesiącu lub 2 miesiącach będą boty do ciebie odpisywać jak zadasz pytanie w BOK ;] a enderchest to szkoda pisać bo tak sobie w c***a lecą że idź pan w *** płacisz za coś czego nie dostajesz a później piszą że to wina serwera...

zapraszam na serwer metin Tunga ;] by @harnaś

Opublikowano

@ref

Jeszcze jeden problem.

Mam jakąś domenę na nazwa.pl

ale nie wiem jak tam ją podpiąć... jest kompletnie inny interfejs niż na home.pl, z tego poradnika (http://www.mpcforum.pl/topic/1176242-jak-podpi%C4%85%C4%87-domen%C4%99-pod-sw%C3%B3j-serwer-minecraft/#entry10070581)

Dlatego nie wiem, jak to podpiąć ;x

@Edit

Jeszcze raz, bardzo tego potrzebuje..... mianowicie mam ip:

***.**.***.**:12168 (z portem) I nie mogę na  hostingu 'Nazwa.PL' stworzyć przekierowania ('Przekierowanie na zewnętrzny adres IP' gdyż, bez portu wyskakuje 'Nie ma takiego serwera'... Proszę o pomoc!

@Viscore

d9xa4.png

Opublikowano

Ja ci polecam kupić Dedyka/Vpsa Nie będzie lagów jak sobie dopasujesz pod ilość graczy itp... Vps jest tańszy niż jakieś tam hostingi...

....png

Opublikowano

KVM na lvlup.pro bierz, najlepsze pod serwery MC, a jak nie chcesz VPS to oferta MC z lvlup, polecam

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...